Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Περί...........ο λόγος

  • ...κουκούλας...: Χωρίς ουσία το θέμα. Προφανώς χωρίς κουκούλα τα πρόσωπα των ταραξιών θα καταγράφονται στις κάμερες. Αυτό όμως θα οδηγεί σε συλλήψεις? Αυτό μου θυμίζει την κασέτα από τις κάμερες του γηπέδου που έδωσε ο Ντέμης... Εκτός αν κάποια στιγμή γίνει και αυτό. Πάντως, αν ήταν έστω και ένας που να μην φορούσε κουκούλα, με την υπόνοια και μόνο ότι χωρίς αυτήν έχει περισσότερες πιθανότητες να εντοπιστεί από τις κάμερες και να πιαστεί, μάλλον δεν έχει κίνητρο να συμμορφωθεί. Αντιθέτως, αν συλλαμβάνονταν όλοι όσοι διαπράττουν βανδαλισμούς , τότε ναι, αυτό θα αποτελούσε αποθαρρυντικό παράγοντα. Τώρα που το θυμήθηκα, είδατε ποτέ στις ειδήσεις σύλληψη κουκουλοφόρου? Εκτός από έναν εντεκάχρονο πριν από δύο χρόνια, εγώ μόνο πολίτες χωρίς κουκούλα έχω δει να συλλαμβάνονται, να ξυλοκοπούνται... Από την άλλη μεριά, εσείς πότε φορέσατε τέτοια κουκούλα, στην καθημερινή σας ζωή, εντός πόλης? Όσο κρύο κι αν είχε?
  • ...ορίου ηλικίας... :Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Είναι ανησυχητικό ότι καταργούνται δικαιώματα, πράγμα που δημιουργεί προηγούμενο για περισσότερες καταπατήσεις. Από την άλλη, το δημογραφικό πρόβλημα είναι υπαρκτό, πράγμα που σημαίνει ότι λίγοι νέοι εργαζόμενοι πρέπει να συντηρούν με την εργασία και φορολογία τους περισσότερους γέρους. Επίσης, είναι ευκολότερο για έναν τραπεζικό ή γραμματέα να δουλέψει στο γραφείο του άλλα πέντε χρόνια χωρίς την αγωνία εύρεσης πελατών ή απόλυσης, παρά για έναν οικοδόμο, τεχνίτη ή οποιονδήποτε ελεύθερο επαγγελματία, τώρα που το σκέφτομαι. Και οι στρατιωτικοί δεν έχουν λόγο να συνταξιοδοτούνται νωρίς, εφόσον υπάρχουν θέσεις στα αστικά κέντρα, σε γραφεία. Για μία φορά θα συμφωνήσω με τον univers σαν εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα αλλά και σαν μητέρα. Τουλάχιστον ο χλεχλές έχει την ευκαιρία να το παίξει "καλός μπάτσος". Δεν φταίω εγώ, η κομισιόν το είπε. Το θυμάστε ότι πριν τις εκλογές και πάλι πριν ένα μήνα είχε πει με έμφαση ότι δεν θα θιχτεί κανένα εργασιακό ή ασφαλιστικό δικαίωμα, έτσι?
  • ...ραδιόφωνου...: Σε τοπικό σταθμό της πόλης μου, ξεκινάω και πάλι τις εκπομπές, όχι ως τρίτο καζάνι αριστερά αλλά με άλλο όνομα, μιας και θα είναι στην πρωινή ζώνη. Ψάχνω πάλι για όνομα...

9 σχόλια:

  1. O σταθμός αναμεταδίδει το πρόγραμμά του στο διαδίκτυο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα συν-ξενύχτη
    μάλιστα και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση λίαν συντόμως. Υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει και live on line με κάμερα αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο. ίσως αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τους στρατιωτικούς δεν έχεις δίκιο.όντως για καθένα από εμάς δεν υπάρχει πρόβλημα να καθόμαστε σαν ναυαρχοι 5 χρόνια παραπάνω.υπάρχει πρόβλημα όμως (και μάλιστα μεγάλο )για το ίδιο το στρατευμα: η αναποδη πυραμιδα της ιεραρχίας.φαντάσου ποσο πιο μπορδέλο θα είμασταν από τώρα αν υπήρχαν 100 στρατηγοί για κάθε 100 λοχαγούς.
    καλη επιτυχία και στη νεα σου ..ερτζιανη δραστηριότητα.θα παίζεις τα αγαπημενα μας classic rock ή θα κάνεις μοντέρνο πρόγραμμα (να ξέρω να ακουω η να μην ακούω :-)).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα Αθηνα.
    Δεν εχω να προσθεσω κατι στο θεμα με τις κουκουλες.
    Για το θεμα της εξισωσης των δικαιωματων, με εξοργιζει που διαμαρτυρονται κιολας οι δημοσιοι υπαλληλοι (και ιδιως αυτοι που ειναι σε γραφεια). Μηπως θελουν να αλλαξουμε για 6 μηνες για να βγαλουν το σκ*σμο επιτελους; (σορρυ για τις λεξεις, αλλά τα εχω παρει ασχημα, μπορει να με κολλησε και ο ενικολο χαχααχχα).

