Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Εργασία με Στάδια

  • Αυτό που σημειώνω με όλη αυτή την υπόθεση με τα stage, είναι το εξής, ή μάλλον τα εξής:
  • Εξής 1: αποτελεί ένα εξαιρετικά δυσάρεστο μέτρο με μεγάλο πολιτικό κόστος (όπως θα το χαρακτήριζε ο παταγωδώς απερχόμενος αποφασισμένος) το οποίο είναι όμως και απολύτως απαραίτητο κατά τη γνώμη μου, για πολλούς λόγους. Είναι από εκείνες τις δύσκολες αποφάσεις που δήθεν θα έπαιρνε ο αποφασισμένος αλλά ποτέ δεν το έκανε. Είναι απλό : ή υπάρχουν τα λεφτά ή δεν υπάρχουν, και στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχουν, τελεία.
  • Εξής 2: παρόλο που θίγει αρκετά άτομα, η αντίδραση είναι μηδαμινή, δηλαδή με εξαίρεση τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τους αντιπολιτευτές που πάνε να βγάλουν ότι μπορέσουν από την επακόλουθη δυσαρέσκεια, η υπόλοιπη κοινή γνώμη είτε τελεί υπό σύγχυση είτε που αδιαφορεί, είτε που περιμένει να δει τι θα γίνει, υπάρχουν δε και ολίγοι που βρίσκουν σωστή αυτή την απόφαση. Εκτός από τους stageίτες, δε νομίζω να κουνηθεί αλλουνού κανένα φρύδι. Πάρτα για πολιτικό κόστος...
  • Εξής 3: ο παν-καλός το πρωί είπε ότι οι θιγμένοι του stage αν πρέπει να ζητήσουν ευθύνες από κάποιον, τότε να πάνε σε αυτούς που τους κοροϊδέψανε, δηλαδή στη νέα δημοκρατία... δεν είναι εντελώς λάθος, νομίζω.
  • Εξής 4: μαζί με το πάγωμα των προσλήψεων, είναι πιθανό να χαρακτηριστούν σαν νέα ευνοιοκρατικά μέτρα, υπέρ των πράσινων παιδιών αυτή τη φορά. Ωστόσο, μαζί με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και το σύστημα προσλήψεων αποκλειστικά μέσω ασεπ, δεν δείχνει να πηγαίνει προς την οδό την κακίας. Άλλωστε, με όλο το έθνος αγριεμένο από την καχυποψία και με το δίκαννο έτοιμο στο χέρι, νομίζω ότι δεν τον παίρνει να στραβοπατήσει ούτε μία φορά...
  • Αυτά, πάω να να δω Las Vegas, με εκείνο το ψηλό παιδί με το κοστούμι, Ντάνι τον λένε θαρρώ.

15 σχόλια:

  1. Κι εγώ συμφωνώ με την κατάργηση!
    Μην ξεχνάς πως όλοι οι stageιτες μπήκαν με "μέσο", "ρουσφέτι", "λαμογιά" στη θέση άλλων...
    Και με απότερο σκοπό τη μονιμοποίηση!
    Αυτό πρέπει να σταματήσι κάποτε!

    Το θέμα είναι όμως να μην ανοίξουν αλλού "πόρτες"!

    Καλημέρα λοιπόν!
    Ήταν καλό το Las Vegas?
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοείς πως δεν υπάρχουν;
    Υπάρχουν υπάρχουν, αρκεί να απλώσουμε το χέρι και να κάνουμε την αναδιανομή και αρκεί να τα διαχειριζόμαστε χωρίς να τα σπαταλάμε!
    Αλήθεια, επιτέλους, πότε θα καταλάβουμε πως μιλάμε για ανθρώπους;
    Λάθος. Λάθος εξ αρχής. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως γκρεμίζεις και ζωές εν μία νυκτή. Γιατί κάποιες (όχι όλες σίγουρα) γκρεμίζονται.
    Η πολιτική υπηρετεί τους πολίτες και λύνει τα προβλήματά τους. Ούτε τους νόμους υπηρετεί, ούτε το χρήμα που δεν είναι το ζητούμενο, αλλά απλά ένα εργαλείο, ούτε τις επιχειρήσεις, ούτε τα ρουσφέτια. Τους πολίτες. Και υπηρετώντας τους πολίτες, πρέπει να δίνει λύσεις. Όπως έκανε και ο Σολομώντας κάποτες… Που τελικά δεν κομμάτιασε το βρέφος, αν και όλοι εκεί εμμένουμε, ξεχνάμε το παρακάτω…
    Αλήθεια, ο πάγκαλος ξέρει αν βρίσκεται στην εξουσία επειδή οι θιγμένοι ζήτησαν τελικά εξηγήσεις και δεν τους άρεσαν, εξ ου και έφεραν την νέα κυβέρνηση να δώσει λύσεις;
    Άιντε να παγώσουν λοιπόν και οι προσλήψεις, να γίνουμε ακόμα χειρτότερα…
    Λες και ένας τοίχος διαχωρίζει ρε παιδί μου τα πράματα και όλοι, παρωπιδικά βλέπουν ένα «κακό κακό κακό δημόσιο», ενώ στην πράξη το θέμα είναι απλά «κακή κακή κακή διαχείριση».
    Πφφφ πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι, αλλά αυτό δεν είναι λύση…
    Ποτέ δεν ήταν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kikop
    με εκνευρίζει που μέχρι και την τελευταία στιγμή βιάζονταν να βολέψουν όσους μπορουσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμπαν
    θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι εννοείς όταν λές ότι υπάρχουν λεφτά.

