Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί ο κόσμος κάθεται

  • Γιατί έχει χεσμένη τη φωλιά του.
  • Πολύ χαίρομαι που θα πληρώσουνε τη νύφη οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  • Για τις ψεύτικες άδειες που παίρνανε για να κάνουνε τριήμερα, για τα μούτρα που κατεβάζουνε μόλις τους ζητάς ένα απλό πράμα, για τις αδικαιολόγητες απουσίες τους, για την ασχετοσύνη που είναι τραγικότερη όσο ανεβαίνει το αξίωμα, για την απροκάλυπτη και αδίστακτη διαφθορά που κλείνει σπίτια και καταστρέφει ανθρώπους, για τα επιδόματα που παίρνουν δήθεν για είναι αδιάφθοροι αλλά δεν είναι, για το σνομπισμό που έχουν το θράσος να επιδεικνύουν με κλεμμένα λεφτά, για την συνειδητή τους απόφαση να μπούν στο δημόσιο για να κάθονται, για το γεγονός ότι έχουν γίνει μαφία που στραγγαλίζει ότι καλό πάει να φυτρώσει σε τούτο τον τόπο. Φάγανε, φάγανε, φάγανε...
  • Μωρέ ψαλίδισμα και πάλι ψαλίδισμα, κι άμα δεν τους αρέσει, να φύγουν, να πάνε αλλού, να δούνε πως είναι να σου κλέβει τη δουλειά ο ανασφάλιστος, να μην πληρώνεσαι αν δεν είσαι ο καλύτερος αλλά οι λογαριασμοί να τρεχουν, να μην έχεις τη μισή ημέρα ελεύθερη για ψυχαγωγικές και άλλες δραστηριότητες που καλλιεργούν τον νού. Να δούνε πως είναι η πραγματική αγορά, πως δουλεύει στα αλήθεια δύο δουλειές ο Έλληνας για να βγάλει τα προς το ζείν και μετά, άμα θέλουνε, ας έρθουν να μας πούνε αν θα ξανα-απεργήσουν για να αυξήσουν τα επιδόματά τους.
  • Και άμα βγεί κανένας να κουνηθεί, ας σκεφτεί καλύτερα, τόσο καιρό που πληρωνότανε τζάμπα, έβγαινε και φώναζε κιόλας από πάνω. Τώρα, μόκο!
  • Και οι ταξιτζήδες, και οι βενζινοπώλες, και οι γιατροί, και όλοι οι κλέφτες, που κλέβουνε και μετά λένε "Αφού και οι άλλοι κλέβουνε" σαν τα παιδιά του δημοτικού που τα πιάνει η δασκάλα να κάνουν φασαρία...
  • Αλλά, φίλε Γιώργο, μη μας κάνεις Κίνα.
  • Το ζητούμενο είναι να εξευρωπαϊστεί η Κίνα , κι όχι να γυρίσει η Ευρώπη στο Μεσαίωνα... Οι Κινέζοι έχουνε δικαιώματα? Να τα πάρουνε, να πληρώνουνε και αυτοί τα ίδια που πληρώνει ο Ευρωπαίος για να έχει ασφάλιση και δημόσιο τομέα και ένα επίπεδο διαβίωσης σωστό, όχι να ζούνε σαν σκουπίδια και να χαλάνε την πιάτσα για να πουλάνε σκουπίδια σε τιμές σκουπιδιών και να πλουτίζουν με αυτό. Αυτός είναι ένας καλός λόγος να επεκταθεί η ευρωπαϊκή κυριαρχία στη Ασία, όχι πυρηνικά και αηδίες...
  • Επίσης φίλε γιώργο, καλά το πας μέχρι εδώ, αλλά εκείνος ο Άνθιμος, εκείνος ο Βουλγαράκης, και ο Χριστοφοράκος, δεν έχουνε ξεχαστεί, ούτε ο Κορκονέας, ούτε ο Σπηλιωτόπουλος που υπέγραψε στο παρά πέντε για τα κολλέγια και τώρα κρύβεται στη σιωπή του Σαμαροτέτοιου. Αυτουνού τίποτα δεν έχει παραγραφεί διότι πόσες ευρωεκλογές να κάνει κανείς πια! Να πληρώσουνε, και μάλιστα σε χρήμα οι απατεώνες! Καλά να σφιχτούμε εμείς, αλλά να πληρώσουνε και αυτοί, να αλλάξει ο νόμος, να δικαστούν αναδρομικά και να επιστρέψουν τα κλεμμένα, όχι να σταυρώνουμε τα χέρια και να σηκωνουμε τους ώμους λέγοντας ¨Κι εγώ τι να σου κάνω τώρα".
  • Γκε-γκε?

