Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ο Έλληνας

  • Πολλή περιφρόνηση έχει ο κόσμος για τον Έλληνα. Ακόμα και ο ίδιος ο Έλληνας δεν πολυέχει σε εκτίμηση τον εαυτό του, γι αυτό και υπομένει τον έναν και τον άλλον κομπογιαννίτη που βγαίνει στην εξουσία.
  • Ο Έλληνας, μέχρι πριν από 50 χρόνια βρισκόταν μόνιμα σε εμπόλεμη κατάσταση, είτε με ξένους εχθρούς είτε για χατήρι των εγχώριων προδοτών. Ο Έλληνας έχει δώσει το αίμα του, την περιουσία του, τον κόπο και τη ζωή του για να στηθεί αυτή η χώρα, τη στιγμή που μεγάλοι πατέρες έδιναν διαταγές εκ του μακρόθεν, αρχηγοί κάλπικοι και καλομαθημένοι, που έρχονταν κατόπιν επαναστάσεως με ταρατατζούμ σαν σωτήρες, όλοι τους αγγελικά πλασμένοι στα εξωτερικά, κοιτώντας αφ'υψηλού του ζυμωμένους με αίμα και χώμα ήρωες της καθημερινής ζωής. Ξενόφερτοι αριστοκράτες που σιγουρεύονταν για την εξουσία τους ρίχνοντας στη φυλακή τους πολεμιστές, ή πιο πονηροί, τους άφησαν να πεθάνουν ξεβράκωτοι με σύνταξη τρείς κι εξήντα, κρατώντας για τον εαυτό τους και τις ηδυπαθείς κυρίες τους τους φόρους των φτωχών. Ο Έλληνας σκοτώθηκε σε μάχες κυριαρχίας ανάμεσα σε εξουσιαστές χρωματιστούς.
  • Τον Έλληνα, κανείς να μην τον ξαναπιάσει στο στόμα του, γιατί ο Έλληνας ταΐζει τους στυλάτους και τους εκλεπτυσμένους που τον περιφρονούν για την αγωγή του. Ο Έλληνας πληρώνει και ξαναπληρώνει και ξαναπληρώνει, αλλά το μόνο που έχει να λαβαίνει είναι κοροϊδία, διαφθορά και αδιαφορία και καταστροφή και κατάρρευση. Ο Έλληνας ανέχεται κάθε λογής σκουπίδια και ωστόσο συνεχίζει να υπερδουλεύει για να πληρώνει τα κλεμμένα των κυρίων, υποαμειβόμενος και υπερφορολογημένος, ο πιο αδικημένος της ευρωπαϊκής παρέας. Ούτε να επιχειρήσει, ούτε να μορφωθεί ούτε να γιατρευτεί αν δεν μπεί στην κλίκα των τσακαλιών. Μπαίνει στην κλίκα και προσαρμόζεται και μεγαλουργεί και τότε τον κατηγορούν οι υπέρκομψοι κλέφτες για κλοπή.
  • Τόσο έχει πειστεί ότι αξίζει τους πολιτικούς του, που έχει και ίδιος υποταχθεί στην κακογουστιά που τον ταΐζουν, με το ζόρι.
  • Όποιος ξαναπεί για τους Έλληνες, θα έχει να κάνει μαζί μου!
  • UPDATE:
  • Ένα τραγούδι για όλους, ειδικά τη xristeo

23 σχόλια:

  1. Γεια σου Αθηνά,

    Να ξεκινήσω από την διαφωνία μου. Ο Ελληνας δεν είναι σίγουρα ο πιο αδικημένος από τους Ευρωπαίους. Μαζί με τις διάφορες συνεργασίες (suppliers, clients, partners etc) πρέπει να έχω δουλέψει με όλους και στην Ελλάδα δουλεύουν συγκριτικά λιγότερο από ότι στην Γερμανία, Νορβηγία, Δανία, Ολλανδία και εκπληκτικά πολύ λιγότερο σε σχέση με την Αγγλία.

