Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Αλλάζοντας τους καιρούς σαν τα πουκάμισα

  • Πότε ήτανε που όλοι διαμαρτύρονταν ότι ο Έλληνας δε σηκώνεται από τον καναπέ του?
  • Πότε ήτανε που οι μαθητές ήτανε τα ρεμάλια της κοινωνίας?
  • Πότε ήτανε που δεν πιστεύαμε τους πολιτικούς και λέγαμε ότι όλοι είναι ίδιοι?
  • Πότε ήτανε που ο καθένας κοιτούσε το συμφέρον του και τη βολή του?
  • Και ξαφνικά. με το πάτημα ενός κουμπιού, κατέστη άχρηστη η αντιπολίτευση, γιατί βρέθηκε κάποιος που (αναγκαστικά έστω) κάνει δουλειά, παράγει έργο και θυμάται ότι είπε.
  • Τι να πεί τώρα ο σαμαρωμένος και ο ξεσαμάρωτος νοικυραίος? Μην βάλετε φόρους? Δεν παραλάβατε καμένη γη? Αφήστε να κυβερνήσει άλλος? Και να το πει, θα σκάσουν στα γέλια μέχρι τον αστερισμό της Ανδρομέδας. Θα προκαλέσουν λέει εκλογές ...Με τι προσόντα ήθελα να'ξερα οι ξεβράκωτοι. Αν ήμουν στη θέση τους θα άφηνα τις μαγκιές και τις εξυπνάδες και θα εφάρμοζα προφίλ ήπιο και χαμηλό, μέχρι να ξελασπώσει ο πράσινος cowboy, ευγνώμων για τον άχρηστο μισθό που παίρνω για να μην κάνω τίποτα άλλο από δημόσιες σχέσεις, ο αλητήριος (γιατί μη μου πείτε ότι κάνει κάτι άλλο ο σύριζα και ο λαός και το κκε εκτός από τυχοδιωκτικό μάρκετινγκ). Αντιπολίτευση του βόλου...Σαμαρωμένοι και ξεσαμάρωτοι, που έχουν τα μούτρα να βγαίνουν και να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για τη δημαρχία! ΑΝ βάλει υποψηφιότητα ο άρης ο Τραγικός μαυρίστε τον σας παρακαλώ, έτσι, για να δούμε τι βλέψεις θα έχει μετά ο λοξός αρχιμαφιόζος. Θα τον μαύριζα κι εγώ, αλλά διαμένω στα υπερβόρεια προάστεια της Πρεβεζας.
  • Βέβαια, όλα αυτά, με επιφύλαξη και μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, γιατί είμαστε και καμμένοι από πολλούς χυλούς.
  • Στο μεταξύ, αν είστε μικρομεσαίος, ορίστε πως πρέπει να διαχειριστείτε το εισόδημά σας, πρός ώφελος της Πατρίδος αλλά και της ανθρωπότητος εν γένει:
  1. Να πληρώνετε τους ετήσιους φόρους σας.
  2. Να πληρώνετε και τις εισφορές. Αυτές δεν είναι φόροι, άσχετα που πάνε και αυτές για την κρατική μηχανή.
  3. Να πληρώνετε τα τέλη. Άλλα αυτά, για τη λειτουργία του κράτους και αυτά.
  4. Να πληρώνετε τους παπάδες για να παντρευτείτε, άσχετα αν αυτοί ήδη πληρώνονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι.
  5. Να πληρώνετε τις προμήθειες των τραπεζών για τη δουλειά που ήδη πληρώνονται να κάνουν οι υπάλληλοι αλλά στην ουσία γίνεται από υπολογιστές.
  6. Να πληρώνετε πανάκριβα τα νόμιμα προϊόντα για να πατάξετε την πειρατεία και να προστατεύσετε τους κακόμοιρους τους παραγωγούς που εκμεταλλεύονται κάτι μαστουρωμένα παιδαρέλια για να θησαυρίζουν με κέρδος χίλια τα εκατό για κάθε σιντί και μόλις γίνουν αναγνωρίσιμοι και αποκτήσουν δικαιώματα να τους θάβουν πίσω στα βοθρολύματα που τους είχανε βρεί.
  7. Να πληρώνετε τους δημόσιους γιατρούς σαν ιδιωτικούς παρόλο που οι εισφορές σας είναι υπεραρκετές για να ασφαλιστείτε και να έχετε την καλύτερη ιατρική κάλυψη χωρίς να τρέφετε τον συρφετό παρατρεχάμενων σφουγγοκωλάριων του "συστήματος".
  8. Να δίνετε το ένα πέμπτο από την αξία κάθε αντικειμένου που πωλείται στο κράτος για να μπορεί να λειτουργεί
  9. Να πληρώσετε το ρεύμα και το νερό χρυσό, ώστε να μην γίνονται ρεζίλι οι καλομαθημένοι διευθυντάδες που έχουν συνηθίσει στο τζάμπα ρεύμα και στα προνόμια..
  10. Και αν σας περισσέψει, να αγοράσετε και πανάκριβα βιολογικά προϊόντα για να ενισχύσετε την βιολογική καλλιέργεια που είναι πιο ωφέλιμη για την υγεία σας αλλά και το περιβάλλον.
  11. Κουράγιο παιδιά. Λίγο ακόμα. Λίγο ακόμα και θα τα φτιάξει όλα ο Γιώργος.

