Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Προσωπική Εκτίμηση

  • Εκλογές δεν θα γίνουν παρά μόνον αν:
  1. Περαστούν οι νόμοι για το εργασιακό και το ασφαλιστικό. Δυστυχώς, για πολλούς λόγους που χρειάζονται χιλιάδες λέξεις για να αναλυθούν εμπεριστατωμένα, είναι απαραίτητοι. Με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να γερνάει αλλά να ζει και μάλιστα παραγωγικά μέχρι μεγάλη ηλικία, με τους μετανάστες, με τον αμερικάνικο και ασιατικό ανταγωνισμό, με την ενέργεια να γίνεται όλο και μεγαλύτερος πονοκέφαλος, με τις μεγάλες απαιτήσεις από τις κυβερνήσεις, η Ευρώπη χρειάζεται την 4ήμερη εβδομάδα για να δώσει δουλειά σε όλους. Χρειάζεται το νέο ασφαλιστικό για να είναι βιώσιμα τα διάφορα ταμεία.
  2. Το πει η Ευρώπη. Όλες οι ηγεσίες κλυδωνίζονται λόγω της "κρίσης" και όλοι οι Ευρωπαίοι θεωρούν αναποτελεσματικές τις κυβερνήσεις τους. Κακώς, φυσικά αφού το σχέδιο κυλάει ομαλά. Έχετε δει εσείς κρίση και οι τιμές να πέφτουν? Την τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο, το ψωμί έφτασε να κοστίζει τρία εκατομμύρια και οι τσίχλες πέντε. Το ότι οι τιμές έπεσαν σημαίνει ότι οι έμποροι εξακολουθούν να βγάζουν κέρδος, έστω και απολύοντας κόσμο και περικόπτοντας δαπάνες. Τι θα γίνει στο μέλλον? Θα δούμε.
  3. Ενωθεί η Ευρώπη. Όταν αρχίσει η σκατοβροχή, όλοι θα δεχθούν την προστασία της ευρωπαϊκής ομπρέλας. Τότε , υπό την εκβιαστική πίεση της κρίσης, θα λυθούν και όλες οι διαμάχες που κοινό γνώρισμα έχουν τις τάσεις ανεξαρτησίας των διάφορων ομάδων. Ανεξαρτησία τέλος. Είσαι Ευρωπαίος. Μαζί με όλα τα άλλα θα περαστούν και όλοι οι νόμοι που τώρα κανείς δεν τολμά να αναφέρει για ιδιωτικό απόρρητο και προσωπικά δεδομένα.
  • Μέχρι τότε λοιπόν, Κωστάκης και ξερό ψωμί.

18 σχόλια:

  1. Ωωωω
    Σύμφωνοι, χρειάζεται μια οργάνωση και μερικά μέτρα.
    Αλλά διαφωνούμε ως προς το ποιά είναι αυτά τα μέτρα και συνεπώς ως προς την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων νόμων.

    Άλλωστε, επειδή αν δεν αρθούν οι αιτίες, πάλι σε μερικά χρόνια θα ψάχνουμε για μέτρα, γιατί να μην αίρουμε από τώρα τις αιτίες και να ησυχάσουμε, αντί να ψάχνουμε και τώρα, αλλά και τότε για εκ νέου μέτρα;

    Ας τελειώνουμε μια και καλή με τις κοντόφθαλμες πολιτικές των μέτρων. Ας περάσουμε στην άρση των αιτιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα athinovio,

    Στην Ελλάδα εκλογές θα γίνουν όταν καταρρεύσει η κυβέρνηση από εσωτερικού λόγους και στην υπόλοιπη Ευρώπη όταν είναι σχεδιασμένες να γίνουν. Ο λόγος είναι απλός. Στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες έχουν μάθει να σέβονται ότι η κυβέρνηση είναι για Χ χρόνια και πρέπει να δουλεύει με ορίζοντα αυτό το διάστημα χωρίς να συζητάει αν θα γίνουν εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκλογές γίνονται όταν η εκάστοτε Κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άμπανος
    τα αίτια είναι μεγάλη κουβέντα. Πως να αρθεί η μετανάστευση, το δημογραφικό και όλοι οι βραχνάδες της δύσης. μόνο οι νόμοι της φύσης και της αγοράς με τις ανελέητες συνέπειες τους ίσως σταματήσουν την ανεξέλεγκτη πορεία της δύσης. Ο κωστάκης(ή οποιοσδήποτε άλλος) μόνο μέτρα μπορεί να πάρει.

    ndn
    το ίδιο λέμε. Απλά νομίζω ότι η κατάρρευση αυτή θα επέλθει λόγω κατακραυγής μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και του εργασιακού, και του νέου τρομονόμου. Μιλάω πάντα για προσωπική εκτίμηση, βέβαια.

