Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ελευθερία ή Θάνατος

  • Θέλεις να πεθάνεις από κάποια μυστήρια μόλυνση? Θέλεις να υποφέρεις εσύ και οι άλλοι γύρω σου? Είναι σωστό να κακοποιούνται τα παιδιά? Θέλεις να καταστραφεί ο πλανήτης?Να χαθούν τα ντόντο από προσώπου γής? Είναι σωστό να υπάρχει έγκλημα και βία? Να κακοποιούνται τα ζώα? Είναι καλή η τρομοκρατία?
  • Όχι βέβαια.
  • Και τί θα κάνουμε, τι πρέπει να γίνει?
  • Βουαλά!
  • Κάμερες παρακολούθησης,τράπεζες δεδομένων, ταμαφλού. Απαγόρευση των πάντων. Απαγορεύεται να αρρωστήσεις. Απαγορεύεται να πάρεις άρωμα στο αεροπλάνο, καταργούνται οι σκουπιδοτενεκέδες για να μη κρύψουν βόμβες οι τρομοκράτες. Απαγορεύεται η θλίψη και η μελαγχολία, απαγορεύεται η ασχήμια και το πάχος. Απαγορεύεται η μυωπία. Απαγορεύεται να μη φοράς κράνος, το κάπνισμα, η μεταλαβιά και το σεξ. Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ πριν το 18ο έτος. Απαγορεύεται το κοκορέτσι.
  • Πρόσεχε! Θα πεθάνεις!

12 σχόλια:

  1. Από ένα άλλο καζάνι που βράζει επίσης... την καλησπέρα μου!:)
    Τουλάχιστον ας χαμογελάμε!
    Αυτό πάνε να μας το στερήσουν αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη.
    Ωρα καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. and a perverted fear of violence, chokes the smile on every face...
    oh, no, this is the road to hell.

    καλησπέρα μέλισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι αδερφοί Γουατσόφσκι ( The Matrix ) μας τα είπαν από το 1999, αλλά εμείς το λάβαμε σαν μια απλή ταινία επιστ. φαντασίας.
    Όλα αυτά που περιγράφεις δεν σου θυμίζουν τον κόσμο του μάτριξ? Σκέψου όμως γιατί σε θέλουν κοιμισμένη σε ένα κόσμο φόβου. Τι παίρνουν από εσένα όσο εσύ τρέμεις για το μέλλον σου?
    Μήπως την ΑΝΟΧΗ και την ΑΔΡΑΝΕΙΑ σου? (καθώς επίσης και τα λεφτά σου και την εργασία σου, δηλαδή την ενέργειά σου?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και μη ζητήσεις λαρτζ νούμερο ζακέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μικρη διορθωση: τα ντοντο εχουν εξαφανιστει απο προσωπου γης, παει καιρος τωρα.
    Μπορεις να αναφερεις κατι αλλο την επομενη φορα. Η λιστα με τα υπο εξαφανιση ειδη ειναι τεραστια.

    Κατα τα αλλα, τετοιου ειδους κειμενα πληθαινουν τον τελευταιο καιρο. Το κοινο τους σημειο ειναι η δικαιολογηση του ωχαδερφισμου.
    Παραεγινε η ελληνικη κοινωνια συνειδητοποιημενη και ευαισθητη και μερικοι τρομαξαν.

    Αν κατσεις στον καναπε σου με οσα συμβαινουν γυρω μας, εεεεε οσο ναναι σε τσουζει λιγο η συνειδηση σου.
    Αν ομως υποστηριξεις οτι "πανε να μας αποπροσανατολισουν, πανε να μας τα απαγορεψουν ολα", μετα θα εχεις ολη την ανεση να παραμενεις στον καναπε σου. Χωρις τυψεις αυτην την φορα.

    enikolo, που το ειδες οτι ζηταει καποιος την ανοχη και την αδρανεια; Ισα ισα, το αντιθετο γινεται. Οταν καποιος φωναζει οτι εξαφανιζονται τα ντοντο, μας ζηταει να ΚΑΝΟΥΜΕ κατι για να σταματησει η καταστροφη. Δεν μας ζηταει την ανοχη και την αδρανεια οπως υποστηριζεις.

    Παρε 1 προς 1 ολα τα ερωτηματα στην πρωτη παραγραφο του ποστ. Ολα τα ερωτηματα απαιτουν ΔΡΑΣΗ. Κανενα δεν ζηταει ανοχη και αδρανεια.

    Αντιθετα, ανοχη και αδρανεια θελουν να επιβαλλουν οσοι προπαγανδιζουν το "ελα μωρε, ολα ιδια ειναι, πανε να μας απαγορεψουν το σεξ (φρικη, φρικη - λες και σημερα το κανουμε ελευθερα)".

