Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Χάριν Συζήτησης

  • Στην πόλη μου, υπάρχει ένας γιατρός στο νοσοκομείο που είναι ισραηλινός. Έχει λευκά χαρακτηριστικά , το όνομά του είναι εξελληνισμένο και τόσο πια έχει αφομοιωθεί που κανείς δε σε πιστεύει ότι αυτός, που το παιδί του το λένε αλέξη και γιορτάζει μαζί μας το πάσχα και τα χριστούγεννα, δεν είναι ένας από εμάς. Μα είναι ένας από εμάς, ξεγεννάει τις γυναίκες και κόβει βόλτες στην παραλία και στις ταβέρνες όπως όλοι. Και στο περιλάλητο ικα, υπάρχει ένας ορθοπεδικός, που επίσης είναι αλλοδαπός, ο χαλέμπ, που είναι καλύτερος από καναδυό ντόπιους που την έχουν δει περί πολλού. Επίσης η καλύτερη σοπράνο της χορωδίας μας ήτανε μία αλβανίδα, η μαριάννα, που είναι και κολορατούρα και φτάνει η φωνή της στον ουρανό, ήτανε βλέπεις κόρη καθηγητή μουσικής και είχε τραγουδήσει και σε όπερα. Μα τί λέω, ο ίδιος ο μαέστρος της χορωδίας είναι βούλγαρος, λέγεται βαλεντίν και έχει οδηγήσει τη χορωδία σε πάμπολλες επιτυχίες και πολλά πρώτα μετάλλια σε διαγωνισμούς. Ο νεβίτ που είναι ινδός, δουλεύει στο σουπερμάρκετ της δήμητρας. Έχει μάθει τα ελληνικά, είναι δουλευταράς, και πιάνει κουβέντα στις γιαγιούλες, αποφαίνεται όμως ότι στην ινδία δεν είναι χαζοί να αφήνουν τις γυναίκες να τριγυρνούν και να κάνουν τέτοια πράματα...μία μέρα δε, είχε (επι)βάλει ινδική μουσική στη διαπασών και το σουπερμάρκετ της δήμητρας είχε γίνει γκόα...
  • Ένας επιχειρηματίας ανοίγει κατάστημα που ειδικεύεται στην τροφοδοσία και αναζητεί προσωπικό. Γυρεύει έλληνες γιατί είναι πατριώτης, αλλά οι δύο έλληνες που παρουσιάστηκαν δεν άντεξαν τη δουλειά, και αποχώρησαν λόγω αφλογιστίας. Τις δουλειές τις πήραν οι αλλοδαποί, τουτέστιν αλβανοί, και η επιχείρηση πάει ρολόι.
  • Και οι δικοί μας, τρώνε τα δάνεια φωνάζοντας στους δρόμους.
  • Ας υποθέσουμε ότι το κάνει το δημοψήφισμα ο κυρ-γιώργος, και ότι όλοι μας ψηφίζουμε ένα τρανταχτό ΟΧΙ.
  • Μετά?
  • Τι θα τους κάνουμε όλους αυτούς κύριε καρατζαφέρη? Ποιός θα τους ξετρυπώσει από τη κάθε γωνιά της επικράτειας? Ποιός θα τους εμποδίσει να ξανάρθουν? Οι λιμενικοί που είναι παχύτεροι του μητροπολίτη? Ή μήπως είναι δυνατόν να φυλαχτούν αποτελεσματικά όοοοοοολα τα χιλιόμετρα των ακτογραμμών σε όοοοοολα τα νησιά και σε όοοοολη τη γραμμή των συνόρων? Μα, για να γίνει αυτό, πρέπει να είμαστε όλοι αστυνομικοί, συνοριοφύλακες και στρατιώτες για να κάνουμε σκοπιές και τίποτα άλλο από δω και στο εξής.
  • Άρα, ούτε να τους διώξουμε γίνεται, ούτε να τους κρατήσουμε έξω γίνεται, κύριοι ρατσιστο-αυγίτες.
