Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Διαχείρηση Θυμού

  • Τρώμε και πίνουμε ότι βρεθεί μπροστά μας. Αν πιάσετε τον εαυτό σας να τρώει και να πίνει ακατάσχετα, τότε είναι πολύ πιθανό, αν όχι απολύτως βέβαιο ότι νιώθετε μεγάλο θυμό και ίσως ότι αυτό που σας νευριάζει είναι κάτι που δεν μπορείτε να υπερβείτε. Φάγετε λοιπόν και πιέτε ότι βρεθεί. Ειδικά γλυκά και τζιν&τόνικ ή βότκα, με ή χωρίς χυμό φρούτων, το ίδιο κάνει.
  • Από ιατρικής απόψεως είναι βέβαιο και εξακριβωμένο ότι αυτό θα σας κάνει να νιώσετε ακόμα χειρότερα, αφού θα καταβάλει τον οργανισμό σας σε απίστευτο βαθμό.
  • Παράλληλα, ακούστε καταθλιπτική μουσική ή ακόμα καλύτερα ραπ , χιπχοπ ή παλιά καλή ροκ. Αν αντέχει το αυτί σας, βάλτε χαρντ ροκ και μεταλλικά σφυριά να κοπανάνε νυχθημερόν. Αυτές οι μουσικές είναι κατά κανόνα και με ελάχιστες εξαιρέσεις απαισιόδοξες και προβάλουν με αρνητικό τρόπο τις απλές αλήθειες της ζωής. Η μαμά μας που μας φροντίζει ωσάν κόρη οφθαλμού είναι κατά τη μουσική αυτή, μία κυράτσα που έχει βολευτεί σε ένα άνετο μούδιασμα χωρίς κανέναν ανώτερο προβληματισμό, η ερωμένη μας είναι μια πουτάνα, ο άντρας μας ένας άπιστος, κτλ, κτλ, κτλ,. Ο μόνος σκεπτόμενος άνθρωπος είσαι εσύ. Έτσι, μόνος, νιώθεις ακούγοντας αυτές τις μουσικές και αυτό αυξάνει την απελπισία και κατά συνέπεια το θυμό σου.
  • Αποφύγετε κάθε είδους εργασία. Κινδυνεύετε να νιώσετε χρήσιμος και να νομίσετε για μια στιγμή ότι κάτι αξίζετε. Ένας ακόμα κίνδυνος είναι να συναντήσετε άτομα που ίσως αγαπήσετε και να χάσετε τον πολύτιμο θυμό σας. Κλειστείτε στον εαυτό σας και όταν αποφασίσετε να βγείτε, σιγουρευτείτε ότι θα πάτε σε κανέναν τεκέ μόνοι σας ή μόνο με άτομα σαν εσάς. Ακούστε μουσική με αρνητικούς συνειρμούς, φάγετε και πιείτε, φάγετε και πιείτε.
  • Με αυτή τη μέθοδο τρείς είναι οι πιθανές εκβάσεις:
  1. Να συνεχίστε έτσι για πάντα, παραδίδοντας το πνεύμα σας σε μία ανήλιαγη λήθη, πολύ γοητευτική, που θα δίνει στο βλέμμα σας μία ένταση πολλών μεγαβατ.
  2. Να πιάσετε πάτο, να το καταλάβετε και με μία έκρηξη μεγατόννων να αναγεννηθείτε δυνατότερος και σοφώτερος. Ξανά από το μηδέν.
  3. Να συνέρθετε όταν κοιτάξετε τα χάλια σας στον καθρέφτη, να ανασκουμπωθείτε και να κάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα. Τυλίξετε τον θυμό πάλι στην βελούδινη θήκη του μέχρι να ξαναχρειαστεί γυάλισμα. Μπορείτε αν θέλετε να τον εκτονώσετε συγγράφοντας ή εξασκώντας κάποια άλλη μορφή τέχνης, πολλοί έκαναν περιουσίες και έγιναν διάσημοι με αυτόν τον τρόπο. Να ξέρετε όμως ότι έτσι θα ξαναέρθει, θα έρθει η ώρα που θα κάψει το βελούδινο κάλυμμά του.
Δυστυχώς είναι αδύνατον να προβλέψει κανείς με ακρίβεια ποιό από τα τρία μονοπάτια θα ακολουθήσει κανείς, αφού ούτε ο ίδιος σου ο εαυτός δεν έχει καν αντιληφθεί το λόγο του θυμού αυτού, πόσο μάλλον το τι θα γίνει στο μέλλον.
  • Αφιερωμένο, ξέρεις ποιός.

1 σχόλιο:

Βράζει το καζάνι!