    Και αφου καποιοι προσπαθουν να μας απαγορεψουν το καπνισμα, την μεταλαβια και το σεξ, δικαιουμαστε κι εμεις να αδιαφορησουμε σε εκεινους που μας φωναζουν για τα ντοντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΙΡΑΤΉ διακρίνω μια επιθετικότητα προς εμένα? Μάλλον όχι.Μάλλον είναι επιθετικότητα γενική (με την οποία δεν διαφωνώ ως στάση).
    Ως προς την ουσία αυτών που λές (καθώς και αυτών που λέω εγώ), ξαναδιάβασε τι λέω :
    όχι στην αδράνεια-όχι στην ανοχή.
    αυτά όμως (η δράση και η μη ανοχή )είναι ανακλαστικά ανθρώπων που δεν φοβούνται.
    Άσχετα με τη συνείδηση του καθενώς όταν κάθεται στον καναπέ, ο κόσμος βομβαρδίζεται από ψευδοδιλλήματα, ψευτοπροβλήματα και ψευδοφοβίες.
    Πιθανώς, δηλαδή, λέμε το ίδιο.
    ΥΓ : Αν δεν βρίσκεις κάποιον να διαφωνήσεις μη διαφωνείς με τον πρώτο που βρίσκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΓ : ΑΘΗΝΌΒΙΟ πολύ ωραίο το νέο μπανεράκι.Άρης προντάκτιονς, φαντάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα, πέεεερα για πέρα

    Θα ξεκινήσω από τον χαρούμενο πειρατή.

    Οι άνθρωποι έχουν την τάση να αγωνίζονται για κάτι, όταν αυτό το κάτι έχει προοπτική και ελπίδα που να δίνει νόημα στον αγώνα. Επίσης είναι πιο μαχητικοί και δραστήριοι όταν πιστεύουν στον εαυτό τους ή στις δυνάμεις τους.
    Το κλίμα της απελπισίας που πλανιέται παντού αφαιρεί από τους απλούς ανθρώπους αυτά ακριβώς τα δύο στοιχεία: την ελπίδα και την πίστη στον εαυτό τους. Τους κάνει να πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι καταδικασμένος, ότι όλοι οι άλλοι είναι κακοί και ότι μπροστά σε όλα αυτά τα τέρατα της αποκαλύψεως ο καλός άνθρωπος είναι ανίσχυρο θύμα.

    Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν λύκο, τότε βάζεις όλη σου τη δύναμη και ίσως έχεις μία πιθανότητα να γλυτώσεις, έστω και με γραντζουνισμένο το κορμί. Όταν όμως οι λύκοι είναι δύο, ζορίζεσαι περισσότερο. Όταν οι λύκοι είναι χίλιοι(νεογρίπη,διαφθορά, κρίση,τρομοκρατία,τρύπα του όζοντος...) ξέρεις ότι όσο κι αν παλέψεις, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Απελπισία.]Κι έτσι καταλήγεις να κάθεσαι άπραγος στον καναπέ. Βολικό για κάποιους, όπως όλοι συμφωνούμε.

    Θέλω να σε ρωτήσω όμως πειρατή, πως ορίζεις τον αγώνα. Τί μπορεί να κάνει ένας απλός άνθρωπος για να αντιμετωπίσει την κρίση, τη διαφθορά, την υπερθέρμανση του πλανήτη, κτλ, κτλ...
    Άντε και σηκώθηκες από τον καναπέ.
    Τι κάνεις μετά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ενικολο
    το μπανεράκι το έφτιαξα μόνη μου, για αυτό και θέλει λίγο σουλούπωμα ακόμα.
    Συμφωνώ με το ότι η δράση και η μη ανοχή είναι ανακλαστικά ανθρώπων που δεν φοβούνται. Ο φόβος σε κάνει να παραλύεις και να κρυβεσαι στο λαγούμι σου, τρέμοντας μην ξεστομίσεις καμία non politically correct άποψη. Φοβάσαι να βγάλεις το φίδι από την τρύπα αλλά μέσα στο σκοτάδι είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις ότι τόσον καιρό μέσα στην τρύπα του φιφιού κοιμόσουν τον ύπνο του δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρία
    Ναι! Σε όλα τα μαγαζιά μόνο small kai medium. Tι δικτατορία είναι αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. enikolo, δεν υπαρχει καμμια επιθετικοτητα απο μεριας μου. Επειδη αισθανομαι οτι πολλες φορες μακρυγορω, προσπαθω να μιλαω κοφτα και συντομα. Αυτο το κοφτο υφος παρερμηνευεται συχνα (απο δικο μου λαθος) σαν επιθετικοτητα.
    Καμμια προσωπικη εμπαθεια λοιπον, απλα η προσπαθεια να μικρυνω τις φρασεις μου. Συγνωμη για την λαθος εντυπωση που εδωσα.

