Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Panelλήνιο

  • Δεν μπορώ να μη γελάσω με την τεχνητή ένταση που προωθείται σε σχέση με τις εκλογές. Κάποτε, οι πολιτικοί ήταν σημαντικοί άντρες, που σε κάθε τους κουβέντα κρύβονταν χίλια νοήματα. Τότε οι άνθρωποι που ψήφιζαν πραγματικά πίστευαν ότι αυτός που θα ψηφίσουν ήταν ηγέτης και αυτό ήταν αλήθεια. Ότι ήταν ο Καραμανλής για τους δεξιούς, το ίδιο ήταν και ο Παπανδρέου για τους αριστερούς, άνδρες που μιλούσαν και ο λόγος τους άγγιζε τους ανθρώπους.
  • Ο πολιτικός λόγος πλέον, εκτός από προφανή και απροκάλυπτα ψέματα, στερείται και ουσιαστικού νοήματος, αφού το περιεχόμενο κάθε ομιλίας τις περισσότερες φορές συνοψίζεται σε 3-4 προτάσεις. Τί να αναλύσεις κι εσύ ο δύσμοιρος δημοσιογράφος στα πάνελ? Λες τα ίδια ξανά και ξανά για να γεμίσει ο χρόνος... Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν έχει και ο κόσμος τι να συζητήσει στις συναθροίσεις...
  • Ωστόσο, μέσα στο σκυλοφάγωμα των εγγονιών των μεγάλων ανδρών, ήρθαμε πάλι σε μία κατάσταση που μοιάζει πολύ με τον ερχομό του Αντρέα, τότε. Η απογοήτευση και η απελπισία μας κάνουν να αναζητούμε σωτήρες, όπως οι ανίατοι που έχοντας εξαντλήσει κάθε ελπίδα να σωθούν δια της επιστήμης, στρέφονται στους θαυματοποιούς. Σκέφτονται κάτι όπως "Μπορεί, ποτέ δεν ξέρεις..." Και έχει πλέον ο Γιώργος το πάτημα να περιφέρεται σαν σωτήρας, σαν ντόπιος Ομπάμα, και ίσως πραγματικά να αποτελεί τον καλύτερο υποψήφιο. Ο χρόνος θα δείξει.
  • Προσωπικά, το ενδιαφέρον μου είναι ανθρωποκεντρικό, δηλαδή εκτιμώ κάποια στελέχη από διαφορετικές παρατάξεις. Σε ορισμένα ζητήματα θεωρώ ότι πρέπει να τηρηθεί δεξιά στάση ενώ σε κάποια άλλα αριστερή πολιτική. Σε ένα φανταστικό σενάριο, θα ήθελα μία dream team αποτελούμενη από τα ικανότερα στελέχη του κάθε κόμματος, όχι ακριβώς συνεργασία αλλά μία πραγματική αξιοκρατία ή ίσως τεχνοκρατία. Dream on, που λέμε και στο χωριό μου...
  • Αδιέξοδο: Μπρος γκρεμός και πίσω Γιώργος...

18 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως, έχω να πω ένα... τζάμπα τα γονίδια, τζάμπα τα ακριβά σχολεία, τζάμπα όλα.... Τα προϊόντα των τωρινών γενιών πολιτικών, στερούνται βασικών πραγμάτων: τσαγανού, πρωτοβουλίας και οράματος. Είναι σκιές στην ουσία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε πήξει στους διαχειριστές. Άνθρωποι που νομίζουν πως τα πάντα είναι αριθμοί, αλλά αντιλαμβάνονται πως ο κόσμος δεν τρέφεται με αριθμούς και δημαγωγούν προσπαθώντας να τον πείσουν να κοιτά μόνο αυτούς.
    Δυστυχώς δεν υπάρχουν πια πολιτικοί, μόνο λογιστάδες και μπακάληδες που νομίζουν ότι μπορούν να διαφεντέψουν τον κόσμο σαν να ήταν μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AAAA!!!!
    Δεν μπορώ να μου κλείνεις τις επιλογές!!!
    Ακου μπρος γκρεμός και πίσω ο Τζώρτζ???
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όταν δεν έχω επιλογή ρίχνω το πρωινό μου στο φάκελο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχω μια διαμαρτυρία να κάνω!!! Θέλω από μικρή να γίνω εφορευτική επιτροπή και δεν με παίρνουνε!!!!σνιφ... όλο τον άντρα μου παίρνουνεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sophia
    Δεν είναι να απορείς που η αποχή και το λευκό είναι πρώτο κόμμα. Ίσως ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν τόση απήχηση οι ομιλίες να είναι ότι το εκλογικό σώμα είναι πιο ώριμο και πιο συνειδητοποιημένο σε σχέση με παλαιότερα, με μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων δλδ μορφωμένων ατόμων.

