Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Δύο Κομμάτια

Αν δεν ήταν το χορωδιακό φεστιβάλ της Πρέβεζας δεν θα τα ήξερα και θα ήταν κρίμα

7 σχόλια:

  1. Τα χορωδιακά φεστιβάλ είναι απλά μαγευτικά, ειδικά όταν είναι σε εξωτερικό χώρο (αξέχαστο μου μένει από το άσωτο παρελθόν μου, αυτό της Άνδρου, με φόντο το Σκορπιό και το φεγγάρι....) παρόλο που έτσι κάπως χάνει ο σωστός ήχος σε σχέση με αίθουσα συναυλιών. Ωχ, μου θύμισες τώρα το ράφι μου με μουσικές του παρελθόντος, από την εποχή του Tintoretto, Γρηγοριανά μέλη, και ένα σωρό άλλα.... Θενκς...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μου θύμισες τώρα! Στο φεστιβάλ αυτό πήρα μέρος ως χορωδός (μαθητής 6ης Δημοτικού) με την παιδική χορωδία Αγίου Αθανασίου Λάρισας (δεν ήταν εκκλησιαστική, πήρε το όνομα από τη συνοικία). Θυμάμαι ελάχιστα, κυρίως το αρχαίο (ρωμαϊκό) θέατρο όπου τραγουδήσαμε. Πως λέγεται; Νικο... κάτι. Δυστυχώς από τότε έχω να έρθω Πρέβεζα. Ωστέ γίνεται ακόμη εκείνο το φεστιβάλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα Σοφία

    Στην Πρέβεζα το κεντρικό event του φεστιβάλ γίνεται στο αρχαίο θέατρο της Νικόπολης και είναι πολύ όμορφο. Τα τελευταία χρονια μία από τις βραδιές (διαρκεί 4 ημέρες) φιλοξενείται στο κάστρο του Παντοκράτορα, ένας επίσης επιβλητικός χώρος. Ποτέ δεν θα το βαρεθώ, αν και η χορωδιακή μουσική είναι λίγο βαρετή για τους αμύητους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αταίριαστε

    Νικόπολη, να το θυμάσαι.
    Από φέτος έχουμς ΚΑΙ μουσείο!
    Το φεστιβάλ όχι μόνο γίνεται αλλά είναι πλέον και διαγωνιστικό. Συνεχίζεις να ασχολλείσαι με τη χορωδιακή μουσική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχετε την άνεση να απολαμβάνεται ακόμα και τα πιο απλά πράγματα. πόσο περισσότερο, τη συλλογική προσπάθεια ατόμων που αγαπούν την τέχνη!

    φιλιά φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ria
    καλημέρα και ελόγου σου.
    :)

    κάτι πρέπει να έχουμε κι εμείς να χαρούμε, όχι όλα οι Αθηναίοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς όχι πια! Αλλά θυμάμαι με νοσταλγία αυτά τα χρόνια που μου έδωσαν την ευκαιρία -εκτός των άλλων- για μερικά όμορφα ταξιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!