Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το μακρύ μου

(εναλλακτικός τίτλος: Ο Κλασσομπανιέρας)

Ο κύπριος πρόεδρος πρώτα πρότεινε το κούρεμα, μετά το άφησε να εκκρέμμεται πάνω από τα κεφάλια ορισμένων κοτζαμπάσηδων και μετά προφασιζόμενος την κατακραυγή που ο ίδιος εδημιούργησε, καμώθηκε τον ήρωα, απαντώντας στον ίδιο του τον εκβιασμό με μία μπλόφα, διότι μπλόφα είναι και αν θέλει να τα βάλει με την ευρώπη, έστω και στην κατάσταση που αυτή είναι, τότε διατρέχει τον πραγματικό κινδυνο η τελευταία της δαγκωματιά να του κόψει το δεξί χέρι.

Με γειά του , με χαρά του, λέω εγώ. Μπράβο του κι αν είναι παληκάρι και πάρει το ρίσκο, και μάλιστα του πετύχει, μπράβο. Απλά να ξέρουμε τί λέμε: αυτός ήταν εκβιασμός προς την ευρώπη και όχι προς τους πολίτες της Κύπρου, ούτε προς τους καταθέτες.

Ο Κλασσομπανιέρας του εναλλακτικού τίτλου είναι ο κλασσικός ο μ@λ@κ@ς ο Έλληνας, που του δόθηκε η ευκαρία τρείς φορές να πράξει το ίδιο ή το ανάλογο αλλά έκλασε πόμολα για να μη χάσει τα προνομιάκια του, που προτιμά να ταΐζει καρεκλοκένταυρους παρά να ορθώσει ανάστημα, που στις εκλογές πήγε για μπάνιο και τώρα πουλάνε νησιά και πόρους για να μην διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Όταν του είπαν του Έλληνα "Φτιάξε την αγορά σου και το δημόσιό σου" ο Έλληνας το αρνήθηκε για να μπορεί να κλέβει, από την ίδια του την χώρα την οποία περιφρονεί διότι κλέβει.

Τόσο κλασσομπανιέρας!

Και ντρέπομαι, όχι γιατί η ελληνική κυβέρνηση είναι σαν τα μούτρα του κλασσικού του μαλάκα του έλληνα, αλλά μπορώ να πω ότι έγιναν τα μούτρα μου κρέας από τις δηλώσεις του κύπριου θρησκευτικού ηγέτη, ότι η εκκλησιαστική περιουσία είναι τεράστια και ότι θα την θυσιάσουν για να σώσουν την πατρίδα. Και ενώ η δήλωση αυτή είναι προφανέστατα επικοινωνιακή, με θλίβει το γεγονός ότι οι δικοί μας οι καραγκιόζηδες ούτε καν αυτό δεν έκαναν, παρά μόνο κλαίγονται και ρουφάν τις κοιλιές τους να μη φαίνεται τί έφαγαν και δέχονται να εξευτελίζεται ο λαός με φωτογραφίες από συσσίτια.

Και σε ρωτώ κλασσικέ έλληνα σπαζοκλαμπάνια (αυτή τη βρισιά μου την έμαθε ο αδερφός μου, και κανείς από τα αδέρφια μου δεν είναι στην ελλάδα, γιατί οι κομματικές μαλακίες δεν επιτρέπουν να δουλέψει κανονικά ένας αξιοπρεπής άνθρωπος. κι εγώ που επέλεξα να μείνω, αυτο-μουντζώνομαι καθημερινά, γιατί επειδή δεν φιλάω κατουρημένες κομματικές ποδιές με περιφρονάνε και μου λενε κουβεντούλες τύπου "ας έμπαινες στο δημόσιο, ας έκλεβες κι εσύ") σε ρωτώ λοιπόν, ηλίθιε:

Με τί θράσος έχεις τα μούτρα να αυτο-αποκαλείσαι αδερφός των κυπρίων τη στιγμή που εσύ ήσουν στον καναπέ μέχρι που σε σκούντηξαν οι ισπανοί, κι αν δεν ήταν αυτοί ούτε καν άει γαμήσου δεν θα έλεγες, ούτε στην τρόικα ούτε σε κανέναν άλλον;

Πως τολμάς να είσαι υπερήφανος για την κύπρο, τη στιγμή που  το δικό σου σπίτι το εξευτελίζεις κάθε μέρα και κάθε νύχτα με τις μαλακίες σου, να ψηφίζεις προδότες για έναν μισθουλάκο, να δέρνεις γιαγιάδες με τα γκλομπ σου για 500 ευρώ το μήνα, που τον κύπριο φοιτητή τον έσπασες στο ξύλο και τους αστυνομικούς που το έκαναν τους έβγαλες λάδι;

Τη γή για την οποία είσαι δήθεν και καλά περήφανος, την μπαζώνεις και τη γεμίζεις βόθρους, την καταπατάς για να την πουλήσεις φιλετάκι στους ξένους. Τους άξιους ανθρώπους της, τους φθονείς και τους διώχνεις για να μην σου χαλάσουν το παράνομο χάλι που έχεις φτιάξει για να βολέψεις το σόι σου, και δεν ντρέπεσαι ολόκληρος αρχι-καρα-διευθυντής της εφορίας να λες ότι δε γνωρίζεις ούτε τα βασικά για υπολογιστές...