  • Στις χώρες τους πεθαίνουν της πείνας, γιατί ο δυτικός τρόπος ζωής εξαντλεί τις χώρες τους, όπως στη σομαλία που τους τελείωσαν τα ψάρια γιατί τα ξένα αλιευτικά έχουν διαλύσει το τέως πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημα, και το έριξαν στην πειρατεία και τη λαθρομετανάστευση. Αφού τους ρημάξαμε τη χώρα και τους φάγαμε το φαγητό, τώρα αυτοί ήρθανε εδώ που είμαστε καλύτερα. Άρα, δεν πρόκειται να σταματήσουν να έρχονται από όλες τις μπάντες.
  • Άρα, τους φορτωθήκαμε.
  • Είτε νόμιμοι είτε όχι, είναι εδώ και το μόνο που μένει να γίνει είναι να τους αντιμετωπίσουμε έτσι ώστε να βγεί κάποιο ώφελος για εμάς, για την Ελλάδα, που πάντα είχε επαφή με τους ξένους, που ο μεγαλύτερος θεός της ήταν ο ξένιος και που έχει εξελληνίσει ακόμα και τους κατακτητές της, που έχει ξεζουμίσει ότι καλύτερο από τους γείτονες και έχει κάνει πολιτισμό την αλληλεπίδραση. Οι ξένοι πάντα υπήρχαν στην Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο χωρίς αυτό να αποτελεί απειλή, μέχρι που οι Ευρωπαίοι "πολιτισμένοι" μας είπαν ότι, όχι, πρέπει να σφάζεστε με τον κόσμο για να πουλήσουμε εμείς μούρη.
  • Είτε νόμιμοι είτε όχι, είναι εδώ και το μόνο που μένει να γίνει είναι να τους αντιμετωπίσουμε έτσι ώστε να βγεί κάποιο ώφελος για εμάς, και όταν λέμε ώφελος εννοούμε λεφτά, φυσικά.
  • Είσαι εδώ? Πας στον Έλληνα γιατρό στο ελληνικό νοσοκομείο και στο ελληνικό σχολείο? Ψωνίζεις από μαγαζί ελληνικό? Απόδειξη!
  • Να καταγραφούν όλοι, να πάρουν ταυτότητες και να ελέγχονται τακτικά. Να εργάζονται όπως οι Έλληνες με ασφάλιση και απ' όλα, να βγάζουν τεβε και να επιχειρούν, να προσλαμβάνουν άλλους και να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες, να μαθαίνουν τα ελληνικά και να γίνονται Έλληνες, να πληρώνουν δημοτικά τέλη. Δικαίωμα ψήφου από την δεύτερη γενιά, δικαίωμα του εκλέγεσθαι πολύ αργότερα.
  • Όποιος δεν θέλει να δοθεί η ιθαγένεια, να μου πεί τό εξής:
  1. Τι θα τους κάνουμε όσους είναι εδώ ή έρχονται καθημερινά, έστω και χωρίς ιθαγένεια
  2. Αν τελικά, με κάποιο θαύμα, αδειάσει ο τόπος από όλους τους ξένους, ποιός θα κάνει τις δουλειές που καλύπτουν αυτοί
  3. Γιατί κύριοι ρατσιστο-αυγίται ψωνίζετε από πλανόδιους και κινέζους, και γιατί προσλαμβάνετε αλλοδαπούς αντί για Έλληνες και γιατί δίνετε ψιλά στους βρωμιάρηδες των φαναριών? Ε? Άμα είστε τόσο πατριώτες, να πληρώσετε τα τρίδιπλα τον Έλληνα παραγωγό, να προσλάβετε Έλληνα για γκαρσόν στο εστιατόριό σας και να μην δώστε ούτε σέντσι στον κινέζο και τον αφρικανό μικροπωλητή. Για να σε δούμε, πόσο στηρίζεις έμπρακτα την ελληνική καθαρότητα!