    Αδικημένος είναι επειδή αυτός αδικεί τον ευατό του. Η νοοτροπία των περισσότερων είναι κακή και περιορίζεται στο "εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα", "εγώ θα τα αλλάξω"... όταν η απαντηση γίνει "ναι εγώ" τότε αυτή η χώρα θα πάει πάρα πολύ καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ με τον νδν παραπάνω και συμπληρώνω ότι αν ο Έλληνας μπορέσει ποτέ με λοβοτομή ίσως να βγάλει από τον εγκέφαλό του ότι για τα πάντα ευθύνεται κάποιος άλλος και όχι εκείνος (συνήθως το κράτος) τότε θα πάει μπροστά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NdN
    την καλησπέρα μου από την υπέροχη Πρέβεζα.

    Κι εγώ θα διαφωνήσω στο εξής: μιλάς για τα επίσημα στοιχεία, προφανώς. Νομίζω ότι τα πραγματικά ποσοστά σε ώρες και αμοιβές είναι διαφορετικά.

    Επειδή στο εξωτερικό έχω βρεθεί μόνο για λόγους αναψυχής, θέλω να σε ρωτήσω (και όποιον άλλον μπορεί να συνεισφέρει φυσικά) αν στις άλλες χώρες της ευρώπης, αυτές στις οποίες θέλουμε να μοιάσουμε, ένας εργαζόμενος με πλήρη απασχόληση, αστυνομικός πχ, είναι αναγκασμένος να ασκεί δεύτερο επάγγελμα για να τα φέρει βόλτα ίσα για να καλύψει τα απολύτως απαραίτητα,(προσωπικά γνωρίζω 2) ή να έχουν δύο εργασίες μία κανονική και μία ανασφάλιστη .

    Επίσης δεν ξέρω αν η δημόσια εκπαίδευση και υγεία είναι όπως εδώ, αλλά από ότ ακούω, μάλλον δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xristeo

    γειά σου κι εσένα από την υπέροχη Πρέβεζα.

    Οι νόμοι είναι τέτοιοι που για να ζήσεις πρέπει να παρανομήσεις. Αυτο σημαίνει ότι τα επίσημα στοιχεία δεν είναι αξιόπιστα αφού οι περισσότερες συναλλαγές είναι κρυμμένες και ανκριβείς. Μπορεί για παράδειγμα οι στατς να λένε ότι ο μέσος έλληνας εργάζεται τόσες ώρες την εβδομάδα, αλλά αναφέρονται στους δηλωμένους και νόμιμους. Δεν εμφανίζονται πουθενά αυτοί που κάνουν ανασφάλιστες δουλειές, αν εκβιάζονται από τα αφεντικά να δουλεύουν παραπάνω χωρίς να αμοίβονται κτλ. μΪα καθαρίστρια πχ ή ο αστυνομικός που λέγαμε πιο πάνω. Ένας καθηγητής που είναι ωρομίσθιος και κάνει ιδιαίτερα το βράδυ, σιγά μην τα δηλώσει για να του αρπάξουν το ψωμί από το στόμα. Κρυφά όλα. Άρα, ποιά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Έλληνας είναι τεμπέλης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθηνά φυσικά και δεν μιλάω για τα στοιχεία αλλά για την προσωπική μου και όχι μόνο εμπερια. Στην Ελλάδα ο κόσμος δουλεύει λίγο και αυτό μπορείς να το καταλάβεις αγνοώντας τελείως τα στοιχεία και βλέποντας το παραγώμενο αποτέλεσμα. Τι παράγει με τη δουλεια του ο Ελληνας; ΜΟΝΟ κακές υπηρεσίες. Ούτε καν ποδήλατα...

