Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Πόσο ακόμα θα γυρνάς στα στέκια εκείνα, που σ'έχουνε πικράνει

  • Για αρχή, το θέμα είναι πληθυσμιακό. Οι Έλληνες είναι 11.000.000 που σημαίνει ότι ακόμα κι αν ενδιαφερθούν όλοι (και οι ανήλικοι, και τα κορίτσια και οι ξενιτεμένοι και οι γέροι) ώστε να κόψουν εισιτήρια, να αγοράσουν προϊόντα των ομάδων ή να παρακολουθήσουν τηλεοπτικώς αγώνες, ακόμα κι έτσι δεν είναι δυνατόν να αποφέρουν στις ομάδες έσοδα ικανά να στηρίξουν τις επενδύσεις σε μεταγραφές, προπονητές, γήπεδα, διοργάνωση, όλα. Άρα οι Ελληνικές ομάδες είναι φτωχές, άρα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποδώσουν καλύτερα.
  • Όσο κι αν φωνάζει ο λαός του ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ θα είναι πάντα στη βάση και με το ζόρι, μαζί με τις άλλες ομάδες, για πάντα.
  • Μετά είναι οι κάφροι. Αν δεν ήταν, τότε θα μπορούσα κι εγώ να πάω με τα παιδάκια μου χωρίς να φοβάμαι για τη ζωή μας. Αν ξέρω όμως ότι θα με ποδοπατήσουν, ότι θα υποστώ βία ή ότι δεν θα δω τον αγώνα κι ας τον έχω πληρώσει επειδή ο κάθε χουλιγκάνος είναι προστατευόμενος του κάθε μπούλη, τότε δεν θα πάω. Αυτό αποκλείει μεγάλο μέρος του πιθανού κοινού, κουτσουρεύοντας τα έσοδα των ομάδων. Αν ο κάθε σύλλογος συμμαζέψει τα ρεμάλια του(τα οποία για να οργανωθούν απαιτείται χρήμα), τότε περισσότερος κόσμος θα μπαίνει στα γήπεδα και μάλιστα χωρίς να προξενεί ζημιές.
  • Τρίτον είναι ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά επί Σουμάχερ κανείς δεν έβλεπε Φόρμουλα Ένα, αφού είχε καταντήσει μονότονο από ένα σημείο και μετά. Αν δεν έχει αγωνία, αν το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο και μάλιστα στημένο, τότε δεν έχει νόημα να παρακολουθήσεις πρωτάθλημα. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, όλοι παίζουν άσχημα και κερδίζει όποιος έχει τα μέσα. Κακό θέαμα με βρώμικα κύπελλα Το ότι κάποιος είναι μαφιόζος δεν σημαίνει ότι είναι και καλός επιχειρηματίας
  • Γιατί αν ήταν δεν θα χάλαγε την πιάτσα.
  • Ένας άνθρωπος μπορεί να φτιάξει την πιάτσα και πιστεύω ότι αν το κάνει θα κερδίσει τη δόξα του μεταρρυθμιστή, του εκσυγχρονιστή του ποδοσφαίρου αυξάνοντας έτσι τη δημοτικότητα της ομάδας του ακόμα περισσότερο. Αν το κάνει, αν δώσει ευκαιρία να ξαναχαρεί ο Έλληνας το ποδόσφαιρο, τότε θα αυξήσει και τα κέρδη του.
  • Αλλά δεν το κάνει.
  • Κάποια στιγμή αυτός ο άνθρωπος θα βγεί από τη μέση.
  • Έτσι, οι παίκτες πιλαλάνε στο χόρτο για τα μάτια του κόσμου χωρίς καν να μπούν στον κόπο να βελτιώσουν την τεχνική τους, το επίπεδο των αγώνων είναι γελοίο ακόμα και στους μεγάλους τελικούς και οι οπαδοί προσπαθούν να αποδείξουν τα αναπόδεικτα, ότι και καλά η ομάδα τους είναι καλύτερη γιατί "τότε" έχασε για ένα στημένο πέναλτι και του καραγκιόζη ο γάμος.
  • Σιγά μη βάλω νόβα, να βλέπω τους κακομοίρηδες να προσπαθούν να κρατήσουν τις προφάσεις...
  • Οι οπαδοί που αγαπάνε τις ομάδες τους, που θέλουν να τις καμαρώνουν και να βλέπουν ωραίους αγώνες, είναι κρίμα, αλλά είναι και άξιοι της μοίρας τους.
  • Πόσες φορές θα ξαναπήγαινες στο ίδιο μαγαζί αν σου πουλούσαν σάπιο κρέας? Είναι και θέμα αυτοεκτίμησης, στο κάτω-κάτω.

10 σχόλια:

  1. Για αυτό κι εγώ, το μόνο ποδόσφαιρο που παρακολουθώ, είναι αυτό που παίζουν τα πιτσιρίκια στο δρόμο...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διάβασα το ποστ σας,πέρασα να σας ευχηθώ καλό φθινόπωρο και να σας ενημερώσω ότι είμαι η neni από τον χωματόδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σοφία, οι άντρες το βλέπουν αλλιώς. δεν καταλαβαίνω όμως πως βάσει ποιας εμπειρίας ισχυρίζονται ότι ο "λαός της μίας ή της άλλης ομάδας θα κρίνει έναν αγώνα, όταν οι προπονητές και οι παίκτες είναι ότι βρήκε σε τιμή ευκαιρίας ο πρόεδρος. Ξανά και ξανά, χτυπιούνται στα κάγκελα νομίζοντας ότι ΕΤΣΙ θα βοηθήσουν την ομάδα τους.