7 σχόλια:

  1. Μετά από απελπισμένες προσπάθειες, οι φανατικοί καζανόπληκτοι βρήκαν τρόπο να σχολιάσουν , οπότε ανοίγω τα σχόλια προς σχολιασμό.

    Επίσης δημοσιεύω το μέηλ του ιωαννίσκου που έστειλε στη δουλειά αντί σχολίου στο ποστ περί ίκα.

    "From: Ioannis Karamitros
    Sent: Monday, January 25, 2010 1:02 PM
    To: elstamat@otenet.gr
    Subject: Καλημέρα



    Προς την athinovio,
    Είμαι ο ioannisk από τον blogger. Μιας και δεν βρήκα πως να σχολιάσω στο μπλογκ σου και το email σου σου στέλνω εδώ το σχόλιο μου:
    Σαν καθώς πρέπει άνδρας μου αρέσουν οι γυναίκες - κοκέτες για να ικανοποιώ τις ανδρικές μου ορέξεις. Φυσικά αν είναι να κάνω οικογένεια η εμφάνιση δεν έχει τόση σημασία. Ακόμα δεν έχω βρει τη σωστή γυναίκα και μιας και το πατρικο μου ένστικο είναι ανύπαρκτο δεν κάνω αναζήτηση.

    Προσωπικά δεν έχω παράπονα από το ΙΚΑ μιας και είχα γνωστούς αλλά και πέρα από αυτό όσες φορές το χρειάστηκα ήταν οκ :)

    Για την ελεεινή φάρα των αγροτών έγραψα στο τελευταίο μου ποστ.
    Φιλικά,
    Γιάννης"


    Σας αγαπάω, αλλά για λίγο καιρό θα λέω τα δικά μου.
    Ελπίζω να μη μου κρατήσετε κακία ούτε να τα πάρετε προσωπικά: ακόμα και όταν μοιάζουν να είναι, εγώ τα λέω γενικά και θεωρητικά.

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άδικο δεν έχεις, αλλά οι γενικεύσεις συνήθως αδικούν...

    (Και άμα θες κλειστά σχόλια, κλείστα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ότι άνοιξες τα σχόλια είναι ένα πολύ καλό δείγμα θετικής (επιτέλους) σκέψης και ενέργειας.΄
    Απλά, μη μείνεις μόνο σε αυτό.
    ΥΓ: Πριν αρχίσεις να εκτοξεύεις κατηγορίες σε φασίστες σκέψου τι είναι το να σβήνεις σχόλια (ιδίως όταν έχεις ήδη απαντήσει σε αυτά και αφήνεις μόνο τις απαντήσεις)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eίκοσι χρόνια τώρα η ελληνική οικονομία και παραοικονομία στηρίχτηκε στη δουλειά των αλλοδαπών και όχι ημών των δουλευταράδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αδέρφι
    τα σχόλια είναι ανοιχτά εδώ και πάααρα πολύ καιρό, απλά το τελευταίο διάστημα δεν έχω συμμαζεμένο το μυαλό μου για να απαντάω σε όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε έκλεισες βρε τα σχόλια και δεν πήρα χαμπάρι?
    Είμαι υπέρ απόδοσης ιθαγένειας 100%!
    Τελεία και παύλα!
    Ουγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημεραα,
    Σε γενικες γραμμες εχεις δικιο Athinovio, αλλα εγω προσωπικα κανω μια εξαιρεση για τους Αλβανους, που ειναι ενδεχομενο προβλημα και μαλιστα πολυ σημαντικο (δε διαφωνω οτι μονοι μας το αφησαμε να συμβει).

    Αν δεχεσαι οτι η ιστορια και ο πολιτισμος ενος εθνους παιζει ρολο στους ανθρωπους του, τοτε οντως οι Αλβανοι ειναι ενας κινδυνος.

    Οταν μιλαμε για κρατη που μεχρι προτινος ηταν φυλες, και μαλιστα καιροσκοπικες, τοτε ισως πρεπει να κραταμε και μια πισινη. Οπως με τα Σκοπια.

    Αν ησουν απο μια αλλη μικρη χωρα, και ξαφνικα εβλεπες στη χωρα σου 2.000.000 Σκοπιανους μεσα, δεδομενης της ιστοριας τους, δε θα ειχες το νου σου;

    Συμφωνω οτι μεμονωμενα ατομα μπορει να ειναι πολυ καλοι ανθρωποι- λογω της δουλειας μου συναναστρεφομαι με πολλους Αλβανους, και οντως πολλοι ειναι οχι απλα καλοι ανθρωποι, αλλα υποδειγματα απ ολες τις αποψεις.

    Αυτο δε σημαινει οτι σαν μειονοτητα (που εχει παρει το δρομο να γινει πλειονοτητα) αποκλειεται να μας δημιουργησει προβληματα αυριο.

    Οπως ειπες, ομως, η λυση δεν ειναι ενα παιδομαζωμα.

    Οσοι ειναι ηδη εδω πρεπει να ενταχτουν, και οσοι θελουν να ερθουν να ερχονται μονο εφοσον υπαρχει λογος, και να παραμενουν προσωρινα, οσο υπαρχει γι αυτους δουλεια, οπως γινεται σε ολες τις χωρες που δεχονται μεταναστες, και μαλιστα σε πολυ μικροτερες αναλογιες απο εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!