Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Απαντήσεις

  • Ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη νέα γρίπη.
  • Αποτελεί κίνδυνο? Τι πιστεύει ο μέσος άνθρωπος και πως τη βιώνει? Είναι πραγματική η εικόνα που μας δίνουν τα δελτία ειδήσεων?
  • Δώστε τη δική σας απάντηση, έτσι για να δούμε τι γίνεται, έστω σε επίπεδο παρέας.

10 σχόλια:

  1. Παραμύθια,για να πουληθει επιτελους αυτο το Ταμιφλού,πώς διάολο το λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα μιμηθώ μια μερίδα των μαθητών μου και θα δώσω άσπρη κόλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To σχολείο των παιδιών μου χτυπήθηκε αυτη την εβδομαδα με 27 κρούσματα της νόσου. Το σχολείο έδιωξε όσους μαθητές είχαν πονοκέφαλο, βράχνα στο λαρύγγι και πυρετό. Ο τοπικός οργανισμος υγείας προέτρεψε όσους δεν ειχαν την νόσο να κάνουν εμβόλιο (για τους ήδη πάσχοντες ήταν αργά), και τους υποψιασμένους να επισκεφθούν τον γιατρό τους. Το σχολείο δεν έκλεισε, αλλά έφτασε 50% απουσίες. Καθημερινές τηλεφωνικές ειδοποιήσεις για τους γονείς παρήχαν απλές ιατρικές οδηγίες προφύλαξης.

    Παραθέτω και το σαιτ του σχολείου. Μπορείτε εκεί να δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες. Γενικώς, αν παρατηρήσετε πονοκέφαλο, πυρετό, και βράχνα στα παιδιά, διπλοτσεκάρετε. Αν προσβληθείτε, μην πανικοβάλεστε. Απαιτούνται 3-4 μέρες ανάπαυση. Και καλά και καθαρά χέρια.

    http://www.saintfrancisxavierschool.org/nurse.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα στην ομήγυρη!

    Δεν νομίζω να έχετε παράπονο: από τον νεκροθάφτη στη γρίππη, όλο ευχάριστα τόπικς σας έχω τελευταίως
    :)

    Η δική μου γνώμη είναι ότι ακόμα κι αν είναι όντως πανδημία (που κατά τα δελτία όντως έτσι είναι) και αν τα συμπτώματα είναι τα ίδια με όλες τις υπόλοιπες γρίππες, τότε κάθε δεύτερη μέρα πρέπει να τρέχεις για εξετάσεις, αν θες να είσαι σίγουρος.

    Από την άλλη, μπορεί τα κρούσματα να είναι πολλά, οι θάνατοι όμως για τους οποίους έχω πληροφορηθεί από τα δελτία δεν είναι περισσότεροι από εκείνους που προκαλούν οι άλλες γρίππες, δηλαδή χτυπούν τα ήδη ευπαθή άτομα που πάσχουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.

    Δηλαδή αν μιλάμε για 5.000 ή ακόμα και 10.000 θανατηφόρα κρούσματα παγκοσμίως τότε το ποσοστό είναι αμεληταίο ειδικά αν συγκριθεί με τα ποσοστά άλλων ασθενειών όπως ελονοσία, καρκίνος, καρδιαγγειακά...ή και με τα θύματα των τροχαίων

    Είμαι διστακτική απέναντι στον εμβολιασμό, γιατί ακόμα και τα καθιερωμένα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά για απλές αρρώστιες έχουν κάποιες παρενέργειες και θεωρώ γελοίο το να δείχνουν στην τηλεόραση κύριους που εμβολιάζονται και τους ρωτάνε το επόμενο δευτερόλεπτο "Πως νιώθεις?" κι αυτοί να απαντάνε "Μιά χαρά!"

    Και όλα αυτά τη στιγμή που οι βλαβερές παρενέργειες ορισμένων εμβολίων δεν έγιναν αντιληπτές παρά μόνο μετά από δέκα ή περισσότερα χρόνια.

    Δε νομίζω να σκέφτομαι διαφορετικά από τους υπόλοιπους.

    Σε ευχαριστώ Λόκους για τα στοιχεία που μας έδωσες. Είναι το πρώτο αληθινό στοιχείο που έχω ακούσει εκτός από τα δελτία ειδήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλός τρόπος οικονόμας σε χαλεπούς καιρούς για μεγάλες εταιρίες και κάποιες συντεχνίες πουλώντας κοπανιστό αέρα η καλύτερα φόβο.
    Ο φόβος φυλάει τα έρημα!
    Πανδημία = λέξη με φόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικά είμαι κατά των φαρμάκων, όταν θεωρώ πως δίνονται χωρίς σκέψη (και γίνεται πολύ συχνά αυτό!).

    Αυτό που θα ήθελα να δω είναι μια μελέτη που να λέει τι ποσοστό αυτών που αρρωσταίνουν από τη γρίππη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα (ανάλογα και με την ηλικία και την κατάσταση υγείας) και τι ποσοστό αυτών που εμβολιάζονται παρουσιάζουν παρενέργειες.

    Από την άλλη πάλι, νομίζω πως γινόμαστε και λίγο υστερικοί με το εμβόλιο. Δε νομίζω πως οι παρενέργειες είναι τόσο σημαντικές όσο προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε οι τηλεαστέρες μας. Όπως και η γρίππη (μέχρι στιγμής) δεν είναι τόσο σοβαρή.

    Το link που έστειλε ο Locus δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουνε τα πράγματα οι πολιτισμένοι άνθρωποι. Εδώ ακούμε μόνο κραυγές στις τηλεοράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Odysseas
    από ότι καταλαβαίνω το ποσοστό θανατηφόρων κρουσμάτων δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό της κοινής γρίππης.

    Όσο για τις παρενέργειες, όλοι λένε ότι το διάστημα δοκιμής είναι πολύ μικρό για να είναι έγκυρο, καθώς συνήθως χρειάζονται χρόνια μέχρι να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα.

    Λογικό μου φαίνεται αυτό, αν και δεν είμαι γιατρός.

    Εδώ στν Πρέβεζα έχει σημαιωθεί το εξής (μια και μίλσες για πολιτισμένους...)
    Σημειώθηκαν πάρα πολλές απουσίες στα σχολεία εξαιτίας της γρίππης όχι επειδή νόσησαν κάποια παιδιά αλλά επειδή ΦΟΒΉΘΗΚΑΝ οι γονείς και έκλεισα δύο τμήματα ενός δημοτικού γιατί οι δάσκαλοι νόμισαν ότι προκειται για μαζικά κρούσματα!
    γελοιότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αποτελεί κίνδυνο, αλλά όχι αυτόν που ο μέσος άνθρωπος αντιλαμβάνεται.
    Μη μετρήσιμος και θέμα προσωπικής εκτίμησης σε ατομικό επίπεδο, εξαρτόμενος από τον τρόπο δραστηριοποίησης, αλλά ικανός να δημιουργήσει κατάρρευση στις κοινωνικές δομές αν "πάει στραβά το θέμα". Οπότε όλα εξαρτώνται από το τί ορίζει ο καθένας ως κίνδυνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτός των τόσω άλλων, όταν έχεις τον πρόεδρο πανδημίας γρίπης να λέει: "ποιοί είμαστε εμείς οι Έλληνες, οι λίγοι που θα αμφισβητίσουμε τα ευρήματα των πολλών" τότε πως μπορείς να αντικρούσεις αυτό το τόσο αφοπλιστικό επιχείρημα????
    Δε μένει παρά να πας για δοκιμαστής φαρμάκων, τουλάχιστον να βγάλεις κανα φράγκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!