Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Τι με βάζετε να κάνω!

  • H Ria μου απένειμε ένα βραβείο που δεν περίμενα και την ευχαριστώ. Οι κανόνες λένε να απονείμω κι εγώ με τη σειρά μου σε άλλους 15 φίλους το ίδιο βραβείο, αλλά εγώ θέλω να το αλλάξω λίγο.
  • Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν.
  • Δεν δίνω το βραβείο στον σημαδεμένο "scarface" Δημήτρη, ούτε στην κοραλλένια Zanzibar, ούτε στον απίθανο Θανάσημο. Τους αγαπάω πολύ και υπήρξαν για μένα έμπνευση αλλά δεν υπάρχει πλέον το βλογάκι τους. Ούτε στον τρελό azrael που είναι ο βλογοπατέρας μου γιατί αν και δεν το έχει δηλώσει, μάλλον έχει τελειώσει με το βλογάκι του κι αυτός. Λυπάμαι που "έφυγαν" όλοι αυτοί αλλά καταλαβαίνω ότι κάποτε φτάνει η στιγμή που περνάς παρακάτω.
  • Όλοι όσοι βρίσκονται στη λίστα μου είναι πολυαγαπημένοι για διαφορετικό λόγο ο καθένας αλλά πρέπει να διαλέξω 15. Πάμε.
  • Ο Locus Publicus, με την ψύχραιμη ματιά του, με την μουσική του, τα ταξίδια του και τα Ελληνικά του. Σπάνια σχολιάζει, ξέρω όμως ότι είναι πάντα εδώ. Μου έκανε το χατήρι να καθήσει μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα να ακούσει την εκπομπή μου (ώρα ΗΠΑ) και δεν ξέρω πως τα καταφέρνει να είναι και λογικός και συναισθηματικά εκφραστικός.
  • Ο Darthiir the Abban, ο πιο τακτικός θαμώνας, προσφέρει απολαυστικές συζητήσεις, ξέρει πως να ελίσσεται και είναι λίγο απογοητευμένος από τα φυντάνια του, αλλά παρόλα αυτά κρατάει γερά. Μου αρέσει πολύ να διαφωνώ μαζί του. Κάποτε χρειάστηκε 4 παραγράφους για να πεί "ναι" σε μια συζήτηση.
  • Ο Χρίστος Βαρδάκας, με κριτικό βλέμμα. Όταν μιλάει, τον ακούς. Πολύ προσεκτικά.
  • Ο περίκαλλος πρκλς, με τα αρχαία του, με τις Αντιλήψεις του, με την επαναστατική του ιδιορρυθμία Τα λέει ωραία, αλλά είναι να μη σε πιάσει στο στόμα του....Τσακίζει!
  • Άλλος ένας τρελός, ο tzotzioy. Τρυφερός χαζομπαμπάς, κομπιουτεράς, μεταφραστής, και ωραίος τύπος. Δε με διαβάζει ποτέ, αλλά δεν έχει σημασία. Από τις πρώτες γνωριμίες στο βλογότοπο, για αυτό και τον βλέπω σαν το αδερφάκι μου.
  • Ούτε ο Jason με διαβάζει, αλλά είναι παιδί από τα λίγα. Μιλάει σωστά, έχει αντίληψη και για κάποιο λόγο," κάτι μου λέει". Τα σκέφτεται όλα.
  • Ο αταίριαστος, κι αυτός από τις πρώτες βλογοαγάπες, ανήκει στην κατηγορία εκείνων με τους οποίους συμφωνώ σε όλα. Δύσκολο, αλλά συνέβη και αυτό. Ίσως για αυτό να μην του αφήνω και σχόλια. Τον διαβάζω όμως ανελλιπώς.
  • Ο takis. Ευρωπαίος Έλλην. Δεν ξέρω το γιατί, αλλά όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό χρησιμοποιούν καλύτερα την Ελληνική. Απλά απολαμβάνω να τον διαβάζω.
  • Η κυνική cynical, είναι από τις κυρίες που ξεφεύγουν από τη μελο-χαρούμενη διάθεση των περισσότερων γυναικείων βλογ. Έχει πολλά να πεί, γράφει σωστά και χωρίς να θίξει, κάνει σαφή την άποψή της.
  • Άλλη μία κυρία με τσαγανό, η αγρικουλτούρα, η μοναδική από τους βλογοφίλους που έχω συναντήσει από κοντά. Επαναστάτρια αλλά με την καλή έννοια.
  • Ο Προκόπης,είναι ο γνωστός Προκόπης του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ. Σεμνός, εκφραστικός, νηφάλιος σε μία θάλασσα από αγανακτισμένους δήθεν, σε κάθε ανάρτηση βάζει και από ένα νέο τραγούδι στην playlist. Έχουμε το ίδιο γούστο γι'αυτό και περνάω πολλές ώρες ακούγοντας τις μουσικές του.
  • Με τον square logic γνωριστήκαμε σε καυγά. Έγραφα για την κατάντια του ποδόσφαιρου, νόμισα ότι με ειρωνεύτηκε, τον ειρωνεύτηκα, αλλά στο τέλος τα βρήκαμε. Διαβάζοντάς τον μαθαίνω πολλά.
  • Ο πειρατής Jolly Roger, νέα άφιξη στο βλογο-γίγνεσθαι. Προσφέρει "σεντόνια" με νόημα και είναι πληροφορημένος για όλα. Και θαλασσινός τύπος.
  • Ο καναπεδόβιος Dr Seeng, σε αντίθεση με τα περισσότερα ενημερωτικά blog, δεν διακατέχεται από υστερία αλλά με πνεύμα σχολιάζει και διακομμωδεί την επικαιρότητα. Ένας προσεχώς επιτυχημένος νέος. Ούτε κι αυτός με διαβάζει. Λες να πάσχω από κανένα σύνδρομο?
  • Κύριος και μυστήριος, ο curiousss, και του λιμανιού και του σαλονιού. Δεν ξέρω το γιατί, απλά μου αρέσει να τον διαβάζω, έχει μία αμεσότητα, τα λέει τσεκουράτα αλλά και με μία γήινη σοφία.
  • Κοιτώντας την απονομή βλέπω ότι τα ιστολόγια αυτά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν "αξιαγάπητα". Για αυτό θα το αλλάξω λίγο το βραβείο. Με πολλή αγάπη για τις ώρες (νυχτερινές κυρίως) που πέρασα ταξιδεύοντας.

