Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Μία χύτρα

  • Εκρατήθην όταν ο Άνθιμος είπε το περίφημο "Εσείς πως θα νιώθατε αν σας έπαιρναν το 20% των αμοιβών σας?"
  • Εκρατήθην όταν η Τσούλια είπε το περίφημο: "Είστε συνένοχοι".
  • Εκρατήθην και όταν ο Σαμαράς είπε το περίφημο : "Έξω όσοι μας πλήγωσαν" ( δυο-τρείς θα μείνουνε, αν το εννοεί)
  • Θα κρατιόμουν κι άλλο, αλλά όχι. Όχι άλλο, με τους παλιο - Ευρωπαίους.
  • Καταρχάς, στο ΔΝΤ να πάνε αυτοί και όλο τους το σόι. Άμα ήταν να γίνουμε Αργεντινή, δε χρειαζόμαστε κανενός κοπρίτη τη βοήθεια, το κάνουμε και μόνοι μας.
  • Δεύτερον, ποιά χώρα έχει την προεδρία αυτο το διάστημα? Η Ισπανία αν δεν κάνω λάθος, σωστά? Ε, τότε, ποιά είναι η Αγκύλα να αποφασίζει? Ε? Που μας πουλάει ακριβά και αγοράζει για δυό δεκάρες? Που έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην ελληνική επιχείρηση και δε λέει μετά από τόσα χρόνια να χορτάσει? Που πάνω στις πλάτες των κάθε εθνικότητος μπατίρηδων μεταναστών έστησε βιομηχανία και οικονομία, και τώρα πουλάει μούρη και μας κουνάει το δάχτυλο?
  • Τρίτον, είναι η ώρα νομίζω να προχωρήσει παρακάτω η ευρώπη. Η νομισματική ένωση είναι ώρα να γίνει και πολιτική ένωση, κρατική και θεσμική, τώρα, όχι αργότερα.
  • Όχι για χάρη της χώρας μας, που αντιμετωπίζει προβλήματα παρόμοια με των άλλων, δήθεν και καλά πολιτισμένων χωρών (κάτσε να πεινάσουν κι εκεί, να δείς για πότε θα κάψουν στους δρόμους τον πολιτισμό τους), αλλά για όλη την ευρώπη.
  • Μία νομοθεσία, μία τακτική, μία απόφαση, μία ανάπτυξη, μία πανεθνική τράπεζα, ένα χρηματιστήριο, μία μακροπρόθεσμη προοπτική, όχι πολλά μικρά πιστόλια αλλά ένα τεράστιο κανόνι. Όχι ευρωπαϊκό ταμείο, αλλά ευρωπαϊκό κράτος. Χωρίς διμερείς συμφωνίες να ανατρέπουν την ισορροπία ανά πάσα ώρα και στιγμή, χωρίς ατέρμονες διεκδικήσεις και αναμετρήσεις, χωρίς ανισότητες σε αυτονόητα ζητήματα. Με ελευθερία διακίνησης προϊόντων αλλά και υπηρεσιών και με κοινή γλώσσα την τραπεζική, όπου το ευρώ θα έχει την ίδια αξία στη Γερμανία και στην Πορτογαλλία και στη Τουρκία.
  • Λες και στη Γερμανία και στη Γαλλία δεν υπάρχουνε λαμόγια ούτε απατεώνες, ούτε στην Ολλανδία, ούτε στο Βέλγιο.
  • Γιατί τί να σου κάνει μία ελλάδα ή μία ισλανδία κόντρα στους κερδοσκόπους (καλό ανέκδοτο κι αυτό, καινούριο. μα που τους είχανε κρυμμένους τόσο καιρόνανε ήθελα να'ξερα! σε λίγο θα μας πούνε και για ασύμμετρη απειλή...) όταν μία τράπεζα κρατάει στα χέρια της τις τύχες εκατομμυρίων εργαζόμενων και των οικογενειών τους? Και γιατί να έχει την ευθύνη των πάντων η γερμανία?
  • Μέσα η τουρκία, μέσα τα βαλκάνια, όξω η αγγλία, ούστ και οι εβραίοι. Τί θα λέγατε και για Κίνα...
  • Η λήψη αποφάσεων είναι πολύ χρονοβόρα και πολύπλοκη, επιβραδύνει τις εξελίξεις αντί να τις προλαβαίνει και ποτέ δεν είναι ομόφωνη γιατί κάθε κυβέρνηση λέει τα δικά της. Πολλή ενέργεια με λίγο αποτέλεσμα.
  • Έτσι, αντί να ανάψουμε είκοσι μάτια, να βάλουμε είκοσι χύτρες με είκοσι κιλά φασόλια, και να κάψουμε είκοσι ευρώ ρεύμα, ανάβουμε ένα μάτι, με ένα καζάνι, βάζουμε δεκαοχτώ κιλά φασόλια και καίμε πέντε ευρώ ρεύμα.
  • Κι ας είναι και σοσιαλιστές, τώρα, τί να κάνουμε...
  • Ήθελα να 'ξερα τί άλλο περιμένουν. Τον Αη-Βασίλη?