11 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν εσύ χέζεις τη φωλιά σου, εγώ δεν τη χέζω πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευάγγελος
    στο εξώτερο!

    άμπαν
    πάλι το παίρνεις προσωπικά.
    Ας το πάμε αντίστροφα, τότε.
    Εγώ ΔΕΝ είμαι δημόσια υπάλληλος, ούτε υπήρξα ποτέ. Εάν δεν κάνω καλά τη δουλειά μου, δεν θα πληρωθώ, σωστά? Ωστοσο, οι υποχρεώσεις μου τρέχουν και μάλιστα αυξάνονται από έτος σε έτος, για να μην πω από μήνα σε μήνα. Ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθω είναι να δουλέψω περισσότερο. Να ρίξω τις τιμές μου, ελπίζοντας να προσελκύσω πελατεία, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι ξεπουλάω την αξία της εργασίας μου, έστω κι αν καταλήξω να αναλάβω τις διπλάσιες εργασίες για να έχω τις μισές απολαβές.

    Ο δημόσιος δεν έχει να σκοτίζεται για τίποτα από όλα αυτά. Είναι δίκαιο? Δεν θέλω να πληρώνομαι για να κάθομαι, αλλά ούτε και ο άλλος να το θέλει!

    Εσύ, προσωπικά εσύ είσαι από τους λίγους που δεν είναι διεφθαρμένοι, όπως και ένα παιδί που ξέρω στη δημαρχεία ζακύνθου. Το παιδί εκείνο το γνωρίζω πολύ καλα και είναι πραγματικά άσσος στη δουλειά του, όμως έχει φτάσει στο σημείο να δέχεται το μη χειρον, γιατί καθημερινά πρέπει να καλύπτει τις βρωμιές του ενός και του άλλου για να μη βρεθεί εκτεθειμένος, για να μην πληρώσει αυτός τη νύφη, επειδή το κράτος έχει αφήσει λάσκα... Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μην βλάπτει και πολύ...

    Γιατί να είναι αυτός (κι εσύ) η εξαίρεση? Ανάμεσα στους εκατό που έπαιρναν τις αμοιβές και έκαναν το τσιγαράκι τους πίσω από την πλάτη του πολίτη, θα τη πληρώσουν και οι 2-3 που δεν το έκαναν.

    Και αφού το πήρες τόσο προσωπικά, τότε ας εκτεθείς λίγο ακόμα: εσύ τι έκανες για να το σταματήσεις όλο αυτό? Πόσο από τον προσωπικό σου χρόνο έχεις θυσιάσει για να κάνεις καλύτερα αυτό που κάνεις?

    Φυσικά και δε γνωρίζω την απάντηση. Φυσικά και δεν περιμένω να την απαντήσεις, όμως από όσους έχω γνωρίσει, ο καλύτερος ήταν αυτός που δεν έκανε και πολλή ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως εγώ στο ξαναλέω :
    εστιάζεις τη (δίκαιη) οργή σου με λάθος τρόπο.
    Δεν σου φταίνε οι δημ. υπάλληλοι εξ ορισμού.
    Αυτοί που περιγράφεις (τεμπέληδες, αντιεπαγγελματίες, παρτάκιδες, κλέφτες, στενόμυαλοι, κλπ) δεν υπάρχουν μόνο στο δημόσιο (μακάρι να ήταν μόνο εκεί το πρόβλημα).Και αντίστροφα όλοι του ιδιωτικού τομέα ή αυτοαπασχολούμενοι δεν είναι οι λαμπροί.
    Σκέψου μόνο όλες τις γραμματείς και ιδιαιτέρες του ιδιωτικού τομέα που έχουν φλομώσει στις...πίπες, τους βενζινοπώλες, τους ταρίφες, τους σουβλατζήδες, τους τεχνίτες, τους εμπόρους, φαρμακοποιούς κλπ κλπ. Και μη μου πείς ότι αυτούς τουλάχιστον δεν τους πληρώνει ο λαός γιατί τους πληρώνει.
    Το πρόβλημά σου (και όλων μας)είναι η διαφθορά που αποτρέπει τον ποιοτικό να αναδειχθεί και να δράσει (σε ιδιωτικό και δημόσιο)και επιτρέπει στον φαύλο να κυριαρχήσει καθολικά.Και το δεύτερο ζήτημα είναι η (ανύπαρκτη) ιεράρχηση αξιών που μόνο σε τριτοκοσμικά κράτη υφίσταται η οποία επιτρέπει (ή επιβάλλει) η τελευταία πορνοπαρουσιάστρια στην ΕΡΤ να αμοίβεται μηνιαίως με 10.000 έως 50.000 ευρώ τηυ στιγμή που ο ΑΓΕΕΘΑ παίρνει καθαρά στο χέρι 4.334 ευρώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιά είναι η αμοιβή μίας γραμματέως σε κάποιο ιδιωτικό γραφείο, και ποια η αμοιβή μιας δημόσιας γραμματέως ανάλογης θέσεως και ευθύνης? Πόσες ώρες εργάζεται η μεν και πόσες η δε? Αν η πίπα αποτύχει θα απολυθεί η δημόσια?