18 σχόλια:

  1. Εκπληξη πρώτη:
    Δεν ήμουν επικεφαλής (μετα αντιλήφθηκα ότι η καταγραφή ήταν με αύξουσα σπουδαιότητα)

    Εκπληξη δεύτερη:
    Toυ λιμανιού? Του λιμανιού, επαναρωτώ? (άργησα να καταλάβω ότι συμπεριέλαβες την παρουσία μου στις εφοπλιστικές δεξιώσεις του City και αλλαχού)

    Eκπληξη τρίτη:
    Δεν ξέρεις το γιατί???
    Κανείς δεν έδωσε απάντηση σε αυτό το αμείλικτο ερώτημα (ακόμη και η Σφίγγα απο τότε αρνείται πεισματικά)

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μη με βάλεις να τα ξανα γράψω!
    Κάποιος έπρεπε να αναφερθεί δέκατος πέμπτος!

    Όσο για τον λόγο, το σκέφτηκα λίγο ακόμα.

    Πλιζ μην παρεξηγιέσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωωω!!!! Είμαι βαθύτατα συγκινημένος, τόσο για τα καλά σας λόγια όσο και -περισσότερο- για το ίδιο το βραβείο!!! Πάντα μου άρεσαν τα βραβεία!!! :-)

    Αύριο θα απονείμω κι εγώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθηνά μου νάσαι καλά και σε ευχαριστώ για την τιμή. Η αλήθεια είναι πως έχω ακούσει την εκπομπή σου περισσότερες απο μία φορές, και είναι πολύ καλή. Σε βάζω και στο site μου:)

    Δεν σχολίασα την ανοιχτη πρόσκληση της προηγούμενης ανάρτησης, κάτι πολύ ευγενικό εκ μέρους σου. Αν βρεθώ καλοκαιράκι στα μέρη σου, θα σε επικοινωνήσω. Σκάφος δεν χρειάζομαι, βολέυομαι με εναν ολόκληρο στόλο φίλων:) Χαίρομαι όμως πολύ για τις επιχειρήσεις σου.

    Και όσο για το blogging, είναι μια ευχάριση ενασχόληση, οπου όλοι μας βγάζουμε τα εσώψυχά μας. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να δώσω 15 βραβεία, οι καλοί μπλόγγερς είναι πράγματι πολλοί. Θα σου απονείμω όμως το βραβείο της καλής και ευγενικής μπλόγγερ, καθαρής και χρήσιμης σκέψης, καλού χιούμορ, καλής καπετάνισσας και ραδιοφώνισσας! Βεβαίως και σε παρακολουθώ.

    Τις ευχές μου:)
    Locus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ...
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι που αργώ ν' ανεβάσω πυρετό....

