Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Να μιλήσω κι εγώ για τις εκλογές

  • Έχω βαρεθεί να τον ακούω να λέει ότι είναι αποφασισμένος.
  • Όλα τα συνθήματα πάλιωσαν. Τί θα λένε τώρα στα μπαλκόνια?
  • Πες ότι αλλάζει κυβέρνηση. Θα αλλάξει το προσωπικό στις εφορίες? Στις πολεοδομίες? Θα κάνει κανείς καμιάς δεκάρας δουλειά σε αυτόν τον τόπο?
  • Εκλογές χωρίς ράδιο αρβύλα και λαζόπουλο, γίνεται? Μιζέρια...
  • Ανησυχώ όταν άνθρωποι πιο έμπειροι λένε κάτι όπως αυτό "Καλώς ήρθες Δόκτωρα, και καλό ΦΘινόπωρο. Χαίρομαι που ασχολήθηκες με κάτι θετικό αυτό το διάστημα, και σου εύχομαι καλη επιτυχία. Σαφώς και θα σε διαβάσω. Στους επόμενους μήνες, διαισθάνομαι πράγματα τρομερά. Τις ευχές μου:)" από τον locus publicus στα σχόλια του δόκτωρος ή αυτό.
  • Πόσο ακόμα...

13 σχόλια:

  1. Εγώ λέω να πάμε να κάνουμε όλοι μαζί καθιστική διαμαρτυρία στις παραλίες... όχι δουλειά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδή σε αυτές τις εκλογές ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι σαν τις παλαιότερες (ΠΑΣΟΚ χωρίς αφισοκολλήσεις, Καραμανλής καταστροφολόγος, Αλαβάνος εκτός,Καρατζαφέρης ήπιος, ΜΜΕ μουδιασμένα, κλπ,κλπ) νκάτι μου λέει σίστερ ότι το τι σημαίνει ΜΙΖΕΡΙΑ θα το καταλάβουμε στο πετσί μας από 5 Οκτωμβρίου.
    Πάντως κάτι δε μου κάθεται καλά. Όλοι οι εμπλεκόμενοι (κόμματα,βουλευτές, μμε) δείχνουν να ξέρουν κάτι που μας κρύβουν ...
    Η όλη κατάσταση μου θυμίζει άρχοντα των δαχτυλιδιών όπου ο τολκιν περιέγραφε την μαυρίλα να απλώνεται πάνω από το βασίλειο της μέσης γης και οι άνθρωποι σκυθρώπιαζαν και έχαναν το κουράγιο τους ακούγοντας τις απάνθρωπες κραυγές των τεράτων που πλησίαζαν....Μπρρρρρρρρρρρρρ.
    Σαν μέσος πολίτης, για πρώτη φορά φοβάμαι αληθινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα άμπαν
    μου αρέσει πολύ η ιδέα σου και μάλιστα λέω να τη συνδυάσουμε με μία μπυρωική έξοδο
    ;)
    χα, χα

    ενικολο
    και μην ξεχνάς τον ψινάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααα κανένα πρόβλημα... Απλά ενημέρωσε λίγο νωρίτερα γιατί το 10άωρο το χρειάζομαι πήγαιν' έλα...
    Δε μας χωρίζουν πλέον μόνο σαράντα λεπτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως, για τις παραλίες, έχω ήδη το καρεκλάκι μου... Και ελπίζω, να συνεχίζουμε να φροντίζουμε ώστε η επόμενη γενιά εργαζομένων σε εφορίες, πολεοδομίες και τα συναφή, να είναι λιγότερο λαμόγια... αν και δεν το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το προσωπικό στις εφορίες και τις πολεοδομίες δεν θα αλλάξει Αθηνά μου, αλλά η Εξουσία ορίζει το επίπεδο διαδικασιών σε νομικό και ηθικό επίπεδο. Ύπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι να γίνουν καλύτερα τα σχολεία, οι υπηρεσίες, να ανεξαρτητοποιηθούν τα δικαστήρια. Απαιτείται όμως βούληση, να ορισθούν κανόνες δεοντολογίας παντού. Το 1970, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας δεν χρηματιζότανε. Το 1980, τα γρηγορόσημα άρχισαν να μπαίνουν στη ζωή μας, και σήμερα θεωρείται αυτονόητο πως πρέπει να πληρώσεις για να κάνεις τη δουλειά σου. Τί λοιπόν μεσολάβησε? Μια σταδιακή συλλογική συνείδηση που άρχισε να αποδέχεται (πάλι σταδιακά), τη διαφθορά.

