Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Εγώ έχω δίκιο!

  • Δεν θα ξαναμπώ στο ίδιο μονοπάτι, δεν θα προσπαθήσω να αποδείξω τίποτα υπέρ της μίας ή της άλλη άποψης. Σήμερα, δεν με νοιάζει καν αν διαβάσει κανείς αυτό που γράφω. δεν θα υποστηρίξω κανέναν, κανέναν σας, κανέναν τους. Θα τα ρίξω κατά πάντων.
  • Και ποιός είσαι εσύ ρε, που θα προσπαθήσεις να με πείσεις ότι αυτό που πιστεύω είναι λάθος?Λάθος είσαι εσύ και όλο σου το σόι! Πού ξέρεις εσύ ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει, αν σχεδίασε τα πάντα ή αν μας κοροϊδεύει από ψηλά ή αν είναι μούφα και μούσι όπως η νεράιδα που παίρνει τα δόντια των παιδιών?
  • Γιατί προσπαθείς να μου αλλάξεις την πίστη? Γιατί θέλεις να με κάνεις να παραδεχθώ ότι είμαι ανόητος αν πιστεύω ή ακόλαστος αν δεν πιστεύω? Τί στο διάλο θα κερδίσεις από αυτό? Το ξέρεις ότι ο προσηλυτισμός είναι αδίκημα? Θα σου κάνω μήνυση, ρε που μου χτυπάς την πόρτα με τα φυλλάδια, που μου ρίχνεις ξεματιάσματα, που μου λες ότι είμαι χαζός επειδή πιστεύω σε κάτι που δεν βλέπω. Θες να τσακωθούμε, θες να ανάψουνε τα αίματα και μου κοτσάρεις φάτσα κάρτα το μπάννερ στο λεωφορείο? Ποιός είσαι ρε έξυπνε, που θα με βάλεις στο τριπάκι να αποδείξω το αναπόδεικτο? Δεν καταλαβαίνεις ότι εδώ που βρίσκομαι το έχω διαλέξει? Όποιος πιστεύει ας πρόσεχε, κι όποιος δεν πιστεύει ας πρόσεχε κι αυτός! Και αν νιώθεις ότι αν δεν μπορείς να πιστεύεις το οτιδήποτε χωρίς να το κάνεις βούκινο και χωρίς να θες να το επιβάλεις σε άλλους, τότε οτιδήποτε κι αν είναι αυτό, πρόκειται για έκφραση της ανασφάλειάς σου και κοινωνικό παιχνίδι. Γιατί αν το πίστευες πραγματικά, θα το έκανες πράξη σε κάθε στιγμή της ζωής σου, θα ήταν δεύτερη φύση σου. Μέχρι να καταλάβεις τι από αυτά συμβαίνει, είσαι ακόμα ένας μπερδεμένος άσχετος όπως αυτοί που καταδικάζεις με τόσο στόμφο και αηδία. Ένα και το αυτό!
  • Άντε μπράβο με τα θρησκευτικά εδώ μέσα! Λες και δεν έχουμε άλλο να ασχοληθούμε...
  • UPDATE: Μετά από υπόδειξη του αδερφού μου, συμπληρώνω τα αίτια της αγανάκτησης μου. Διπλή η αφορμή μετά από δύο περιστατικά που συνέβησαν με λίγες ώρες διαφορά. Το πρώτο ήταν όταν κάποιος γνωστός που υποστήριζε ότι οι μοναχοί στο Άγιον Όρος δεν πρέπει να προσφέρουν ανακούφιση στους πονεμένους και τους φτωχούς δρώντας μέσα στον κόσμο, αλλά ότι έργο τους είναι δια της προσευχής να σώζουν καθημερινά τον κόσμο από την καταστροφή και τη Δευτέρα Παρουσία.
  • Το δεύτερο ήταν μία συζήτηση που ξεκίνησε όταν κάποιος δήλωσε ότι είναι άθεος και όλοι οι υπόλοιποι το βρήκαν πολύ cool και ουάου! Και όταν δήλωσα ότι έχουν δικαίωμα οι άνθρωποι να πιστεύουν αν θέλουν, πέσαν να με φάνε.
  • Από τη μία μεριά έχουμε έναν κλήρο που καπηλεύεται ψυχές και είναι βουτηγμένος στη διαφθορά, κι από την άλλη έχουμε τους έξυπνους που ισχυρίζονται ότι ή ο θεός ή ο Δαρβίνος. Έλεος! Κανονικά θα έπρεπε να μην ήταν καν θέμα διαφωνίας, θα έπρεπε να αποτελεί non-issue, όπως το ποιό φαΐ μας αρέσει ή τι ομάδα είμαστε. Ας κάνει ο καθένας τη ζωή του όπως νομίζει σωστό και ας αφήσει τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Σεβασμός!