    Οσο για την παιδεία και την υγεία θα μιλήσω μόνο για νοσοκομείοα που έχω επισκεφτεί...αν αρρωστήσεις στην Αγγλία και έχεις πάνω από 4 ώρες ζωή πάρε το αεροπλάνο για Ελλάδα. Αν δεν έχει, βάλε πωλητήριο σε ότι έχεις και πάνε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Στην Ιταλία είναι σαν την Ελλάδα, τόσο ίδια που νόμιζα ότι ήμουν Θεσσαλονίκη. Η Γερμανία στον τομέα υγείας είναι άλλη χώρα. Ηταν σαν να μπαίνω σε μέγαρο μουσικής και όχι σε νοσοκομείο. Απίστευτες υπηρεσίες σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον που όλοι σέβονταν τους κανόνες. Χαίρεσαι να αρρωσταίνει ρε παιδί μου... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δέχομαι.
    Από Ολλανδία και Λουξεμβούργο που έχω κάποιους γνωστύς ακούω πράματα και θάματα...
    ΖΗΛΕΥΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσο για την δεύτερη δουλεια...Ο παππούς μου μεγάλωσε και σπούδασε 2 παιδιά ως εργάτης, χωρίς κανένα άλλο εισόδημα αι χωρίς δεύτερη δουλειά. Βέβαια σε ταβέρνα πήγε στα 55 του πρώτη φορά. Αν κάνει το ίδιο και ο αστυνομικός του παραδείγματος σου θα τα βγάλει πέρα άνετα. Σειρά μου τώρα να ρωτήσω...ξέρεις κανέναν αστυνομικό σε άλλη ευρωπαική χώρα να θέλει 1800 κυβικά αμάξι, σπίτι, εξοχικό, να τρώεει σε ταβέρνες, να πηγαίνει σε μπαράκια και να πληρώνει 4 ευρώ το φραππέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νίκο, το άνετα είναι που συζητάμε...

    Το να στερηθείς ακόμα και την ταβέρνα δυο φορές το μήνα (δε λέω να πας μέγαρο και κομμωτήρια κάθε μερα ούτε να ξημεροβραδιάζεσαι στις μπουτικ) δεν είναι λίγο κατάντια? Για τί επίπεδο ζωής μιλάμε? με τόση δουλειά να βγάζεις μόνο το ψωμί?