    Οι άνθρωποι για τους οποίους μιλάμε ίσως κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων τους, και ίσως πληρώνονται τζάμπα. Επίσης ίσως χρησιμοποιήθηκαν ως πιόνια για την δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας, και ίσως η ύπαρξή τους και μόνο αποτελεί προηγούμενο για απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις.

    Ναί, όντως αυτοί θα την πληρώσουν, όπωςε θα την πληρώσω εγώ κι εσύ, τη στιγμή που οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να αναπαύονται στις "δάφνες" τους.

    Τί εννοείς αναδιανομή? Να έρθει κομμουνισμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα λεφτά υπάρχουν γιατί τα λεφτά θα μπορούσαν κάλλιστα να καταργηθούν, γιατί απλά κοινώς, θέμα διαχείρισης είναι όλα :)

    Αλήθεια, με «ίσως» κάνεις πολιτική; Θα ήθελα να πιστεύω πως σου ξέφυγε….

    Είπαμε. Τα stage πρέπει να καταργηθούν πλήρως και επιπλέον να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Απλά όσοι είναι ήδη μέσα, καλώς ή κακώς, κάποιοι από αυτούς, στήριξαν ζωές εκεί. Ε λυπάμαι αν δεν είμαι διατεθειμένος να τους κόψω τα ποδάρια…
    Οι υπεύθυνοι λοιπόν ας πληρώσουν, δεν έχω πρόβλημα, μόνο που δεν πληρώνουν αυτοί! Δεν είδα λόγου χάρη να πληρώνει κάτι ο Σημίτης που ένας θεός ξέρει πόσο ευθύνεται για όλα αυτά…
    Αναδιανομή καλή μου σημαίνει αναδιανομή.
    Πιστεύω ότι το έχουμε καλύψει το θέμα στο προηγούμενο post σου…
    Αν θεωρείς κομμουνισμό την τακτική του «ο δυνατότερος βοηθάει τους αδυνάτους», ναι, ας έρθει και πανηγυρικά, εγώ δεν έχω κόμπλεξ με τις λέξεις και τις ιδεολογίες, αρκεί να κάνουν αυτό που πιστεύω ότι οφείλει να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Abban

    καταρχάς, εαν μιλάμε για φανταστικά σενάρια όπως περί κατάργησης των χρημάτων τότε πρέπει να αλλάξουμε κουβέντα. Το ζήτημα των stage ειναι πρακτικό και μία άμεσα πρακτική λύση χρειάζεται.

    Το ίσως ήταν ειρωνικό, μιας και αυτά που λέω είναι αλήθειες και όχι υποθέσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις από όσο γνωρίζω βλέποντας τι συμβαίνει εδώ στην Πρέβεζα. Όλοι οι ανεπαρκείς γόνοι εισοδηματιών εκεί βρίσκονται για να δικαιολογήοσυν την ύπαρξή τους.

    Δεν έχω πρόβλημα με τις λέξεις. Αναδιανομή δεν πρόκειται να γίνει με κανέναν τρόπο γιατί αν οι έχοντες είχαν κοινωνική συνείδηση και ευθιξίαδεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο in the first place. Η ερώτηση περί κομμουνισμού δεν ήταν ειρωνική απλά ήθελα να ξερω αν αυτό εννοούσες.

    Πάντως, έτσι για την ιστορία, θεωρώ ότι ο κομμουνισμός είναι εφικτός μόνο εαν ολόκληροι οι πληθυσμοί των χωρών, μαζί με τους ηγέτες και τις κυβερνήσεις τους, υποστούν λοβοτομή, ώστε να εξασφαλιστεί η ηθικότης και η νομιμότης σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης κοινωνικής έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίζω να μη θεωρείς ότι έχεις στατιστικά ικανό δείγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άμπαν