    Όσο για τις θητείες των κυβερνήσεων στην ελλάδα, έχω να δηλώσω ότι η μόνη τους διαφορά από τους διαιτητές στο ποδόσφαιρο είναι ότι οι πολιτικοί δεν αλλάζουν ομάδα κάθε σεζόν. Πού να στεριώσει....?!

    χρίστος βαρδάκας
    ωχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλασική νοοτροπία αποτυχίας.
    Συνεχίζεις να αναρωτιέσαι γιατί δεν "διορθώνωνται τα πράγματα";

    Κακώς :)

    Φυσικά και διαφωνώ κάθετα έτσι; Δεν επικροτώ τη συνέχιση των "πολιτικών αποτυχίας". Προτιμώ την πρόοδο :)

    Άλλωστε τα πάντα ρεί (μέχρι και η γλώσσα μου θα μαλλιάσει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άμπανε

    εσύ (και άλοι πάνω από εσένα) δεν μπορείς να "άρεις" τα κακώς κείμενα του δικού σου κλάδου, πως μπορείς να στηρίζεις τέτοιες απόψεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορώ να άρω τίποτε, το έχουμε ξεκαθαρίσει :)
    Για μία ακόμη φορά (πρέπει μου φαίνεται να το γράψω κάπου, να το κάνω copy/paste - μάλλιασαν τα χέρια μου) Μας αρέσει δεν μας αρέσει, τα αποτελέσματα που βιώνουμε προέρχονται από αιτίες. Όσο δεν αίρουμε τις αιτίες (σαν σύνολο και με τις κατάλληλες κινήσεις από τους κρατούντες, μιας και οι μονάδες δεν έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας αλλαγών) αλλά προσπαθούμε απλά να στραγγαλίζουμε τα αποτελέσματα, και αυτά θα διογκώνονται και θα ξεσπάνε σε χειρότερο βαθμό μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αλλά και κάθε φορά θα "μας ξεπερνάνε".

    Ανέκαθεν στήριζα και θα συνεχίζω να στηρίζω την άποψη πως τα μέτρα για "διατήρηση της τάξης" είναι συντηρητισμός. Τα μέτρα για επιδιόρθωση των κακώς κείμενων είναι προοδευτισμός. Η διατήρηση της τάξης μου είναι παγερά αδιάφορη, η εμφύσηση της αναγκαιότητας του σεβασμού με ενδιαφέρει. Το να κάθομαι να παίρνω μέτρα για να δουλεύει η κοινωνία ρολόι είναι σαν να παραδέχομαι πως δεν θέλω (ούτε περιμένω) τίποτε να αλλάξει, αλλά εντελώς συντηρητικά επικροτώ και υποστηρίζω το παρόν μοντέλο.

    Μόνο που η ίδια πραγματικότητα και με διαψεύδει και με ξεπερνά. Τα πάντα ρεί. Τίποτε δεν είναι, ούτε θα παραμείνει ίδιο. Προτιμώ λοιπόν λιγότερο κοντόφθαλμες πολιτικές από τις των πολιτικές μέτρων πρόσκαιρου στραγγαλισμού των προβλημάτων - και έχει ο θεός στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "η εμφύσηση της αναγκαιότητας του σεβασμού με ενδιαφέρει"

    υπάρχουν πρακτικά εμπόδια για όποιον επιθυμεί να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρακτικό μέρος λοιπόν είναι αυτό που με απασχολεί.

    τη λήψη μέτρων, έστω και ανεπαρκών, προτιμώ να τη θεωρώ σαν βηματάκια προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Φυσικά , κανένα άτομο
    δεν είναι θεός ώστε να εξαφανίσει ως δια μαγείας το οτιδήποτε.

    Ποιός πχ μπορεί να εξαφανίσει την εγκληματικότητα που τόσο μας ζάλισαν (λες και δεν υπήρχαν εγκληματίες πιο πριν...)τις ημέρες αυτές? Οι μετανάστες που γίνονται θύματα της προπαγάνδας του τρομολαγνικού παιχνιδιού είναι το αίτιο, ή μήπως η ανεπαρκής πολιτική αντιμετώπισης της διεθνούς κατάστασης που έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να καταλήξουν αυτοί οι άνθρψωποι εδώ?

    από αίτιο σε αίτιο μπορεί κανείς να φτάσει στην αρχή του κόσμου αλλά τα προβλήματα είναι τώρα, και δεν έχουν θεωρητικό αλλά πρακτικό χαρακτήρα.

    πιο αποτελεσματικό θα θεωρούσα να απελαθούν οι λαθρο-μετανάστες κάθε προελεύσεως παρά την προσαρμογή του εργασιακού στις συνθήκες που διαμορφώνονται από την ύπαρξή τους.
    Γίνεται όμως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ' αρχάς εμπόδια βλέπουν μόνο όσοι δεν θέλουν. Ως γνωστών δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω.