10 σχόλια:

  1. Για κλειστό, το μαγαζί σου παραμένει αρκετά δραστήριο. Χώσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως εγώ, την τραπεζική γλώσσα ΑΡΝΟΥΜΑΙ να την ομιλήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε μ' αφήνουν ν' αγιάσω, τζο!
    πάντως είναι επίσημο: είμαι blog junky.
    τρίτη φορά είπα ότι θα αποσυρθώ και τρίτη φορά ξανακύλησα στα βαριά...

    άμπαν
    καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά δε νομίζω να ενδιαφερθεί κανείς άλλος για τη γνώμη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι, έτσι!!!
    Πέστα λοιπόν!
    Αλλά κι εγώ δεν θα μιλήσω τραπεζικά!
    :-P

    Καλημέρα athinovio!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλενάδα, περιμένουν ένα θαύμα.
    το θέμα είναι ότι με ευχολογίες δε διορθώνεται η κατάσταση. χρειάζονται μέτρα εναντίον αυτών που πραγματικά φοροδιαφεύγουν. αυτών που έχουν σπίτια πάνω από 200 τετραγωνικά, που έχουν πισίνες, που κάθε βράδυ είναι στα μπουζούκια και κυκλοφορούν με αυτοκίνητα τελευταίου εξαμήνου!

    φιλιά στον ξανθό και το μελαχροινό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πιο κοντινο που υπαρχει σε προφητη, ειναι ενας ανθρωπος με χιουμορ και ευφυια. Ο George Carlin ειπε το 2005 αυτα που εγω και πολλοι αλλοι λεμε τωρα, και ορισμενοι ακομα και τωρα δεν εχουν συνειδητοποιησει.

    Τα πραγματα ειναι πολυ απλα, συμβαινουν μπροστα μας, και εμεις ακομα βγαζουμε τις τσιμπλες απ τα ματια μας.

    Ο λαχνος ετυχε στην Ελλαδα για να γινει το πειραμα. Εφοσον πετυχει, ακολουθουν και οι αλλοι.

    Δειτε το ακολουθο βιντεο και θα καταλαβετε

    http://www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κικοπάκο, δε μπορώ άλλο

    ρία, ευχαρίστως.