    :ppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα Αθηνούλα.
    Αυτό που πιστεύεις γιά μένα, μ' αρέσει πολύ περισσότερο απ'το βραβείο.
    Δυστυχώς, και τα ούζα αναβάλονται, και εγώ τρέχω να προλάβω τις χιλιάδες δουλειές (οπότε δεν δύναμαι να συνεχίσω τα δικά μου δώρα), γιατί την κάνω γιά την όμορφην Τζύπρον την Τρίτη,και βρίσκομαι σε μιά κατάσταση, τρεχάτε ποδαράκια μου , να μη σας χέσει ο κώλος.
    Θα τα λεμε απο κει, οταν τακτοποιηθώ.
    φιλιά πολλά.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πρκλς
    σε καλή μεριά

    locus
    ευχαριστώ.

    σπύρος
    είσαι ωραίος

    άμπανος
    σε πάω
    :)

    μυστήριος
    δεν απαντάς και αρχίζω να ανησυχώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δημητρα
    μόλις είπες για οικιακή αναβάθμιση το φαντάστηκα.
    Δεν πειράζει, τα ούζα εδώ είναι, δεν θα πάθουν τίποτα.
    Καλά να περάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστω για την τιμη και τα καλα λογια. Η εκτιμηση αμοιβαια.

    Αδυνατω να ανταποκριθω στο καλεσμα, γιατι ξερω 2 μπλογκ συνολικα. Το ενα ειναι το δικο σου.
    Και τα 2 μπλογκ που ξερω εχουν το βραβειο ηδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Κι εγώ σε διαβάζω ανελιπώς (μέσω RSS) αλλά δεν σχολιάζω λόγω έλλειψης χρόνου. Όχι μόνο γράφεις καλά αλλά κάθε άρθρο σου είναι και μια φρέσκια ανάσα, που αποδεικνύει ότι καλά κάνω να είμαι αισιόδοξος για την ταλαίπωρη πατρίδα μας ...

    Ίσως τέλος Σεπτεμβρίου να περάσω κι από τα μέρη σου ... Νάσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jolly Roger
    το δέχομαι. Άμα "μεγαλώσεις" λίγο τότε θα έρθει η ώρα για απονομές.
    :)

    Τακης
    Θα ήθελα πολύ να σας γνωρίσω. Θα ήταν τιμή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ. Κι εγώ συμφωνώ (συνήθως) με ό,τι διαβάζω εδώ μέσα, γι' αυτό και δεν σχολιάζω συχνά, αν και είμαι τακτικός αναγνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν το περίμενα ότι υπάρχω ακόμα στην σκέψη σου...μάλλον τελείωσα ναι ...ευχαριστώ πολύ κορίτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αταιριαστος
    μάλλον ταιριάξαμε
    :)

    αζραελ
    οκ
    αμα έρθεις, έλα να σε δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρώτα απ' όλα, ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και για τη συμπάθεια, η οποία είναι αμοιβαία.
    Όσο για το ότι δε σε διαβάζω, δεν είναι ψέμματα, αλλά δεν είναι και εντελώς αλήθεια. Έχω περάσει πολλές φορές από 'δω, συνήθως βέβαια δεν έχω το χρόνο να αφήνω σχόλια. Αν δεν περνάω πιο συχνά είναι γιατί γενικά η σχέση μου με την bloggόσφαιρα είναι ελαττωμένη εδώ και καιρό, κυκλοφορώ ελάχιστα, διαβάζω ελάχιστα, ακόμα κι εγώ δε γράφω συχνά. Τη λίστα με τα blogs που διαβάζω (εκεί δεξιά στο blog μου) έχω να την ανανεώσω πάνω από χρόνο, να με πιστέψεις όμως ότι αν είχα αλλάξει κάτι, θα ήσουν μέσα στις προσθήκες. Πληροφοριακά στο λέω περισσότερο, για να ξέρεις ότι περνάω όποτε μπορώ, και όχι τόσο για να δώσω μια απάντηση-δικαιολογία.
    Και τέλος, νομίζω πως δε θα δώσω συνέχεια στο παιχνίδι αυτό με τα δώρα, καθώς μόλις πριν από 2 posts συμμετείχα σε ένα παρεμφερές.
    Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως και πάλι, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. jason
    no worries mate
    δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά το παιχνίδι σταμάτησε σε εμένα, αφού κανένας από τους βραβευμένους δεν το συνεχίζει.

    :)
    κι εσένα σε πάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μικρή διόρθωση: σε διαβάζω σε δόσεις, όχι «ποτέ». Σε ευχαριστώ για την τιμή του βραβείου, απλώς εγώ δεν θα μπορέσω να βραβεύσω 15 blogs περαιτέρω (ο κύριος λόγος είναι επειδή σε γενικές γραμμές διαβάζω λιγότερα από 15…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!