Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Βούλιαξε η Πρέβεζα!

  • Όλα γεμάτα, παντού κόσμος. Περιμένουν τη λιτανεία. Τα μαγαζιά όμως άδεια, θα γεμίσουν μετά. Καθήσαμε στον Κώτση για γεμιστό μπιφτέκι και μπύρα, μετά από μία μέρα όλη γραφειοδουλειά.
  • Ο σύζυξ μου εξήγησε (πάλι) ανάμεσα σε δύο βαρελίσιες πως δουλεύει μία μηχανή εσωτερικής καύσεως. Παρά τη χρυσοψαρίαση, αυτή τη φορά κάτι θυμόμουν και προχωρήσαμε και παρακάτω. Είναι ένας άνθρωπος γεμάτος υπομονή...
  • Πέρασε η λιτανεία, η μπάντα ήταν άψογη, ο κόσμος ρέει προς την αντίθετη κατεύθυνση τώρα, ένας από τους πελάτες μας χαιρετά από το διπλανό τραπέζι.
  • Τελείωσε η μπύρα. Τελείωσε το μπιφτέκι. Πάμε σπίτι σιγά-σιγά. Ζεστή βραδυά. Πίσω μας ακόμα έρχεται κόσμος στην παραλία. Απόψε όλοι θα είναι έξω.
  • Η θάλασσα στο λιμάνι γυαλί. Ο πελάτης του Andromeda ειδοποιεί ότι έφτασε απόψε Πρέβεζα, αύριο πρωί θα τα πούμε.
  • Όλα είναι όμορφα το καλοκαίρι.

4 σχόλια:

  1. Άσε άσε...
    Κι εδώ μια απ' τα ίδια...
    (Περί βουλιάγματος, όχι μηχανικής συζήτησης :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχεδόν όλα, η στραβή μπορεί να σου κάτσει οποτεδήποτε. Συγνώμη που χάλασα το αισιόδοξο κείμενο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμπανε, κατά τα άλλα έχουμε κρίση...

    ΙωάννηςΚ
    Κοίτα, αυτό είναι αλήθεια. Από την άλλη, μόλις ξεπεράσεις τα πρώτα σοκ απογοήτευσης(παρατήρησες ότι τα εβαλα στον πληθυντικό, ε?) και αν το εξετάσεις πιο βαθειά, θα δείς ότι η ζωή σαν σύνολο είναι καλύτερη. Ο φτωχός περνάει καλύτερα στην Ελλάδα παρά στην Πολωνία ή την Αγγλία πχ. Αν οργανωθεί καλύτερα ο δημόσιος τομέας μας, δε νομίζω ότι μας λείπει τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως πολλάκις έχω πει, η κρίση δε μετράται σε κινούμενους ανθρώπους, αλλά σε αριθμό καταναλούμενων προϊόντων (εξ ου και θεωρώ πως αυτό δεν είναι κρίση αλλά ώση προς την υγεία - δυστυχώς όμως δεν φαίνεται να αρέσει η εξυγείανση...).
    Από εκεί και πέρα, κρίση ξεκρίση, αν δεν ξεφύγεις και λίγο από την καθημερινότητα, τότε τσάμπα ζείς, συνεπώς καλώς και κινείται ο κόσμος.

    Όσο τα χώματα βγάζουν τοματούλες αθηνόβια, και οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει πως τις κόβουν και τις τρώνε, η ανθρωπότητα θα προχωρήσει, ακόμα και αν αυτό το εκτρωματικό επίπλαστο οικοδόμημα του σήμερα γκραμιστεί συθέμελα...

    Ποίος χρειάζεται τα χρήματα άλλωστε; Δεν τρώγονται, όσο και αν προσπάθησαν να μας πείσουν ότι "αυτά είναι η κινούσα δύναμη του κόσμου"


    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!