    Εάν όλα πάνε κατά διαόλου, ο δημόσιος υπάλληλος θα ξενυχτήσει να σώσει την επιχείρηση ή θα πει "Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα?" και θα πάει σπίτι του στις δυόμισι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυομιση; Σιγα μην κατσει και για υπερωρια...Απ τις 1.30 θες να πεις...

    Μην αφησουμε, ομως, απ εξω τονς "μικρομεσαιο" επιχειρηματια, που αν τυχον δωσει ενα ευρω παραπανω απ τα 700 για μισθο, νιωθει μεγας φιλανθρωπος, κοβει τρεις αποδειξεις το χρονο , τον ιδιοκτητη σπιτιου που για μια εξαθλιωμενη τρυπα ζηταει 300 Ευρω, και δηλωνει στην εφορια 190, κτλ κτλ.

    Οπως σου ειπα και σε μια συζητηση απο κοντα, το οτι δεν εισαι εσυ ετσι, δε σημαινει οτι δεν ειναι 9 στους 10 γυρω μας, ουτε το οτι δε λενε ακριβως τα ιδια παραπονα με εμας.

    Το θεμα ειναι οτι παλι θα την πληρωσει αυτος που παιρνει 1000 Ευρω η λιγοτερα, δημοσιος η ιδωτικος υπαλληλος, τεμπελης η εργατικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι, όμως το δημόσιο είναι που δίνει γραμμή, που ρυθμίζει τη λειτουργία και της παραέξω αγοράς.
    Αν πχ πήγαινες σε γιατρό-ελεγκτή του ικα και του πρόσφερες τόσα ευρώ για να σου βγάλει τόση αναπηρία ώστε να παίρνεις το επίδομα ή να εξασφαλίσεις κάποια συγκεκριμένη θέση ΚΑΙ ΕΚΕΊΝΟΣ ΣΕ ΈΣΤΕΛΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, τότε δεν θα είχες τα κότσια να το ξανακάνεις.
    Και αυτό είναι ένα παραδειγμα μόνο.

    Εάν ο ελεγκτής οποιασδήποτε υπηρεσίας, από τον εξεταστή της οδήγησης μέχρι τις επιτροπές για τα σκάνδαλα, ήταν όντως σωστοί στην άσκηση των καθηκόντων τους, και οι επίδοξοι παρατυπούντες θα το σκέφτονταν 2 φορές πριν παρατυπήσουν, αλλά και οι υπόλοιποι, οι απλοί άνθρωποι θα είχαν μία ηθική ικανοποίηση, ότι ξέρεις, μπορεί να πληρώνω τα κέρατά μου στην εφορία και στις εισφορές, αλλά τουλάχιστον υπάρχει αποτέλεσμα.

    Σαν τον καθηγητή και το μαθητή. Αν ο καθηγητής είναι ανήθικος και γυρνάει την πλάτη για να αντιγράψουν οι μαθητές, τότε δεν έχει το δικαίωμα να τους βρίζει ούτε να τους κατεβάσει το βαθμό, ούτε με άλλο τρόπο να τους τιμωρήσει, ούτε να ρίξει την ευθύνη σε εκείνους.
    Ο καθηγητής αυτός θα χάσει το σεβασμό όλων, και εκείνων που αντέγραψαν.
    Από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αθηνά,
    στο ίδιο μήκος κύματος και η δική μου ανάρτηση,λιγότερο οργισμένη,όχι γιατί δεν είμαι οργισμένος,αλλά γιατί επιχειρούσα μια κατά το δυνατόν σφαιρική προσέγγιση.