    κουτάβι
    πολλά τα ψέματα που λέει ο τύπος
    1) Δεν υπάρχει ελπίδα: υπάρχει. Το κλείσιμο της τηλεόρασης είναι μία αρχή. Το να βάζεις τον καλύτερο εαυτό σου σε ότι κάνεις έινα ένα άλλο. Το να βοηθάς το συνάνθρωπό σου είναι το καλύτερο.
    2)κανείς δεν καταλαβαίνει: καταλαβαίνει, γιατι από τα μέσα όλοι προσπαθούν να σε πείσουν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου, ότι είσαι καταδικασμένος. Δεν είσαι, όσο κι αν αυτός ο βαλτός προσπαθεί να σε πείσει για αυτό.
    3)δεν μπορείς να κάνεις τίποτα: μπορείς! Όχι να αφεθείς στα χέρια του συστήματος, αλλά να δουλέψεις για τον εαυτό σου όσο περισσότερο μπορείς. Αν περιμένεις από έναν δάσκαλο να κάνει τη δουλειά του γονιού, τότε είσαι χαμένος. Αν όμως συζητάς με το παιδί σου για ότι τυχαίνει στην ημέρα, τότε κάτι κάνεις (για παράδειγμα). Κανένα σύστημα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ευτυχία ή την ευζωία των ατόμων αν τα ίδια τα άτομα δεν κάνουν ότι μπορούν για αυτή.
    4)ποτέ δεν θα είναι καλύτερα. Είναι πολύ καλύτερα ήδη. Λιγότεροι πόλεμοι μαίνονται στον κόσμο, λιγότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από ασιτία, λιγότεροι άνθρωποι είναι αμόρφωτοι. Έστω και με γενετικά τροποποιημένα προιόντα, η τροφή είναι περισσότερη. Δεν είναι πολύς ο καιρός από τότε που πεθαιναν στους δρόμους οι ευρωπαίοι, τώρα όμως το θεωρούμε δεδομένο. Δεν είναι λίγο αυτό,ούτε συνέβη κατά λάθος. κάποιοι το έκαναν, και ήταν πολιτικοί.
    5)Δεν έχεις ελευθερια επιλογής έχεις. Αν δε θές να ελέγχει κανείς το μυαλό σου, κλείσε τη τιβί. Μην αγοράσεις το ντιβιντί της τζούλιας, ούτε να το κατεβάσεις από το δίκτυο. Μην ψηφίσεις, μην διαβάζεις τα βιβλία της μόδας, μηνπίνεις κοκα-κόλα, μην τρώς μπέργκερ και πλύνε μόνος σου το αμάξι σου. Αυτες είναι κινήσεις πολιτικού περιεχομένου, ισχυρότερες από την ψήφο. Επιλογή έχεις, αλλά τύποι σαν και αυτόν σου λένε ότι δεν έχεις.
    6) εσύ κι εγώ δεν ανήκουμε σε αυτή τη λέσχη: αυτός ανήκει. Πληρώνεται καλά για να λέει πειστικά στον κόσμο ότι είναι καταδικασμένοι και ότι δεν έχουν ελπίδα, όπως ο λαζόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολα αυτα που λες, δεν εμποδισαν εσενα και εμενα απο το να παιρνουμε 600 Ευρω και να δουλευουμε 10 ωρες τη μερα.

    Καλη η επανασταση μεσ το μυαλο σου και η θεωρια "αν θες να αλλαξεις τον κοσμο αλλαξε τον εαυτο σου". Αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι το ΦΠΑ πηγε 21%, οι μισθοι δεν εχουν αυξηθει εδω και 2 χρονια, ορισμενοι εχουν περικοπει κι ολας, και οτι οι βουλευτες ζουν σε επαυλεις και εχουν 5 αμαξια.

    Αν ζουσες πριν τη Γαλλικη Επανασταση, αντιστοιχο αυτου που λες τωρα θα ηταν το "Μην ακουτε τον τελαλη που φωναζει για τους καινουριους φορους του Βασιλια (ακομα και αν θα τους πληρωσετε), να ειστε χαρουμενοι και αισιοδοξοι...Τουλαχιστον τωρα απλα πεθαινουμε απο πεινα, και οχι στις φλογες της Ιερας Εξετασης..."

    Αν ο κοσμος στην Ευρωπη δεν πεθαινει απο την πεινα, δεν οφειλεται στους πολιτικους, αλλα στον κοσμο και τους αγωνες που εδωσε.

    Ο τυπος αυτος, δε τα λεει για να σε κανει να παραιτηθεις. Αν αυτο συμπερανες απο αυτα που ειπε, τοτε εισαι πραγματικα απαισιοδοξη και παραιτημενη.

    Τα ειπε αυτα για να σε κανει να καταλαβεις τι συμβαινει μπροστα στα ματια σου, και οτι πρεπει να αντιδρασεις.