14 σχόλια:

  1. Μετά από πλούσια τρομοκρατική δράση και εμπειρία ετών στη διαχείριση εκρηκτικών υλών , έχω να διατυπώσω τα εξής σχετικά με το συγκεκριμένο πόστ :
    α) η φωτό σου δεν έχουν καμία σχέση με τα πόστ.Γιατί?
    β)ο εκνευρισμός είναι δείγμα αδυναμίας.έκφραση ανικανότητας για αποτελεσματική δράση σε κάτι που μας ενοχλεί.έσχατη και μάταιη έκρηξη συναισθημάτων.Απόφυγέ τον.
    γ)ο εκνευρισμός, άπαξ και εκδηλώθηκε, οφείλει να είναι σαφής ως το ποιός τον προκάλεσε, γιατί τον προκάλεσε και , κυρίως, με ποιόν τρόπο. Πρόσεξέ το αυτό, σε διαβάζουμε και περίεργοι που μένουμε με την απορία.
    δ) Εάν ο εκνευρισμός έχει να κάνει με τη συζήτηση που είχατε στο προηγούμενο πόστ με τον άμπαν, σε ενημερώνω ότι ήταν πολύ επικοδομητική και με ενέπνευσε να γράψω και εγώ τη μ****α μου επί του θέματος :
    http://xlevi.blogspot.com/2009/03/blog-post_21.html
    Σας προσκαλώ και τους δύο να αναμετρηθείτε στο χώρο μου (ουδέτερος) ή να ενωθείτε εναντίον μου :-)
    Φιλιά στους σκεπτόμενους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποιος ανεγκεφαλος σου χτύπησε την πόρτα κυριακατικα πρωί-πρωί,για να σου μοιράσει τα συνήθη φυλλάδια και τα πήρες χοντρά!
    Το πέτυχα;Κι αν δεν το πέτυχα,δεν πειράζει...

    Καλησπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (σηκωμένο χέρι)
    Κυρία, κυρία, κυρία, να το πω εγώ;
    Τα πήρατε στο κρανίο με την αθεϊστική καμπάνια στα λεωφορεία της Αγγλίας και προσφάτως και της Βαρκελώνης. Το βρήκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αδερφέ, να σου απαντήσω.

    α) η φωτό είναι όντως άσχετη αλλά αν το πάρεις ΠΟΛΥ μεταφορικά, μπορείς να πεις ότι πρόκειται για το όχημα της ψυχής μας, για τη ζωή μας, κάτι τελως πάντων.

    β)είναι οντως αδυναμία αυτό που νιώθω γιατί δεν μπορώ να πείσω κάποιους άνθρωπους να μην ασχολούνται με κάτι που απλά δεν έχει λυση ούτε τέρμα: Θρησκεία θεός και πίστη.

    γ)ο λόγος διπλός. δύο περιστατικά που συνέβησαν με διαφορά λίγων ωρών. κα τα εξηγώ με το update

    d)ο άμπαν είναι ένας καλός συνομιλητής και το θέμα της προηγούμενης ανάρτησης καμμία σχέση δεν είχε με την τωρινή. Άκυρο λοιπόν.

    ε)καλή η μ@%@κι@ σου
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vad
    νομίζω σου απάντησα στο update.

    αταίραστε
    με είχε ενοχλήσει τότε εκείνο το περιστατικό και θεώρησα ότι και οι δύο πλευρές έπραξαν λάθος. αλλά όπως διαβάζεις στο update άλλες ήταν οι αφορμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σχετικά με αυτά που έγραψες στο update :
    αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια μου όταν έπεσα πάνω σε έναν πολυξερίδη και κάτι κολλητούς του :http://aeisixtir.blogspot.com/.
    Αυτός που λες, γράφει αρκετά ωραία και τα ποστ του με μια ματιά φαίνονται πειστικά και λογικά.
    Μόλις όμως πας να κάνεις κουβέντα περί θείων, ...βγαίνει στη φόρα ο Ρούντολφ Ες.Ο φασισμός ο ίδιος!
    Εγώ μόλις έπεσαν (αυτός και τα τσιράκια του που αλληλοβαυκαλίζονται στα σχόλια)να με φάνε, ξαφνιάστηκα και εκνευρίστηκα στην αρχή.
    Μετά το πήρα στο χαβαλέ και τους δούλευα.
    Δοκίμασέ το, πολύ γέλιο σου λέω.
    Ενώ τα κείμενα δείχνουν μορφωμένο άνθρωπο με τετράγωνη λογική και ευγένεια, στην πραγματικότητα πρόκειται περί κάποιου σπασίκλα μπουνταλά που διάβασε και φιλοσοφικά κείμενα και νομίζει ότι είδε το φώς.
    Και τέτοια τυπάκια άμα τους κάνεις ότι τους συζητάς σοβαρά μπορείς να ρίξεις τρελό δούλεμα.
    Θα σου κάνω επίδειξη από κοντά καμιά φορά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, εγώ είμαι χριστιανή ανορθόδοξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχαχα
    Μμμ έχεις δίκιο στο ότι κανένας δεν μπορεί πραγματικά να αποδείξει στον άλλο την ισχύ της θέσης του!