    Μια παρατήρηση...είμαι και γω απ'αυτούς που επιχειρούν με την προσωπική τους συνεισφορά και το δικό τους στίγμα να αναστρέψουν την κατάσταση.Δεν αρκεί όμως αυτό...το Σύστημα πετά έξω όποιον δεν είναι "συνεργάσιμος".
    Ο έντιμος γιατρός πχ.που θ'αρνηθεί να δώσει πλασματικά ποσοστά αναπηρίας θα υποστεί πιέσεις,αρχικά απ τους ιεραρχικά ανωτέρους ,μετά από δημάρχους και πολιτευτές,και τελικά δεν θα ξανατοποθετηθεί σε επιτροπές για να μην "κόβει" η μαγιονέζα...
    όσο διαωνίζεται η ατιμωρησία ψηλά μην περιμένεις προκοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτ' απ' όλα, αν ξεφεύγαμε από τις συγκρίσεις του εγώ, εσύ, αυτός και συζητούσαμε για λύσεις ορθές, θα ήμασταν αποτελεσματικότεροι.
    Δεύτερον, ποιός σου είπε ότι συμφωνώ με ένα σύστημα που σου επιβάλει όσα λες; Επειδή το σύστημα αυτό είναι λανθασμένο, δεν θα την πληρώσουν άλλοι επειδή εσύ δεν μπορείς να το αλλάξεις. Γιατί ότι και να κάνεις, δεν το αλλάζεις, χώνεψέ το, είσαι απλά ρομαντική και εκτός πραγματικότητας αν νομίζεις ότι η προσωπική σου δράση θα αλλάξει κάτι. Τίποτε δεν θα αλλάξει, είναι σαν να μην έγινε. Μόνο οι συλλογικές δράσεις αλλάζουν τα πράγματα. Το «προσωπικό» αφορά μόνο εσένα. Ένας που κουβαλάει το σταυρό δεν κάνει καμία διαφορά αν δεν ακολουθείται από χιλιάδες.
    Τρίτων εγώ προσωπικά πολλά, και πολλοί άλλοι, αλλά δεν αρκεί. Γιατί ακριβώς είναι σε προσωπικό επίπεδο.

    Κάνεις ένα μεγάλο λάθος Αθηνά, δεν παίρνω εγώ κάτι προσωπικά, εσύ γενικεύεις και κάνεις λάθος.
    Άσε που σου έχω ξαναπεί ότι όσοι γενικεύουν δυσχεράνουν το έργο της "επιδιόρθωσης" γιατί πολώνουν αλλά και γιατί απενοχοποιούν τους υπεύθυνος μέσω του διαμοιρασμού.

    Όχι μόνο, ενώ εν αρχή έχεις δίκιο, καταλήγεις να έχεις άδικο, αλλά απλά παίρνεις τα πράγματα εκδικητικά.
    Και το άδικό σου μεγαλώνει, γιγαντώνεται θα έλεγα, ακριβώς γιατί παίρνεις αυτή τη στάση.

    Η στάση σου Αθηνά είναι το λάθος, η στάση σου ευθύνεται που δεν βλέπεις αλλαγές.

    Καλημέρες και εις άλλα με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μά, Άμπαν, δεν έκανα τίποτα άλο παρά να εκφράσω τη χαρά μου που κάποιος σε ηγετικό πόστο δείχνει να αναλαμβάνει την ευθύνη για τους κατώτερούς του, όπως είναι το ηθικό για έναν ηγέτη. Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις έλεγαν ότι δε μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί ο λαός είναι διεφθαρμένος και απαίδευτος, ο λαός έλεγε ότι όλοι πολιτικοί είναι ανήθικοι κλέφτες, και όλο αυτό ανακυκλώνεται από πριν το 1821 εώς τώρα.

    Γενίκευση είναι όταν ένα περιστατικό το ανάγεις σε γενική αλήθεια. Όταν όμως τα περιστατικά είναι καθημερινά και πανομοιότυπα, τότε δε μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία συμπεριφορά, για μία μόνιμη κατασταση. ώρα αν μου πείς ότι δεν έχω ζήσει αυτά που έζησα, ότι δεν έχω ταλαιπωρηθεί ούτε έχω πληρώσει σε χρόνο και χρήμα την ολιγωρία ή ανευθυνότητα ή ανικανότητα συγκεκριμένων ουκ ολίγων, προσώπων, τότε ο μην μπεις στον κόπο γιατί δεν θα το καταφέρεις. Εκτός κι αν όλοι οι σκάρτοι είναι μαζεμένοι στον τόπο μου και σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια είναι ιδανικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περί ατόμων και συλλογικής δράσης, πάω για ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!