    Πιστευεις οτι η ζωη σου ειναι πολυτελης, και οτι το προβλημα ειναι οτι εισαι πολυ σπαταλη? Το βρισκεις πολυτελεια να μπορεις να πηγαινεις τα παιδια σου τακτικα για εξεταση σε ενα αξιοπρεπες νοσοκομειο, με εναν αξιοπρεπη γιατρο που θα ασχοληθει?

    Το βρισκεις πολυτελεια να εχεις το δικο σου σπιτακι? Να εχεις την ανεση χρονου και χρηματων να πηγαινεις τα παιδια σου μια εκδρομη την εβδομαδα, εστω και πολυ κοντινη?

    Ποτε θα αρχισεις να πιστευεις οτι καποιοι περνανε καλα εις βαρος σου? Οταν αρχισεις να μη μπορεις να αγορασεις φαγητο, και τα παιδια σου να αρρωσταινουν επειδη δεν εχεις λεφτα να αναβεις το καλοριφερ, Δεκεμβριο μηνα? Σε εκατονταδες χιλιαδες συμπολιτες μας, αυτο συμβαινει ηδη.

    Λες οτι οποιος προσπαθει ευημερει.Αρα εσυ η ευημερεις η δεν προσπαθεις. Οταν θα χαλανε τα δοντια σου και δεν εχεις λεφτα να πας στον οδοντιατρο, θα πιστευεις ακομα οτι η λυση ειναι να κλεινεις την τηλεοραση? Οταν δε θα εχεις λεφτα να παρεις στα παιδια σου παιχνιδια, οταν θα αρχισουν τα παιδια σου να μην εχουν καινουρια ρουχα να φορεσουν , θα πηγαινουν στο σχολειο με τρυπια και θα τα κοροιδευουν;

    Οταν αρχισεις και αραιωνεις καποια φαγητα που κοστιζουν, ολο και πιο πολυ απο το γευμα τους? Οταν θα ερχεται το καλοκαιρι, και μεσα σε 3 μηνες κανουν ενα μπανιο στη θαλασσα, επειδη σκεφτεσαι μεχρι και τη βενζινη που θα κοστισει η διαδρομη, η το χρονο που θα παρει? Οταν ολα τα αλλα παιδακια θα πηγαινουν καρατε η οτιδηποτε αλλο, αλλα αυτα θα εχουν, στα 16 τους χρονια, ως μονη τους διασκεδαση, 10 ωρες τη μερα, το κρυφτοκυνηγητο με τη μαμα? Μηπως εχεις σκοπο να τους μαθεις μονη σου Καποειρα?

    Παρτο χαμπαρι, περασαν οι εποχες που αν πεινουσαμε μπορουσαμε να ζησουμε απο τις κοτουλες και τα πορτοκαλια στο χωραφι μας. Τωρα τα χωραφια και οι κοτουλες δεν αρκουν ουτε για τους μισους μας. Επισης, περασαν οι εποχες που λεγαμε "Ενταξει, πεθανε ενα παιδι μου, αλλα μες τη ζωη ειναι αυτα...Νεος ειμαι,μπορω να κανω αλλο".

    Μας κρατανε απο τα ***, και εχουν αρχισει να τα τραβανε ολο και πιο δυνατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eν μέρει θα συμφωνήσω με τον κούταβο σίστερ.
    Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ο κακός χαμός (ακόμα) γιατί :
    α. ακόμα έχουμε κάτι να χάσουμε που ελπίζουμε να μη μας το παρουν χωρίς να χρειαστεί ξεκατίνιασμα.
    β. όλοι ελπίζουμε να βγάλουν οι άλλοι το φίδι από την τρύπα.

    Όλα τα άλλα είναι μαλακίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχαχαχα!

    καλημέρα μικρά και αθώα αδερφάκια μου!

    Μα δε μιλάω για τον εαυτό μου: οι άλλοι λέω να κάνουν όλα αυτά τα πράματα!!!!
    Εγώ, είμαι ήδη τέλεια, όπως γνωρίζουν όσοι με διαβάζουν
    :)
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!