- Ο Μπιλ ήρθε από την Αγγλία για τις διακοπές του.
- Του αρέσει η Πρέβεζα γιατί δεν έχει το συνωστισμό των πιο παραδοσιακών προορισμών και έχει πολύ φτηνότερα λιμανιάτικα.
- Μας ρωτάει τι γίνεται στην Ελλάδα και λέει ότι ακούνε περίεργα πράγματα στις ειδήσεις.
- Του απαντάμε ότι όλα αλήθεια είναι.
- Η Τζάνετ, τυπική εγγλέζα, αποφαίνεται ότι όλοι ίδιοι είναι. Σίγουρα εσείς είστε λίγο καλύτερα, λέω.
- Μπααα, έχουμε κι εμείς χρέος και έλλειμα, οι πολιτικοί τα κρατάνε για να αγοράσουν σπίτια για τον εαυτό τους, ο φπα θα ανέβει και μετά θα ξανα-ανέβει, ακρίβεια, ανεργία και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες...
- Μετά παίρνει τηλέφωνο ο Χέρμαν από ολλανδία και αναφέρει περίπου τα ίδια και εκεί, μόλις απέλυσε το 50% του προσωπικού. Ο Χενκ, λίγο νωρίτερα, παραπονιόταν, όχι για την πτώση της κίνησης, αλλά για την απουσία κίνησης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αν όλα πάνε κατά διαόλου υπάρχει και το ψάρεμα. Στη Γερμανία ο Ράινερ με το οικογενειακό εστιατόριο μας λέει και εκείνος ιστορίες καταστροφής και απώλειας.
- Στις τοπικές εφημερίδες πωλούνται επιχειρήσεις λόγω αλλαγής κατεύθυνσης, συνταξιοδότησης, προσωπικών ζητημάτων αλλά καμμία (επισήμως) λόγω αναδουλειάς. Το μπακάλικο δίπλα από το γραφείο ήδη πωλείται και δεν έχει συμπληρώσει ακόμα έναν χρόνο από τότε που άνοιξε.
- Παντού τα ίδια, ίδια κι απαράλλαχτα.
Παρασκευή 14 Μαΐου 2010
Της Κασσάνδρας το κάγκελο
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Εχεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίπαμε, η βλακώδης θεώρηση του χρήματος από τον σημερινό άνθρωπο κλυδωνίζεται και το χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα κινδυνεύει. Προσπαθούν να το σώσουν με νύχια και με δόντια, παρότι νομοτελειακά ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα καταρρεύσει. Θα είναι άραγε στις μέρες μας; Των παιδιών μας, ή θα ταλαιπωρήσει κι άλλες γενιές πριν αποσυρθεί μόνιμα στα μουσειακά ράφια ως ένα από τα πιο αποτυχημένα μοντέλα που εφάρμοσε ποτέ ο άνθρωπος;
Ότι δεν πάει άλλο είναι το μόνο προφανές, όμως η απελπισία στα πρόσωπα των ανθρώπων είναι τρομακτική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα, θα μου πείς, ας πρόσεχαν, ας μην ήταν τόσο σπάταλοι και ασύδοτα καταναλωτικοί.
Δίκιο θα έχεις και πάλι, αλλά για άλλη μία φορά είναι άλλο να το συζητάς και άλλο να το βλέπεις μπροστά σου. Ο κόσμος δυσκολεύεται πολύ και για πολύ ακόμα.
Το «ας πρόσεχαν» είναι κάτι πολύ σχετικό. Δεν θα στο πω, διότι τα πάντα δίδασκαν (και συνεχίζουν) ότι ο καταναλωτισμός είναι η ανάπτυξη, βοηθάει στην ανάπτυξη, είναι το «σωστό» κοκ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λυπάμαι, αλλά δεν φταίει ο μέσος άνθρωπος που πίστεψε στην πλύση εγκεφάλου που του γινόταν από τους δήθεν επιστήμονες, τους οικονομολόγους, αλλά και τα λοιπά λαμόγια.
Το ότι το σύστημα λοιπόν θα καταρρεύσει (κάποια στιγμή) είναι το θετικό. Η απελπισία είναι το αρνητικό και θα προτιμούσα οι λύσεις που δίδονται να μην οδηγούν σε αυτή. Δυστυχώς όμως, οι λύσεις αφορούν στην προσπάθεια διάσωσης του συστήματος και όχι στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, οπότε…