14 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα
    (το 11 ειναι "ολα τα λεφτα")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν αστειεύομαι. Θα τα αλλάξει.
    Αλλά ίσως να μην αρέσει σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε βρε χιουμορίστα που θα τ' αλλάξει!!!
    :-P
    Θα τα κάνει όλα πράσινα (δηλ.θα φέρει το δολλάριο!!!)
    ΧΙΧΙ!!

    Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι, να τα βάζετε στο τσουβάλι ή να τα κάνετε πυροτεχνήματα, να μην πληρώνετε το κράτος, η κοινωνία υπάρχει για να στηρίζει εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες...

    Ε ρε ξύλο που μας χρειάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κοινωνια υπαρχει για να στηριζει εμας, τους δημοσιους υπαλληλους.

    Οσο για τον Γιωργακη, σιγουρα θα τα αλλαξει. Προς το χειροτερο. Για να ερθει μετα ο Αντωνακης να τα αλλαξει (προς το χειροτερο) κι αυτος.
    Ποιος μας ειπε οτι ο υπονομος εχει πατο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kikop
    Πίστεψέ το! Μη σου πω ότι θα λύσει ΚΑΙ το μακεδονικό ΚΑΙ το κυπριακό ο τζαναμπέτης...Μετά θα αναληφθεί στους ουρανούς.

    Άμπαν
    Δεν μας πειράζει να πληρώνουμε. Μας πειράζει που τόσο καιρό πληρώνουμε χωρίς αντίκρυσμα.

    Όσο για το ξύλο, να μιλάς για τον εαυτό σου.


    Ρότζερ
    Έχεις παρατηρήσει ότι για κάθε δυσάρεστο μέτρο δεν αντιδρά κανείς εκτός από τους΄άμεσα θιγμένους? Αυτό σημαίνει ότι έστω και αν εγωιστικά θέλουμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω, τις αλλαγές τις θέλουμε και θέλουμε να διορθωθούν τα πράγματα.

    Βλέπε πχ περί εκκλησιαστικής περιουσίας. Κουνήθηκε το φρύδι κανενός πιστού? Όχι βέβαια. Άρα ο κόσμος ζορίζεται τόσο πολύ που πλέον δεν τρέφει ούτε συναισθηματισμούς, για τους ιερείς, τους στεητζ ή τους μεγαλογιατρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να είναι δίκαιο το φορολογικό σύστημα και σωστή η κρατική διαχείριση είναι εντελώς διαφορετικό από την γκρίνια για τους φόρους και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για απαλλαγές.
    Επιπλέον, το μόνο σίγουρο είναι πως η υπάρχουσα φορολογία δεν αρκεί για να συντηρηθεί ο κοινωνικός ιστός, μας αρέσει δεν μας αρέσει (και δεν μας αρέσει, να είσαι σίγουρη, αλλά σε τελευταία ανάλυση, καμία σημασία δεν έχει σημασία τί μας αρέσει).
    Καιρός να περάσουμε στην αειφορία και να ξεχάσουμε την κερδοφορία.
    [Καπετάνιο, πέντε χρόνια και ακόμα να ξεκολλήσεις, τραγικό…]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άμπαν επαναλαμβάνω ότι ο λόγος που γκρινιάζω δεν είναι ότι πληρώνω, αλλά ότι πληρώνω πολλά για να αγοράσω λίγα.
    Ξέρεις πόσα έχω δώσει στο ίκα όλα αυτά τα χρόνια πλήρους απασχόλησης? Είναι ανυπολόγιστο το ποσό, αλλά από αυτό δεν θα πάρω σχεδόν τίποτα γιατί κάποιοι είχα τη φαεινή ιδέα να τα επενδύσουν ή και να τα φάνε στα μπουζούκια. Με όλα αυτά τα λεφτά (το 1/4 των αμοιβών μου μηνιαίως) όχι μόνο έβαζα στην άκρη αρκετά για μένα και τα δισέγγονά μου αλλά είχα και τους καλύτερους γιατρούς ΚΑΙ μου περίσσευαν να πάω και διακοπές.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΡΑ? Μήπως είναι στα κρατικά ταμεία για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του κράτους και των θεσμών ή μηπως στην τσέπη του διευθυντού του ικα της περιοχής μου?