Πως τολμάς να λές ότι είσαι αδερφός των κυπρίων όταν στις εκλογές ψήφισες ακριβώς αυτό που σου είπε η μέρκελ;

Αλλά, κυρίως, μαλάκα έλληνα, έβαλες τα χρυσαυγιτόπουλα στη βουλή, μόνο και μόνο για να μην χαλάσεις τη ζαχαρένια σου, για να μην σου κουνήσει κανείς τα @ρx!&!@ και χάσεις τα φακελάκια σου, τις μίζες σου και τις κομπινούλες σου.

Αλλά ξεχνάς ότι ο Σαμαράς που ψήφισες για να μην σου ανοίξει τα επαγγέλματα και να μην σου απολύσει τα ανήψια, αυτός είναι που πρόδωσε την κύπρο μαζί με την ελλάδα, αυτός είναι που έμπασε την κακή γερμανία στον κυπριακό κήπο. Ο Σαμαράς είναι που πρόδωσε δύο χώρες ταυτόχρονα, και μπόρεσε να το κάνει γιατί εσύ, σα μαλάκας που είσαι τον εψήφισες και δε βγάζεις τα μάτια σου που τον ακούς να λέει ότι συμπαρίσταται στη κύπρο, ο προδότης...

Αλλά, έτσι είναι ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας: να χέζει μέσα στο δικό του σπίτι και να λιγουρεύεται περηφάνειες και μεγαλεία κοιτώντας το σπίτι του γείτονα.

Φτού σου, αιώνιε ταξιτζή!


6 σχόλια:

  1. γεια συναδελφισσα!

    αν θες πες μου την αποψη σου για κατι που με απασχολει :
    http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/03/blog-post_19.html

    επισης, αν θες παιξε στο νεο μπλογκοπαιχνιδο μου :
    http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/03/blog-post_17.html

    επισης, αν θες γινε μελος στο μπλογκ μου :)

    και τελος αν θες πατα λαικ στη σελιδα μου στο φεισμπουκ : stefanos and the media.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν θέλω.
    διαφήμιση να πας να κάνεις αλλού.
    Άλλωστε, αν ήταν το μπλογκ σου δημοφιλές, δεν θα έκανες τζάμπα προώθηση εδώ διότι δεν θα το χρειαζόσουν, οπότε προτείνω να σταματήσεις το μπλόγκιν ή τουλάχιστον να συνειδητοποιήσεις ότι δεν πρόκειται για επάγγελμα.

    Άντε μπράβο από δω χάμω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα δεν είχες την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ να σχολιάσεις τουλάχιστον έστω και μάι γραμμή σχετικά με την ανάρτηση....

    Φτού σου!
    Που θα με πείς και συναδέλφισσα με τις τατιάνες σου και τα κουτσομπολιά σου!

    Έλλειψη τακτ, τουλάχιστον, για να μην πω και απίθανη γυφτιά...

    Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιερή και θεμιτή αγανάκτηση και πάνω και... από κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον τυπάκο δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο, πέραν του ότι ακόμα και τα τρολ έχουν μια κάποια αξιοπρέπεια.

    Στο προκείμενο, τώρα, θεωρώ ότι οι Κύπριοι... οφελήθηκαν από τη στάση της κυβέρνησης ΝΔΣΟΚΜΑΡ, υπό την έννοια ότι είδαν πού οδηγούν τα συνεχή "ναι" και οι συνεχείς υπαναχωρήσεις και οι διαρκείς διαπραγματεύσεις για τα δευτερεύοντα και είπαν, "δε γαμείς, καλύτερα να κάνουμε μια διαφορετική κίνηση κι όπου μας βγάλει".

    Πιστεύω, μάλιστα, ότι τελικά οι Κύπριοι θα βρουν τη λύση που και θα τους βοηθά να βγουν από τα σκατά (με πόνο και αίμα, αλλά να βγουν...) και να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με... όποιους διαπραγματευτούν.

    Όσο για εμάς, θεωρώ ότι η κυβέρνηση από χθες μετρά ανάποδα και ότι το ρολόι έχει μπει στα "κόκκινα". Για καλό ή για κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευάγγελε, μη νομίσεις ότι εμένα με πήραν τα δάκρυα για την Κύπρο, απλά και μόνο επειδή αγανάκτησα με τους δικούς μας.
    Οι κύπριοι είναι κλεπταποδόχοι, όπως και οι ελβετοί και άλλοι πολλοί στην υφήλιο, και για αυτό κάτι πρέπει να γίνει. Φυσικά, τα κίνητρα τη ευρώπης δεν είναι ρομαντικά αλλά και αυτά πρέπει με επιφυλακτικότητα να τα ελέγχουμε σε κάθε βήμα, όπως και την δήθεν ορθόδοξη ρωσσία που πάει κι αυτή να βάλει χέρι σε πράγματα που δεν είναι δικά της.
    Μένω πάντως με το παράπονο ότι όλοι οι ηγέτς προστατεύουν τις πατρίδες τους, εκτός από εμάς στην ελλάδα που μας πουλάνε κάθε χρόνο σε διαφορετικό πελάτη και μας έχουν καταντήσει πουτάνες για ψίχουλα.

    Khltsty
    Ο τυπάκος είναι άξιος της μοίρας του και μάλλον ώσπου να βρεί την άκρη θα περάσει κάμποσος καιρός.
    Όντως με την εμπειρία του ελληνικού πειράματος όλοι δείχνουν να έχουν αποκομίσει χρήσιμες πληροφορίες.
    Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα τις χρησιμοποιήσουν για καλό.
    Οι κύπριοι τουλάχιστον είχαν φροντίσει να έχουν κάτι να διαπραγματευτούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!