    Στο έχω ξαναπεί νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως υπάρχει θεός (άλλωστε όλη η ιστορία της θρησκείας στηρίζεται στην πίστη χωρίς αποδείξεις) αλλά κανένας επίσης δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχει. Οι συναρτήσεις καταρρέουν στο σημείο μηδέν και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά :)

    Να προσθέσω ότι η θεολογία και η επιστήμη συμφωνούν και μόνο οι φανατικοί κάθε πλευράς πολεμούν.

    Τα υπόλοιπα είναι εσωτερική υπόθεση και φιλοσοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Εχεις απόλυτο δίκιο Αθηνά!
    Πολύ σωστά όλα όσα λες!!
    Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να αποφασίζει τι του πάει, τι θέλει να πιστεύει ή να μη πιστεύει, είναι καθαρά δικό του θέμα, πώς θέλει να πορεύεται στη ζωή του και κανείς δεν έχει δικαίωμα να του τα πρήζει για να τον πείσει ότι αυτό που πιστεύει εκείνος είναι το σωστό!
    άλλωστε ποιός τα ξέρει αυτά, ποιός μπορεί απόλυτα να πει ποιό είναι το σωστό, να πιστεύεις ή να μη πιστεύεις;;
    Τίποτε δεν είναι απόλυτο, και όλα ισχύουν μέχρις αποδείξεως του εναντίου!!
    Καλό βράδυ και ελπίζω να ηρέμησες πια τώρα...
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "όλοι οι υπόλοιποι το βρήκαν πολύ cool και ουάου! Και όταν δήλωσα ότι έχουν δικαίωμα οι άνθρωποι να πιστεύουν αν θέλουν, πέσαν να με φάνε."
    Καλά μην κάνεις έτσι! Το πιο συνηθισμένο στην Ελλάδα είναι να θεωρείται cool και ουάου να έχει κανείς ως πνευματικό μπούσουλα τις διδαχές του Παΐσιου και να πέφτουν να σε φάνε όταν δηλώνεις άθεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αταίριαστε δε συμφωνώ.
    ο καθένας βέβαια μαρτυρά τη δική του εμεπιρία.
    αλλά η γενική εικόνα που έχω εγώ είναι ότι για ηλικίες μέχρι 40 χρονών ας πούμε, θα γίνει δεκτό με χιούμορ να πεις σε μια παρέα ότι έχεις μπει σε εκκλησία μόνο τρείς φορές στη ζωή σου (η περίπτωσή μου) ενώ αν πείς ότι δεν θα πας για καφέ την κυριακή το πρωί γιατί θα παρακολουθήσεις την ΄λειτουργία , θα φας τρελλή χλεύη.
    Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.
    Αυτό που ενοχλεί είναι ο σνομπισμός που δείχνουν μερικοί άθεοι σε κάποιον που πιστεύει.
    Ο σνομπισμός του τύπου "κρίμα , έδειχνε έξυπνο παιδί.Για να πιστεύει στο θεό όμως , την έχασε την ευκαιρία να μπορεί να σκεφτεί λογικά."
    Αυτή η κάστα άθεων είναι πολύ αντιπαθητική γιατί θεωρεί (και το δείχνει) ότι η λογική ανάλυση είναι αποκλειστικό της προνόμιο.
    Και όταν κάποιος της αντιπαρατεθεί και δεν είναι άθεος, τότε βιάζει μόνη της αυτό που λατρεύει σαν θεό : τη λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μαριάννα
    ηρέμησα, φυσικά. κάποια πράγματα σε επαγγελματικό επίπεδο πήγαν πολύ καλά και από δώ παν' κι οι άλλοι...

    άμπαν
    εσωτερικό είναι και έτσι πρέπει να παραμένει.

    αταίριαστος
    αν όλοι όσοι δηλώνουν άθεοι καταργούσαν τον εορτασμό των χριστουγέννω και του πάσχα,τα πράγματα θα ήτανε αλλιώς. Και αν όλοι όσοι δηλώνουν πιστοί ακολουθούσαν τις γραφές, επείσης θα ήταν πολύ διαφορετικά.
    αλλά αντί να κάνει ο καθένας το καθήκον του όσο πιο καλά μπορεί, αναλωνόμαστε στην προσπάθεια να πείσουμε ο ένας τον άλλον ότι εμείς είμαστε οι "Έξυπνοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο χαρδαβέλας, λεει για τις φρεγάτες θεμιστοκλής και ψαρά! τώρα. (έχει και τις σκηνές που εβαλες παλιότερα οπότε θα δεις και τον αδερφό σου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα είναι φαίνεται κι αυτός αναγνωστης. Γειά σου Κώστα!
    :)
    :)
    Να' σαι καλά ρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!