Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Φαραωνικό Παιχνίδι

  • Το παιχνίδι στο οποίο αυτο-προσκλήθηκα με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση της Φαραώνας, έχει ως εξής: πρέπει να εξηγήσει ο καθένας τι σημαίνει το avatar, το εικονίδιο και το όνομα που έχει διαλέξει ο καθένας για τον εαυτό του.
  • Η φωτογραφία που, προφανώς, απεικονίζει εμένα είναι τραβηγμένη στο Ναύπλιο πέρυσι, κατά την ανάβαση στο κάστρο με τα 999 σκαλοπάτια. Τη διάλεξα γιατί δίνει μία ιδέα αλλά χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αφήνοντας την φαντασία του καθενός να την προσαρμόσει στο γούστο του.
  • Γιατί αθηνόβιο. Αρχικά είχα διαλέξει το Athynella,Αθηνέλα, αλλά το απέρριψα γιατί παραπέμπει σε Μπαρμπαρέλα, Εμμανουέλα, και διάφορα συναφή, πράγμα που τελικά δε μου άρεσε. Παραπλανητικά, σαν λέξη το Αθηνόβιο δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτοικο των Αθηνών, αλλά η ετυμολογία του είναι άλλη. Αθηνά και Μικρόβιο, έχει σχέση με αυτά που νιώθω σαν ελαττώματά μου. Θα ήθελα να έχω πραγματικό χιούμορ που δημιουργεί σχέσεις αντί για σαρκαστική ειρωνεία που τις υπονομεύει. Παρά τη θετική μου προδιάθεση για τη ζωή και μία αισιόδοξη θεώρηση του κόσμου, συχνά πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται με έναν κυνισμό σαν σιδερένια πόρτα. Έχω χάσει κάποιες φιλίες έτσι. Με μία τάση να πιάνομαι από λέξεις και μία προσκόλληση στις ανούσιες λεπτομέρειες, μπορώ να κάνω τον οποιονδήποτε να χάσει την υπομονή του.
  • Το κράτησα αυτό και στη βλογοχώρα με το σκεπτικό ότι κάπου θα υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα να ανταλλάζουμε καμμία κουβέντα, ή κάπου θα υπάρχει το ακριβώς αντίθετο, και τότε ίσως να έχει ενδιαφέρον.
  • Η κόκκινη εικόνα είναι το εναλλακτικό avatar, αυτό που απέρριψα ως απρόσωπο. Είναι ένα σχήμα που είδα κάποτε να σχηματίζεται με μεγάλη ακρίβεια στα σύννεφα, και από τότε είναι κάτι σαν έμβλημά μου, με το οποίο μαρκάρω την πρώτη σελίδα κάθε βιβλίου που μου αρέσει.
  • Ας συνεχίσει το παιχνίδι όποιος έχει όρεξη, αλλά έχω περιέργεια για τον άμπανο, τον αεροστατικό και τον λόκους.

4 σχόλια:

  1. σου υπόσχομαι ότι θα είναι η επόμενη ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαρίστως να ανταποκριθώ. Σε κάποια προσεχή ανάρτηση. Τις ευχές μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστώ για τις ευχές και αναμένω τις αποκαλύψεις.

    για τις επόμενες2 ή 3 ημέρες θα είμαι στην Αθήνα, οπότε ίσως να μην μπορέσω να είμαι στο βλογάκι μου.

    Θα τα πούμε σε λίγες ημέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!