    Και όχι, δεν θέλουν όλοι οι έλληνες 1800άρι αυτοκίνητο. Εντάξει, το θέλουν αλλά πολλοί μονο σε θεωρητκό επίπεδο, όπως λέμε ωραία γυναίκα η Αντζελινα Τζολί, καταλαβαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα! Είναι κατάντια και μάλιστα τρομερή. Αλλά αν συγκρίνεις με την ευρώπη θα συγκρίνεις τα πάντα. Ξέρεις κανέναν Γερμανό να τρώει μία φορά τη βδομάδα έξω; Ξέρεις κανέναν Αγγλο να ξενυχτάει δύο φορές τη βδομάδα; Ολα αυτά είναι έξοδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχα
    Τώρα πλέον, ούτε Έλληνα ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εντελώς τυχαία είχαμε την συζήτηση με ένα φίλο εχθές, ο οποίος έχει 5 δικαστήρια για πιστωτικές κάρτες και ακάλυπτες επιταγές.
    Συγνώμη του λέω τί θα κάνεις πρέπει να κάνεις ΚΑΤΙ. Η μια σου δουλειά με το μαγαζί δεν αποδίδει τι περιμένεις κλείστη η άλλη δουλειά είναι περιστασιακή αλλά προσοδοφόρα...περιμένεις να ζήσεις περιμένοντας πότε θα δουλέψεις?
    Και τα δύο αυτοκίνητα τι τα ήθελες?
    Τα ουισκάκια και τα γυμναστήρια? Τα ημερήσια ταξιδάκια στα Ζαγοροχώρια?
    Και τι να κάνω μου λέει? οικοδομή φίλε μου, οδηγός σε μεταφορές που ζητάνε γιατί δεν πας, Ψαράς? Για αυτά μου λέει είναι οι Αλβανοί...α μάλιστα οι Αλβανοί που έχουν κάνει τρελές οικονομίες, που δουλεύουν σαν τα σκυλιά και δεν φοράνε την μπλούζα την Ντόλτσε και Καμπάνα
    αλλά παλιόρουχα που πολλές φορές τους τα έχουνε δώσει...Κι εγώ Αλβανή είμαι που ξενιτεύτηκα να πάρω ένα μεροκάματο παραπάνω και δεν κάθισα στα αυγουλάκια μου να βρίζω τον κάθε υπουργό και το σύστημα πίνοντας ωραία και καλά τα ουζάκια μου και τη φραπεδιά μου στην παραλία.
    Ποτέ τους δεν πήραν δάνειο για μαλακίες διακοπές γάμους και τα συναφή δεν έχω δεν έχω!!!
    Παρεπιμπτόντως το έχω ξαναπεί βέβαια φέρνοντας ένα φίλο Άραβα στην Ελλάδα όταν αντίκρυσε τις γεμάτες καφετέριες και απόλαυσε το πόσο χρόνο περνά ο Έλληνας στο καφεδάκι του αναπτύσσοντας ότι κουραδοφιλοσοφία μπορείς να φανταστείς μου είπε ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ?
    Παίδες ο Έλληνας είναι καλοπερασάκιας και αναίσθητος μόνο ξέρει όταν βλέπει ότι δεν του βγαίνει το πρόγραμμα να γκρινιάζει και αρχίζει τα περί δικαιωμάτων και αμπελοφιλοσοφίες τέλος.
    Ας του σφίξει λίγο ο κόλος μπασ και γίνει άνθρωπος δεν ειν κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, οι έλληνες εν γένει αδικούν τον εαυτό τους γιατί είναι μα εντελώς ξενομανείς ένα πράμα.
    Οι μεγαλύτεροι ανθέλληνες όλων των εποχών είναι οι έλληνες.
    Βλέπω ότι επικεντρώνεστε πάντως ακόμα μία φορά στην "εργασία".
    "Χαίρομαι" που αντιλαμβάνομαι πως ο άνθρωπος έχει πέσει τόσο χαμηλά, ώστε να ξεκινά και να ολοκληρώνει την υπόστασή του στην καριέρα και τη δουλειά του.

    Πέραν τούτου, θα διαφωνήσω και σε αυτό (αν και ποσώς με ενδιαφέρει να ευτελίσω την ανθρώπινη υπόσταση στο επίπεδο του καριερίστα), από τη δική μου εμπειρία, με συνεργασίες με Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία, ε προτιμώ τους έλληνες συνεργάτες, πολύ πιο αποτελεσματικοί και φιλότιμοι
    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, μιας και είναι σύνηθες ο κόσμος να κρίνει τα λεγόμενα μόνο ακραία, φυσικά και έχω και πολλούς ανάξιους έλληνες συνεργάτες… Το θέμα είναι πως ο κόσμος τρέφει στεγανά σε οπτικές γωνίες και αδυνατεί να δεί το big picture…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ με όσα λές και διαφωνώ με την άποψη ότι έχουμε ότι μας αξίζει!
    Ο έλληνας δουλέυει περισσότερο δεν το συζητάω!!!
    θα μου πεις ποιός έλληνας?
    Το ποσοστό εκείνο που δεν παίρνει ούτε το βασικό και κάνει 2 και 3 δουλειές για να ζήσει την οικογένεια του!
    Δεν θα κάτσω να συγκρίνω το δημόσιο ούτε άλλες κατηγορίες.
    Αυτή η κατηγορία, ναι είναι πρώτη στην ευρώπη και με διαφορά!

    Όσο και αν θέλουν να σας πείσουν και να κάνουν πλύση εγκεφάλου, η αλήθεια είναι πως το ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαφωνώ σχεδόν απόλυτα με το κείμενο σου, θα επανέλθω.

    Όσον αφορά τα δεύτερα ή και τρίτα επαγγέλματα που κάνουν πολλοί Έλληνες για να ζήσουν φταίμε εμείς που έτσι έχουμε φτιάξει την κοινωνία μας.