    Περιμενω ανακοινωση για την εκπομπη. Καθε μερα θα ειναι;

    Καλο ΣΚ!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα ενικολο
    τα προβλήματα που λες λύνονται αν η προαγωγή σε ανώτερο βαθμό πραγματοποιείται όχι σε Α αλλά σε Α+2 χρόνια, ή Α+1. Βουαλά!
    Ο σταθμός παίζει την αγαπημένη μου μουσική, δηλαδή μπιτάκια. Η εκπομπή θα είναι πρωινή, μάλλον 8-10, και εκτός των άλλων θα αναλάβω και τη θεματολογία και σχολιασμό διαφόρων θεμάτων. Πρότεινα να κάνω και κοινωνικό σχολιασμό τοπικής εμβέλειας, του τύπου "Ο Σταύρακας είδε τον Τζίμα εχτές στο Prevere συνοδεία της ξανθιάς αδερφής της Αμαλίας Γκιοπάνου...." αλλά δεν το δέχθηκαν οι υπεύθυνοι....χαχαχαχαχα! Το φαντάζεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αντώνη καλημέρα, και ελόγου σου.

    οι δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζονται ένα ταρακούνημα, είναι αλήθεια. Νομίζω ότι ίσως ήταν καλή ιδέα να προσλαμβάνονται με συμβάσεις χρόνου όλοι, ακόμα και όσοι καταλαμβάνουν θέσεις σε εφοριες ή υπουργεία (μη δου πώ κυρίως αυτοί) έτσι ώστε να ελαττωθεί η διαφθορά και η δημιουργία κυκλωμάτων. Μετά την αποχώρησή τους, θα έχουν ένα πολύ καλό ατού για το βιογραφικό τους και θα καταπολεμηθεί και η ανεργία. Ακόμα και σε υψηλές θέσεις, πχ δικαστικοί και κυβερνητικοί που είναι δύσκολη η αντικατάσταση, είναι δυνατόν να τηρούνται θητείες 2 ή 3 χρόνων και να γίνονται μεταθέσεις ή μετατάξεις. Η ακόμα και πρόσληψη Ευρωπαίων σε ορισμένα πόστα.

    Ο ενικολο είναι ηγετική φυσιογνωμία και ασκεί σχεδόν υπνωτιστική επιροή στους τριγύρω του. 500 χρόνια πρίν θα είχε κερδίσει τις σταυροφορίες είμαι σίγουρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι , καθημερινή Αντώνη.

    Αλήθεια, από ύπνο πως πας?
    ΑΑΑΑχαχαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια χαρα, δεν ακουω τιποτα τα βραδυα.

    αχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

    ρουμπος 1-0!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοίταξε, όσο επιμένουμε στην καταστολή αντί της επιδιόρθωσης, χαΐρι δε θα δούμε.
    Άσε που λέω ν' αρχίσω να φοράω καθημερινά κουκούλα, μπορεί η αλφατάχ να μη φτάνει...
    Αλήθεια, αυτά τα τεράστια γυναικεία γυαλιά που αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά μήπως ν' απαγορευτούν και αυτά ή όχι;
    (Δω να μου κάθονται)
    Όχι ε; Θα ρίξει την κατανάλωση...

    Τώρα βέβαια κάποτε οι μεγαλύτεροι πρέπει να κάνουν τόπο στα νιάτα... αλλιώς θα έχουμε ευνουχισμένες νέες γενιές... Θα είπα;;;
    Το μέλλον μάλλον μας έχει φτάσει...

    Το πρόβλημα είναι στο μοντέλο Αθηνόβια, όχι στα επιμέρους τμήματά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!