Πολιτική είναι το πως ζούμε την κάθε μέρα και το τι κάνουμε με τα λεφτά μας
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011
Καλό χειμερινό ηλιοστάσιο να έχουμε όλοι!
Έβαλα το μισό πακέτο φαρίνα στο μπωλ, μαζί με το μισό πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις που είχε περισσέψει από τότε που είχε φτιάξει ο σύζυξ πίτσα.
Και λέω από μέσα μου "Αλεύρι με ζάχαρη θα φάμε?"
Ανοίγω το ντουλάπι, βλέπω το σουσάμι και τη βρώμη σε νιφάδες. Χμμμμ.... για φέρτα εδώ, πουλάκι μου!
Βάλτα αυτά στην άκρη.
Μετά κοιτάω στην φρουτιέρα. Εκείνο το μήλο μάλλον τελικά δεν θα φαγωθεί. Φέρε κι ένα πορτοκάλι για άρωμα.
Βάλε κι ένα καροτάκι κηπίσιο, έτσι για να συμπληρωθεί το σετ.
Ξύνω τη φλούδα του πορτοκαλιού, μέσα στο αλεύρι.
Κόβω κομμάτια το μήλο με τη φλούδα (φλοίδα που τη λέει και ο λουκάκος) μέσα στο μούλτι.
Στίβω από πάνω το άφλουδο πλέον πορτοκάλι για να μη μαυρίσει το μήλο και του βαράω μία καλή να γίνει πολτός. Μπές μαζί με το αλεύρι κι εσύ.
Τρίβω και το καροτάκι από την ψιλή μεριά του τρίφτη, μέσα στο αλεύρι.
Βρώμη, μία κουταλιά βιτάμ και μία γερή ριξιά ελαιόλαδο, και ανακάτεμα.
Βγήκε λίγο χαλαρή η ζύμη, αλλά δεν ανοίγω τώρα άλλο πακέτο αλεύρι. Αντί για κουλούρια, θα τα κάνω μπισκότα.
Λαδώνω τη λαμαρίνα.
Με λαδωμένα χέρια γιατί αλλιώς δεν πλάθεται ετούτη η ζύμη, φτιάχνω δίσκους γύρω στα έξι εκατοστά διάμετρο και μισό εκατοστό πάχος. Τα στρίμωξα λίγο για να μη χρειαστεί δεύτερο ταψί, ελπίζοντας ότι με μισή φαρίνα πόσο θα φουσκώσουν τέλος πάντων...
Με το κουταλάκι του γλυκού, βάζω από πάνω το σουσάμι και μετά το πατάω ελαφρά για να κολλήσει στη ζύμη και να μην πέφτει με το παραμικρό.
Ψήνω στους δεν θυμάμαι πόσους, θαρρώ όμως ότι ήταν στους 175, γιατί εκεί ψήνω και τα κέηκ, και η ζύμη ήταν σχεδόν σαν κέηκ.
Τωρα τι τα γράφεις,για να τα φκιάξω εγώ;:))
ΑπάντησηΔιαγραφήμαγείρεψα κι εγώ σήμερα...
ΑπάντησηΔιαγραφήβασίλη, δεν είναι υποχρεωτικό. Αν θες, στην επόμενη φουρνιά σου στέλνω ένα πακετάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήαεροστικός
σε έπιασε κι εσένα η προκοπή. Εμένα μου πέρασε ήδη, πάντως.