Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Πως κλέβουν οι βενζινοπώλες

  1. Νοθεία. Με διάφορα υλικά ανακατεύουν τη βενζίνη και χρεώνουν σύμφωνα με το "δυό το λάδι τρείς το ξύδι, πέντε το λαδόξυδο". Δεν το κάνουν όλοι, ούτε στον ίδιο βαθμό, όμως το κάνουν αρκετοί και μάλιστα σε ακραίες περιπτώσεις επιβαρύνονται ή και καταστρέφονται οι κινητήρες.
  2. Δεν δίνουν αποδείξεις.
  3. Πειράζουν τα μετρητήρια. Ειδικά στα βυτιοφόρα που γεμίζουν πετρέλαιο θέρμανσης (και κίνησης σε εμάς που γεμίζουμε τα σκάφη) είναι πάντα πειραγμένα να δείχνουν περισσότερο. Πάντα. Όλοι. Τόσο που να έχουμε βρεί τον αλγόριθμο για να υπολογίζουμε ότι "μας είπε τόσα λίτρα άρα περίπου τόσα θα μας έβαλε, θα φτάσει για τόσο διάστημα".
  • Απεργήστε ρεεεεε!
  • Όχι οι βενζινοπώλες, οι καταναλωτές, λέω. Να δεί ο ρεμάλης ποιός είναι το αφεντικό, που τόσο καιρό περιμέναμε από το ελληνικό φιλότιμο μα βγεί το ξύγκι της μυίας... Αν δεν βγαίνεις, να κλείσεις και να κάνεις κάτι άλλο, όχι να κλέβεις, όπως οι ληστές των σουπερμάρκετ, γιατί το ίδιο είναι κλέψιμο και αυτό, όπως όλα. Κανάγια, που έχεις τα μούτρα να απεργείς κιόλας!
  • Κανείς να μη βάλει βενζίνη, να πάρετε λεωφορείο και ταξί και τραίνο, στις επαρχίες με ποδήλατο ή με τα πόδια πάτε στις δουλειές σας, όπως ήδη αναγκάζονται να κάνουν πολλοί. Μποϋκοτάζ στους αγιογδύτες.

1 σχόλιο:

Βράζει το καζάνι!