    Μία άλλη εκδοχή είναι να πέφτουν στο κενό οι ομιλίες γιατί το εκλογικό σώμα αποτελείται στην πλειοψηφεία του από διεφθαρμένους και καταχραστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άμπαν

    καλά το είπα να ψηφίσετε εμένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κίκοπ

    δυστυχώς η μόνη εναλλακτική είναι εκτός από τον τζωρτζ να είναι μαζί και οι πρασινότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Xristeo
    κι εγώ αλλά μάλλον κι εκεί μέσαον θέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστά το έθεσες Αθηνά. Προσωποκεντρικές επιλογές με άλλοτε δεξιές, άλλοτε αριστερές πολιτικές. Δηλαδή έξω απο το κουτί. Dream team ανθρώπων και ιδεών.

    Αδύνατον. Αυτό λέγεται Ελιτισμός. Και στην Ελλάδα οι οντότητες που μπορούν να παράξουν ελιτισμό (ελίτ σχολεία, επιχειρήσεις και ιδιωτικά think tanks), δεν υπάρχουν. Το τοπίο είναι απολύτως κονιορτοποιημένο απο τον συναισθηματικό λαικισμό των τριών κέντρων που παράγουν μαζική ιδεολογία στη χώρα μας - Την Αριστερά, την Ακροδεξιά, και την Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η επιλογη μπρος γκρεμος και πισω Γιωργος ειναι ευκολη : ΓΚΡΕΜΟΣ!!

    Εχω κι εγω, παντως, οπως ειχα διαβασει καποτε σε ενα blog, τις αμφιβολιες μου για την καθαροτητα των εκλογων και των δημοσκοπησεων.

    Οποιον μα οποιον και να ρωτησεις, ειναι απογοητευμενος απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ποιοι ειναι λοιπον ολοι αυτοι που πανε και ψηφιζουν τα 2 κομματα;

    Η, λοιπον, οι συμπολιτες μας ειναι υποκριτες, και μπροστα στον κοσμο βριζουν, αλλα πανε και ψηφιζουν αυτο που τους συμφερει (αν το ποσοστο ξετσιπωτων υποκριτων ειναι τοσο μεγαλο, τοτε στ αληθεια δε με νοιαζει τι θα γινει μ αυτη τη χωρα)η καπου υπαρχει καποια νοθεια. Δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όπως είπε και ο χατζηφωτίου με το πασόκ πενήντα χρόνια πίσω θα πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ria
    καλημέρα.

    Εννοείς ότι οι απλοί άνθρωποι θα μένουν και πάλι σε καλύβες με πάτωμα από πατημένο χώμα, θα μορφώνονται μόνο οι πλούσιοι και θα μπορεί να τους ξεγελάει ο ένας και άλλος πολιτικος που πουλάει φούμαρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν έχει εναλλακτικές αυτό το παιχνίδι , τώρα τουλάχιστον.
    Η μόνη εναλλακτική τα πιοτά και οι παρέες γιά νάμαστε πάντα έτοιμοι γιά .....το καλό .........
    χεχεχεχε και καλημέρα στην οικογένεια.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γειά δ. με τα ωραία σου!

    Η κρίση είν'ωραια άμα βρείς καλή παρέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το μόνο που ελπίζω από αυτές τις εκλογές είναι πως αν μπούνε οι Οικολόγοι στη Βουλή, ίσως να καταφέρουν να επηρεάσουν λίγο τα πράγματα. Δε συμφωνώ με όλα όσα υποστηρίζουν, αλλά ίσως μπορέσουν να βάλουν ένα φρένο στον περιβαλλοντικό κατήφορο που έχουμε πάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΙ εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι, δεν ξερω όμως τη διάρκεια ζωής μίας κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα, πασόκ και οικολόγων. (Μάλλον για αυτό μιλάς αλλιώς δεν θα έχουν δυνατότητα επιροής οι οικολόγοι, σωστά?)

    Δηλαδή πόσο θα μείνει στην εξουσία μία μη αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Για μένα θα έπρεπε να ήταν τρία τα κόμματα της συνεργασίας για να πούμε ότι ο ένας θα ελέγχει τον άλλον.

    Dream on...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!