    αγάπη
    οκ, ελήφθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζηταω προκαταβολικα συγνωμη για τον χαρακτηρισμο, αλλα εισαι καπως απλοικη μεσα στην τιμιοτητα και την ειλικρινεια σου.

    Πραγματικα πιστευεις οτι ολα αυτα γινονται για το αθλημα που λεγεται ποδοσφαιρο και μπασκετ; Η οτι γινονται για το θεαμα εστω;
    Πιστευεις οτι οι μεγαλοεπιχειρηματιες που ασχολουνται με αυτα το κανουν επειδη γουσταρουν να χανουν λεφτα;

    Πιστευεις οτι υπαρχει εστω και ενας που ενδιαφερεται για τα εσοδα των ομαδων και για το αν θα πας εσυ στο γηπεδο η οχι; Πιστευεις οτι αν φυγει (ειτε ερθει) ο Α και ο Β θα αλλαξει οτιδηποτε; Αληθεια, δεν ξερεις οτι ολο αυτο το θεατρο παιζεται για την διαπλοκη και για το μαυρο (το καρα-κατα-μαυρο) χρημα;

    Σου δινω 2 λινκ αρθρων απο την Καθημερινη. Εκει ο δημοσιογραφος τα λεει καλυμμενα, για να μην τον πανε μεσα. Σου δινω αλλο ενα λινκ απο μπλογκ - εκει εχουν ενδιαφερον και τα σχολια.

    Διαβασε αν θελεις εδω,
    εδω κι
    εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθηνάααααααα
    θέλω να μου πεις και μένα τι να κάνω μ αυτό το μαλακιζμένο το κινεζόπουλο.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δήμητρα
    νομίζω ότι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις υποδείξεις του νικος63, δηλ. να βάλεις λεκτική επαλήθευση και να απαγορεύσεις τα ανώνυμα σχόλια, ΚΑΙ να κάνεις επισήμαζση ιστολογίου. Αυτό που έκανα εγώ είναι συν τοις άλλοις, να βάλω κάπου στα σχόλια επιλογή να με ενημερώνει μπλογκερ για σχόλια παλαιότερα των 7 ημερών, ωστε να τα βλέπω και να σβήνω ότι μου φαίνεται κινέζικο (πολλές φορές ο τύπος αφήνει σχόλια σε πολύ παλιές αναρτήσεις για να μην τον παίρνεις χαμπάρι)

    γκουντ λακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαρούμενος πειρατής.

    τα ξέρω όλα αυτά.για αυτό και εξοργίζομαι που τα βλαμμένα πάνε και υποστηρίζουν τουςς μαφιόζους; εις γνώσσιν τους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτός που θα φέρει την εξυγείανση (και μόνο ένας μπορεί να το κάνει αυτό) θα κερδίσει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εστω οτι εσυ εισαι αυτος ο ενας που μπορει να φερει την εξυγιανση.

    Τι θα ειχες να κερδισεις;
    Εσοδα απο τα εισητηρια; Μα το ειπες και μονη σου, οτι αυτα ειναι ελαχιστα (μικρη χωρα, μικροι αριθμοι).

    Αντιθετα, θα ειχες να χασεις κολοσσιαια ποσα, τα οποια βρισκονται τωρα (και διαρκως) "πανω στο τραπεζι" και περιμενουν ν' απλωσεις το χερι σου να τα παρεις.

    Ασε που θα ειχες εχθρους ολο το σημερινο συστημα που τρωει καλα απο αυτην την ιστορια.
    Στο πρωτο βημα κιολας προς μια σωστη κατευθυνση θα σε κρεμασουν (για την ακριβεια: θα σε δωσουν στον οχλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και από σπονσορες και από διαφημίσεις και από τηλεοπτικά δικαιώματα, λίγα είναι αυτά?

    Άν η πρωταθλήτρια ομάδα σου πάει και χάνει 7-1 από τη Γιουβέντους, πράγμα που καμμία άλλη "υποδεέστερη" ομάδα δεν έχει ξανακάνει στην ευρώπη, τότε κάποια στιγμή θα τον χάσεις τον οπαδό, δεν θα στήνεται ο κόσμος να βλέπει αγώνες γελοίους, θα χαθούν όλα. Ακόμα και το κράτος που χαρίζει χρέη, κάποια στιγμή ούτε αυτό δεν θα μπορεί να κάνει.

    Είναι απλά μαθηματικά, το άθροισμα δεν βγαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εεε περί ποδοσφαίρου εγώ δεν...
    Δεν παιδί μου...
    Θες ιδεολογικά, θες λόγω νοοτροπίας;
    Δεν, πως το λένε...
    Αν από αύριο το ξεχνούσε ο κόσμος, θα ήταν πιό όμορφος!
    Αλλά ένα θα σου πω: Επιχειρηματίας που α φτιάξει την πιάτσα δεν υπάρχει. Ο επιχειρηματίας, εξ ορισμού (σύγχρονου και όχι με βάση τη ρίζα της λέξης), καταστρέφει την πιάτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!