    Ξέρεις τι θα μου πούν όταν είναι να βγώ στη σύνταξη? Θα μου πουν "Ουπς! κάπου εδώ τα είχα.. Μα που πηγανε, που πηγανε..... Περίμενε λιγάκι....Αααχ, καλή μου , δεν έχω αυτή τη στγμή! Πέρνα πάλι αύριο και θα δούμε, φιλάκια στην οικογένεια!"

    Για αυτό γκρινιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν θα βγεις στην σύνταξη θα σου πουν πως αφού δεν υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι να στηρίξουν τις συντάξεις, δεν θα πάρεις σύνταξη.
    Το τί θα πάρεις δεν έχει σχέση με το πόσα δίνεις, αλλά με την παρακαταθήκη εργαζομένων που αφήνεις στην κοινωνία.
    Το ασφαλιστικό δεν είναι (ούτε πρέπει να είναι) ανταποδοτικό, αλλά είναι αναδιανεμητικό.

    Άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ** Α ναι, τα λευτά πήγαν για να καλύψουν τις τρύπες όσων δεν πληρώνουν όπως εσύ (ιδιωτικοί - δημόσιοι), ώστε να στηριχθεί η αναδιανομή και ταυτόχρονα για να καλύψουν τα κερδοσκοπικά παιγνίδια των φαρμακευτικών οι οποίες πλουτίζουν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων (και ουχί των εμβολίων...)

    Να μη σε αφήσω παραπονεμένη γιατί το ξέχασα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αναδιατί?

    Καλή η αναδιανομή, αλλά υπό όρους.
    Είναι καλή όταν εγώ που απασχόλησα το σύστημα τέσσερις φορές (δύο γέννες, ένα δυστύχημα και μία σκωληκοειδίτις) στηρίζω το σύστημα ώστε να έχουν περίθαλψη αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι, οι άνεργες μητέρες, οι ανάπηροι, κτλ.
    Είναι κακή όταν έρχεται ο άλλος και μου λέει "Κοίτα τι ωραίο που είναι το νέο μου αυτοκίνητο! Το αγόρασα με τους τόκους των επενδύσεων από τα λεφτά που έριξα στα τοξικά προιόντα της τάδε τράπεζας."
    "Ναι αλλά δεν έβγαλες κέρδος για το δημόσιο?"
    "Έλα, μωρέ, αφού έτσι κι αλλιώς κανενός δεν του έλειψαν!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σου αρέσει δεν σου αρέσει, πάντα με τους πόρους του εκάστοτε παρόντος ζεις. Και ο λόγος που τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων πήγαν στο χρηματιστήριο είναι γιατί ακριβώς υπάρχει η φοροδιαφυγή και η αίσθηση πως τα λεφτά αυγατίζουν μόνα τους. Αλλά τελικά δεν μπόρεσε να στηριχθεί η αναδιανομή.
    Μπορείς να βαυκαλίζεσαι πως θα κάνεις «αποταμίευση» για τα γεράματά σου, αλλά εν τέλει με τους πόρους της τότε πραγματικότητας θα ζήσεις και με βάση την τότε αναδιανομή, όπως να αν «αποταμιεύσεις».
    Σήμερα δεν πληρώνεις για τα γεράματά σου αλλά για να στηρίξεις το σημερινό ασφαλιστικό.
    Και επειδή ακριβώς οι διάφοροι τυχάρπαστοι (ιδιώτες- δημόσιοι) κερδοσκοπούν, γι αυτό και το ασφαλιστικό καταρρέει σήμερα και δεν είναι αειφόρο.
    Και επειδή η εργασία θίγεται και τα πράγματα χειροτερεύουν με τις ελαστικές σχέσεις, κοκ, γι’ αυτό χρειάζονται και μέτρα. Αλλά την αειφορία κανείς δεν την κοιτά, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η πραγματικότητα.
    Πέραν αυτών σου είπα, ναι πρέπει η διαχείριση να είναι σωστή, αλλά η λάθος διαχείριση δεν σου δίνει το δικαίωμα για φοροδιαφυγή ή αίτηση ελάττωσης φόρων. Αυτό θα δυσκολέψει ακόμα παραπάνω τα πράματα.

    Επιμένω, άλλο, εδώ είσαι φάουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. bre poulaki mou, to idio pragma leme.
    Oute ki ego eipa na min plirwnoume, eipa omos na eklogikef8ei to systima wste na einai pio dikaio, na perioristei h diafygi porwn kai na diasfalistei h mellontiki eyhmeria olon mas.
    Ta greenglish, etsi gia na se pikarw.
    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ξέρω τότε γιατί εγώ μεταφράζω την αρχική ανάρτηση σαν κρυφή ελπίδα ελάττωσης φόρων και εισφορών...

    Πφφφ εμένα πικάρεις με τα γρεκοαγγλικά;;; :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!