    Ανησυχώ και γώ, όπως όλοι μας για αυτό τον τόπο. Αν ο κ. Παπανδρέου μπορεί να κυβερνήσει, θα φανεί απο τις πρώτες 100 μέρες. Πρώτο του βήμα η κατάρτιση Δεοντολογίας σε όλα τα επίπεδα (Κόμματα, κρατικές υπηρεσίες, σχολεία, πανεπιστήμια). Προσωπικά, παρόλο που είμαι πολύ επιφυλακτικός, θα τον βοηθήσω όσο μπορώ. Θα αφήσω την απαξίωση και κυνισμό στην άκρη, τί άλλο να κάνω, και θα τον βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τουλάχιστον ο Γιωργίκας είπε πως δε θα βάλει αφίσες. Ελπίζω να κρατήσει αυτή την υπόσχεση, γιατί καμία άλλη δυσκολεύομαι να πιστέψω πως θα την κρατήσει...

    Προσωπικά χαίρομαι γιατί τις μέρες των εκλογών θα τις περάσω στα βουνά τις Ελβετίας! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Αθηνά,

    Ο Locus Loblicus έχει δίκιο. Αν ο Γιώργος είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί θα φανεί σχετικά γρήγορα. Δεν σου λέω για 100 μέρες, αλλά θα φανεί γρηγορα γιατί ευκαιρίες θα του δωθούν. Από εκεί και πέρα εγώ πιστευω ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό για την χώρα. Μένει να το δούμε και να τον κρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σοφία, την καλύτερη δουλειά θα κάνεις. Κι εγώ μαζί σου.

    Locus Publicus
    Γεννήθηκα το 71, δηλαδή μεγάλωσα μαζί με τη διαφθορά, ίσως για αυτό να μου φαίνεται αυτονόητη και ανίκητη.
    Εμπιστεύομαι την κρίση των πιο έμπειρων ανθρώπων, αλλά η δυσπιστία μου δεν είναι απέναντι στο πρόσωπο του Γιώργου αλλά στην υπόλοιπη υποδομή που δεν θα παραδοθεί αμαχητί.

    Οδυσσέας
    Λες να είναι ο Έλληνας ομπάμα?
    :)

    NdN
    Εκτός από τον Γιώργο, βρίσκω και άλλα ικανά άτομα στην παράταξη, εν αντιθέσει με την κυβερνητική παράταξη της οποίας αρκετά μέλη ενώ φαίνονταν ικανά, τελικά τα θαλάσσωσαν. Εκτός αυτού ο Γιώργος έχει πολλά να αποδείξει μετά από το ξενέρωτο παρελθόν του. Αν δεν πάρει τον κόσμο με το μέρος του θα χάσει την προεδρία, οπότε ελπίζω ότι θα βάλει τα δυνατά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αθηνά,
    Ξέχασα να σε ευχαριστήσω και για την αναφορά. Σε ευχαριστώ. Τιμή μου:)

    locus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Locus, ο Γιωργάκης το μόνο πράγμα με το οποίο υπάρχει περίπτωση να συγκρουστεί είναι με τον εαυτό του σε κάποια τζαμαρία!
    Μην τρέφετε αυταπάτες. Ο Γιωργάκης δεν μπορεί και δεν θέλει να τα βάλει με το κατεστημένο. Ο Γιωργάκης ΕΙΝΑΙ το κατεστημένο και αυτό θα εξυπηρετήσει μόλις αναλάβει.
    Ήδη τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ (μιλώ για τα κατώτερα στελέχη, προέδρους τοπικών οργανώσεων κ.λπ.) έχουν αρχίσει και ονειρεύονται πόστα και ετοιμάζονται για το νέο μεγάλο φαγοπότι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δόκτωρ
    κανείς δεν είπε ότι ο γιώργος είναι ο μεσσίας. απλά ελπίζουμε σε λίγο καλύτερη διαχείριση ορισμένων θεμάτων. φυσικά και δεν πρόκειται να κάνει την επανάσταση, αλλά ίσως να κατρακυλάμε με μικρότερη ταχύτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. athinovio, χαίρομαι για την αισιοδοξία σου, πραγματικά.
    Εγώ όμως είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν πάλι τα ίδια και τα ίδια.
    Δεν βλέπω φως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!