    Στο θεμα του ποστ.
    Σιγουρα υπαρχουν πραγματικα προβληματα και ψευδοπροβληματα. Σιγουρα οταν τα (πραγματικα) προβληματα γινονται πολλα και πιεστικα, μας πιανει απελπισισια. Σιγουρα δεν εχω ετοιμες λυσεις, για κανενα προβλημα.
    Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να ειμαστε σε εγρηγορση, να ενημερωνομαστε (προκειμενου να αναγνωριζουμε τα ψευδοπροβληματα) και να κανουμε τις προσωπικες μας επιλογες.

    Σαν απαντηση σε αυτο που με ρωτας:
    Ο καθενας μας ας διαλεξει εκεινα τα προβληματα που θεωρει σαν πιο σημαντικα (δεν ειναι δυνατον να ασχοληθει κανεις με ολα τα προβληματα του πλανητη) και ας εφαρμοσει εκεινες τις λυσεις που θεωρει πιο σωστες.

    Εκεινο που διαφωνω ειναι η προσπαθεια γελοιοποιησης + δαιμονοποιησης εναντιον της ΚΑΘΕ δραστηριοτητας που εχει να κανει με τα μεγαλα προβληματα της εποχης μας.

    Πριν απο μερικες βδομαδες καποιοι προτειναν να σβησουμε τα φωτα για 5' ωστε να δωσουμε ενα παραδειγμα εξοικονομησης ενεργειας. Δεκαδες ελληνικα μπλογκς γελοιοποιησαν αυτην την προσπαθεια με τους πιο χαιρεκακους και ανοητους χαρακτηρισμους.
    Δεν εξεταζω αν αυτη η προσπαθεια ειναι σωστη η οχι. Στο κατω κατω δεν ενοχλησε κανεναν. Γιατι αυτος ο ορυμαγδος ειρωνιας και χαιρεκακιας;

    Πριν λιγες μερες δημοσιευτηκε αρθρο σε εγκυρη εφημεριδα, που υποστηριζει οτι οσοι προσεχουν την υγειεινη διατροφη τους ειναι νευρωτικοι και πασχουν απο ψυχολογικα προβληματα.
    Ποιον ενοχλει αραγε το γεγονος οτι μερικοι ανθρωποι προτιμανε να φανε καροτα αντι για χαμπουργκερ; Γιατι αυτη η εμπαθεια;

    Πριν λιγες μερες καποια περσονα της ελληνικης δημοσιας ζωης δηλωσε με στομφο οτι το χειροτερο πραγμα για την χωρα ειναι ... οι οικολογοι. Επειδη εχουν επηρμενο υφος.

    Αναλογες αντιδρασεις υπαρχουν για τους φιλοζωους που μαζευουν αδεσποτα απο τον δρομο κ.α.

    Ειναι σιγουρο, οτι αυτοι που μαζευουν αδεσποτα δεν θα σωσουν τα ντοντο (πανε αυτα). Ειναι σιγουρο οτι αυτοι που σβηνουν τα φωτα για 5' δεν θα λυσουν το προβλημα του θερμοκηπιου. Ειναι σιγουρο οτι αυτοι που τρωνε καροτα δεν θα σωσουν τον πλανητη απο την πεινα.

    Αλλα ολοι αυτοι που τους λοιδωρουν, τι καλυτερο εχουν να προτεινουν;

    Μηπως οι ενεργειες των συνανθρωπων μας, μας δειχνουν το ποσο αδρανεις ειμαστε εμεις;
    Μηπως κατηγορωντας τους για ανοητους, επηρμενους, ανεραστους, νευρωτικους και ψυχοπαθεις προσπαθουμε να δικαιολογησουμε την δικη μας αδρανεια;

    Μηπως λεω.

    Υ.Γ. Κανενας απο οσους θελουν να σωσουν τα ντοντο και κανενας απο οσους ζητανε την καταργηση της παιδικης δουλειας δεν ζηταει την απαγορευση της μεταλαβιας και του σεξ οπως γραφεται στο ποστ.
    Αντιθετα, ξερω πολλους ζωοφιλους που υποστηριζουν το ελευθερο σεξ, Πολυ πιο ελευθερο απο οσο μπορει να φανταστει η σημερινη, υπερσυντηρητικη ελληνικη κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. από enikolo:
    respect.
    ίσως να μην είναι καν δικό σου λάθος πειρατή , αλλα η επικοινωνία μέσω internet που (προς το παρόν) μας στερεί την αμεσότητα των εκφράσεων του προσώπου :-).
    Όσο για το αν μακρυγορείς, δε θα συμφωνήσω γιατί και εγώ έχω μια τάση να μακρυγορώ και πιστεύω ότι το μπλόγκιν αυτό το καλό έχει : μπορούμε να μακρυγορούμε όσο θέλουμε χωρίς να μας διακόπτει κανείς :-)
    Όσον αφορά το θέμα, όπως είπα συμφωνούμε και το επιβεβαιωνω από το τελευταίο σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!