    Κατά δεύτερο λόγο, τα ίδια τα μέτρα αποτελούν εμπόδιο, στην επιδιόρθωση των προβλημάτων και σε αυτά οφείλεται η σημερινή υπερδιόγκωσή τους.

    Μπορεί να θέλεις να τα βλέπεις ως μικρά βηματάκια, αλλά στην πράξη είναι τεράστια βήματα προς τα πίσω :)

    Όσα μέτρα και να πάρεις, την εγκληματικότητα δεν θα την καταστείλεις. Είναι το μόνο σίγουρο. Εκτός και αν κηρύξεις στρατιωτικό νόμο. Πρέπει να την "καταστρέψεις" εν τη γεννέση της.

    Όσους λαθρομετανάστες και αν απελάσεις, αύριο θα απελάσεις περισσότερους! Πρέπει να εξαλήψεις την ίδια τη γεννεσιουργώ αιτία της μετανάστευσης.

    Τα μέτρα απλά δίνουν την αίσθηση της πρόσκαιρης λύσης, ενώ στην πράξη διογκώνουν το ίδιο το φαινόμενο. Πόσο δυσνόητο είναι πιά αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν αντιλέγω, με παρεξήγησες. το ανέφερα ως παράδειγμα και μόνο για την ματαιότητα μίας τέτοιας κίνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι αλλά εδώ ακριβώς διαφωνούμε. Αυτό που εσύ θεωρείς μάταιο εγώ το θεωρώ λύση, ενώ αυτό που εσύ θεωρείς λύση, εγώ το θεωρώ γεννεσιουργώ αιτία του ίδιου του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. με μπέρδεψες.

    δώσε μου ένα παράδειγμα μίας σωστής κίνησγς στο θέμα εγκληματικότητα και μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. lol

    Εξαρτάται.
    Ποιό θες να είναι το αποτέλεσμα της κίνησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. lol και σε σένα
    :)
    το ζητούμενο είναι να μειωθεί η εγκληματικότητα των μεταναστών.
    κουβέντα κάνουμε σε θεωρητικό επίπεδο. Αν ήσουν πρωθυπουργός,kind of thing...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΚ, άρα δεν εντοπίζεσαι στην λαθρομετανάστευση αλλά στην εγκληματικότητα. Εξ ου και δεν θα ασχοληθώ με την λαθρομετανάστευση.

    Κατ' αρχάς η εγκληματικότητα δεν είναι προνόμιο των λαθρομεταναστών. Απλά το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες είναι περιθωριοποιημένοι οδηγεί σε αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας στη συγκεκριμένη ομάδα. Αν πχ η εγκληματικότητα των ελλήνων είναι 10%, των λαθρομεταναστών δεν πιστεύω πως υπερβαίνει το 15-20%. Θα εντόπιζα λοιπόν ορισμένους λόγους που οδηγούν στην εγκληματικότητα και θα προσπαθούσα να τους εξαλείψω. Έτσι θα εξάλειφα γενικότερα την εγκληματικότητα.

    Με την απέλαση όμως δεν κάνω τίποτε περισσότερο από να την αυξάνω την εγκληματικότητα έτσι; Γιατί και την ώρα που απελαύνω, κάποιοι μπαίνουν και ταυτόχρονα, όσοι μπαίνουν ξέρουν ότι είναι περιθωριοποιημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κατανοητόν.

    η εγκληματικότητα των μεταναστών μπορεί να μην είναι μεγάλη όσο η εγχώρια αλλά είναι πιο εύκολο να προξενήσει κοινωνικά προβλήματα. Για αυτό την ανέφερα. Θα την αντιμετώπιζα ως εξής:
    1) θα επέτρεπα στα σχολεία να υπάρχει ξεχωριστό μάθημα για τη μητρική γλώσσα και πολιτιστικά στοιχεία του καθενός σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις φυσικά.
    2)θα δεχόμουν όλους, λαθραία και μη, αλλά θα τους κατέγραφα με ταυτότητες και κάρτες και από όλα, ώστε να ελέγχοντται
    έτσι δεν θα περιθωριοποιύνταν αλλά θα εντάσσονταν, όχι κρυφά σαν παράσιτα αλλά φανερά, δηλωμένα και άρα φορολογητέα.

    Αυτά έχει η ένταξη και η αποδοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαααχαχαχαχα

    Ξέρεις σε πόσα άλλα προβλήματα θα δημιουργούσες προϋποθέσεις επίλυσης υιοθετώντας αυτά τα μέτρα αντί της απέλασης λοιπόν;

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φυσικά και ξέρω. για αυτό και το έθεσα με αυτόν τον τρόπο.

    είναι όμως κάτι που απλά δεν μπορείς να το αφήσεις στην τύχη του χωρίς να υποστείς τις συνέπειες. Όταν λοιπόν εκλεγώ θα μεριμνήσω.....

    καλά άστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!