    το έχεις αναφέρει πάλι αυτο΄περί μη ύπαρξης χρημάτων. Θα ήθελες να μου το εκηγηήσεις πιο αναλυτικά? Πως το έχεις στο μυαλό σου? Πως θα δούλευαν όλα αν αντι για αυτά είχαμε ένα ποιντ συστεμ, φερ'ειπείν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα νομίζω καλή μυ ότι και το έχω ξαναπεί, αλλά και το έχεις «δει» κι αλλού, μόνο που ίσως δεν το πρόσεξες.
    Κατ’ αρχάς το χρήμα ξεκίνησε σαν «point system». Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα μέτρο αξίας για να μην ανταλλάσσονται προϊόντα. Θα ήταν τραγικό να σε «πληρώνουν» καθημερινά με κοτοπουλάκια και γουρουνάκια ή ντοματούλες.
    Μετά όμως το χρήμα, στα χέρια των «αποθηκευτών» του οι οποίοι «προστάτευαν» τα φόβους των ανθρώπων, μετατράπηκε σε παιγνίδι και τζόγο.
    Σήμερα το χρήμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποσχέσεις και όνειρα. Δεν αντιπροσωπεύει όμως τίποτε πραγματικό αυτού του κόσμου στον οποίο ζούμε! Μάλιστα, όλη αυτή η συγκυρία την οποία ζούμε σήμερα, δεν οφείλεται παρά στην ξαφνική κατανόηση του γεγονότος πως οι υποσχέσεις που δόθηκαν δεν είναι τελικά δυνατό να εκπληρωθούν! Σήμερα, αν χαριστούν όλα τα χρέη δεν θα συμβεί τίποτε! Τίποτε δεν θα αλλάξει πέραν του ότι θα πάψει ο κόσμος να έχει άγχος από το λάθος που έκανε. Ότι υπάρχει ήδη, υπάρχει, κανείς δεν θα χάσει πραγματικά, και ο μηχανισμός θα συνεχίσει να κινείται, αρκεί να το θελήσει ο κόσμος να τον κινήσει. Το ίδιο θα γίνει και αν καταργηθούν τα χρήματα, που στην πράξη, με τη σημερινή έννοια του χρήματος, τα χρέη είναι το χρήμα και αυτά το γενούν.
    Άνετα θα μπορούσε να καταργηθεί εντελώς και η έννοια, όμως, όπως σου είχα πει και παλιότερα, το χρήμα δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει, αλλά είναι ένα καλό, αντιπροσωπευτικό μέτρο, αρκεί να είναι αντιπροσωπευτικό, για να μπορεί να απελευθερώσει τον κόσμο από την άμεση ανταλλαγή προϊόντων και να του δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξει την κοινωνία. Σήμερα όμως το χρήμα είναι αυτοσκοπός και όχι μέτρο, η ανάπτυξη έχει συνδεθεί, εντελώς λανθασμένα με την «αύξησή του» και όχι με τη συνολική πρόοδο των πραγμάτων, και τέλος η αντικειμενική αποτίμηση έχει μετατραπεί σε τζόγο. Αυτό που σήμερα ονομάζεται χρήμα πρέπει να καταργηθεί, να εξαλειφθεί από προσώπου γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ok

    δηλαδή μία πραγματικά επαναστατική πράξη θα ήταν να χαρίσει ο ένας στον άλλον τα χρωστούμενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άλλη μια, επαναστατικότερη, θα ήταν να απαιτήσουν ΟΛΟΙ τις καταθέσεις τους, ταυτόχρονα!

    Πλήρης κατάρρευση του "οικοδομήματος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. απίθανα και τα δύο σενάρια.
    Πιο πιθανό βλέπω να καταρρεύσει πρώτα το σύμπαν και μετά να γίνουν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. E ναι, είπαμε, δεν υπάρχει επαναστατικό πνεύμα σήμερα, μόνο συμβιβαστικό. Το να παίζεις με τα όνειρα των ανθρώπων αποδείχθηκε η καλύτερη μέθοδος χειραγώγησης.
    Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
    Άλλωστε λένε: ποτέ μην λες ποτέ, γιατί όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μπορούσε άλλο να πάει με ψεύτικη ελπίδα και με χρήματα που δεν υπάρχουν.
    Καλώς καταργήθηκαν αφου η κακή νοοτροπία πολλών συμπολιτών και η κουτοπονηριά πολιτικών που θέλησαν να καρπωθούν απο αυτο το εμπόριο ελπίδας.
    Αυτη η κυβέρνηση δεν θα στραβοπατήσει γιατι εχει παρουσιαστεί περισσότερο έτοιμη απ όσο νομίζαμε, να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές πετώντας ταυτόχρονα στα σκουπίδια τις πρακτικές που μας έφεραν κι άλλο πίσω, δεν μας έφτανε που πολύς κόσμος αρνείται να πάει μπροστά και επιμένει σε ρουσφέτια και άλλα τέτοια.
    Αυτη η κυβέρνηση γνώριζε απο πριν πολύ καλά οτι θα εχει την λιγότερη ανοχή που είδε ποτέ κυβέρνηση τα τελευταία 25 χρόνια.
    Και βαρέθηκα να βλέπω πρώτες ειδήσεις στα κανάλια, την διαδοχή στη νδ και την κλάψα των stage !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!