    Όσον αφορά την Υγεία στην Ελλάδα αν έχεις γνωστούς και χρήματα είσαι Βασιλιάς, έτσι άλλωστε επέζησα από το ανεύρυσμα μου. Στις Βρυξέλλες αντιθέτως με σακάτεψαν δύο φορές για το ίδιο τραύμα.

    ξέρεις κανέναν αστυνομικό σε άλλη ευρωπαική χώρα να θέλει 1800 κυβικά αμάξι, σπίτι, εξοχικό, να τρώεει σε ταβέρνες, να πηγαίνει σε μπαράκια και να πληρώνει 4 ευρώ το φραππέ;
    Όχι γιατί στις Ευρωπαϊκές χώρες ο νεοπλουτισμός είναι πολύ σπάνιο σαν φαινόμενο.

    Όσον αφορά τις καφετέριες εκεί πρέπει να είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές.

    Η "επαναφορά" μου. Είτε θέλουμε είτε όχι η Ελλάδα είναι η μόνη Βαλκανική χώρα που μεγάλωσε γεωγραφικα τους τελευταίους δύο αιώνες και αυτό χάρη στους Δυτικούς, επίσης αντικειμενικά τα τελευταία 50 χρόνια ζούμε χάρη στους Δυτικούς. Μετά τον εμφύλιο μας πλήρωναν οι Αμερικάνοι και από το 1981 οι ΔυτικοΕυρωπαίοι.

    Πάντως στην γκρίνια τα πάμε πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε ποιον "νεοπλουτισμό" αναφέρεσαι Γιάννη; Δηλαδή στις Βρυξέλλες έβλεπες να βγαίνει έστω και ένας κάθε βράδυ έστω για μια μπυρα; Μόνο οι νεόπλουτοι το κάνουν στην Ελλάδα; Και πόσοι τέλος πάντων είναι αυτοι οι νεόπλουτοι;

    Στην Ελλάδα ο κόσμος βγαίνει και πολύ καλά κάνει γιατί αυτή είναι η νοτροπία μας και είναι πολύ θετική. Εγώ απλά επισημανα ότι αυτό σημαίνει και περισσότερα έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν με κατάλαβες, τον νεοπλουτισμό των Ελλήων δεν τον βασίζω στο ότι οι Έλληνες βγαίνουν έξω αλλά στο ότι είναι πωρωμένοι με υλικά αγαθά και προφανώς ΚΑΙ στο Βέλγιο αλλά και παντού υπάρχουν νεόπλουτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σαν άτομο που έχω βρεθεί και εργαστεί αρκετά στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια (και όχι μόνο ευρώπη) μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω τον NdN.
    O Έλληνας όχι μόνο δεν είναι αδικημένος, αλλά είναι και ευνοημένος.
    Όλοι οι Γάλλοι, Γερμανοί,Άγγλοι, κλπ απορούν και κατακρίνουν την Ε.Ε. η οποία παίρνει από αυτούς και δίνει τα τρις το ένα μετά το άλλο στους Έλληνες για..κοινοτικά έργα.Γιατί?Απορούν και δεν έχουν άδικο.Είναι θέμα πολιτικής και επιροής βέβαια, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας έχουν πληρώσει χρυσό.
    Όσον αφορά τις ελάχιστες απαιτήσεις ζωής , αυτές τις έχουμε καθορίσει μόνοι μας.
    Έξω δεν τους φαίνεται καθόλου περίεργο να πάνε μόνο δύο φορές το χρόνο στο σινεμά ή σε εστιατόριο, ενώ ο μέσας υπάλληλος δουλεύει 0900 με 1600-1700 και μετά ...ύπνο. 2200 καθημερινή θεωρείται αργά το βράδυ και μπορείς να το δείς και στις ταινίες.Εμείς, αν κοιμηθούμε 2300 το θεωρούμε αργά!Και μένοντας ξύπνιοι ως τότε κάτι πρέπει να κάνουμε (έναν καφέ στην πλατεία πχ ή μια μπυρούλα).
    Μια κόρη συνταξιούχου που παντρεύεται με έναν γιο μισθωτού δεν διανοούνται να κάνουν γάμο που κοστίζει λιγότερο από 6με 7000 ευρώ ενώ στο σπίτι το καινούργιο (καθώς δεν διανοείται κανείς να μπεί σε παλιό) θα μπεί στάνταρ Tv plasma τελευταίο μοντέλο των 2000 ευρώ(μη συζητήσω για καναπέδες -κουζίνες).Και όλα αυτά είναι αυτονόητα.Τα ελάχιστα.Δεν κάνουν το νέο ζεύγος ευτυχές, απλά κάτι λιγότερο θα τους έκανε δυστυχείς!!!
    Ο Έλληνας όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι μεν θύμα της αγωγής που πήρε από τις προηγούμενες γενιές, αλλά όπως και να είναι ...he sucks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θέλω κάποιος να μετρήσει τις αργίες και τις απεργίες παρακαλώ να δουμε λίγο πόσο δουλεύουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλημέρα σε όλους!

    δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά μιλάμε για τους εαυτούς μας τόση ώρα.

    Από τη μία είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι για όλα αυτά, απο την άλλη το να κακολογεί κάποιος τον εαυτό του είναι αντιπαραγωγικό: δίνει άφεση αμαρτιών, σα να λέμε δλδ ότι αυτή είναι η φύση του Έλληνα και δεν υπάρχει γιατρειά, οπότε συνεχίζουμε ως έχει.

    Ο Έλληνας μετά από πολύ δύσκολα χρόνια περνάει τη φάση της μαζικής ή αλλιώς συλλογικής εφηβείας, κατά την οποία νομίζει ότι επιτελους απελευθερώθηκε από τη γονική εξάρτηση (πολεμους, επαναστάσεις, εμφυλιους, δικτατορίες,)και μπορεί να ξοδεύει το χαρτζηλίκι του όπως γουστάρει. Είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι στάδιο αναπόφευκτο στην εξέλιξη μίας κοινωνίας που όμως αργά ή γρήγορα οδηγεί στην ωριμότητα.

    Μιλώντας για λαούς, ωριμότητα ίσως είναι η κοινωνική συνείδηση, δλδ το να προσφέρει κανείς στο κοινωνικό σύνολο με τη δράση του, σε αντίθεση με τον νεοπλουτισμό τύπου τσοβόλα φέρτα όλα που επικρατούσε ως τώρα (γιατί τώρα που βγήκε ο γιωργος ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @XRISTEO
    Uα ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός αν μετρούσαμε τις απεργίες :P

    @athinovio
    Έχεις δίκαιο αλλά η περιαυτολογία αρέσει σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μην σφάζεστε αδέλφια ! Όλοι Έλληνες είμαστε !
    Κάνουν βρε athinovio τέτοιες αναρτήσεις ..Τρίτη και δεκατρείς ??!!

    Για να σοβαρευτώ και λιγάκι:
    Έλληνας ήταν ο Παναγούλης, Έλληνας κι ο Παπαδόπουλος.
    Έλληνας είναι αυτός που πάει έξω, βρίσκει οργανωμένο περιβάλλον και διαπρέπει, Έλληνας κι ο τεμπέλης που λουφάρει εδώ.
    Μπορείτε να προσθέσετε ΑΠΕΙΡΑ πραδείγματα.
    Επομένως, και να γκρινιάζουμε πρέπει, μα και τα μπράβο να τα λέμε. Και πάνω απ' όλα, πρώτα σε προσωπικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, όσο μπορούμε να προκρίνουμε το 'καλό' μας πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλώς σε ξαναβρίσκω.

    Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στον Έλληνα και στον νεό-Έλληνα.

    Και ο δεύτερος δυστυχώς είναι γεμάτος μειονεκτήματα με λίγα ελαφρυντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλωσόρισες και πάλι σημαδεμένε!
    ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ!!!!!!

    χχχχχ(φιλάκια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!