Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Η Γιορτή του Ταρίφα

  • Καταρχάς θέλω να ευχηθώ καλά να περάσετε τις μέρες αυτές και να μπορέσετε να κάνετε αυτά που πραγματικά θέλει ο καθένας. Εγώ, πχ θέλω πρώτα να κοιμηθώ μέχρι να καλύψω τα κενά των τελευταίων τριών μηνών και μετά να αρχίσω το ξεφάντωμα...
  • Μετά θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πιο καλή ιστορία που άκουσα ποτέ από οδηγό ταξί. Ενικολο θα το θυμάσαι κι εσύ, ήμασταν μαζί τότε. Μετά από διασκέδαση και χορό σε club της μόδας στην παραλιακή μέχρι πρωίας, όλοι μαζί μπαίνουμε σε αγοραίο όχημα για να επιστρέψουμε στας οικίας ημών ζαλισμένοι και με τα πόδια να πονούν από την εναλλαγή χορού και ορθοστασίας. Ο οδηγός, χωρίς να του απευθύνει κανείς το λόγο, άρχισε να μας μιλά, όπως κάνουν συχνά οι απανταχού ταξιτζήδες. Ευγενικά παιδιά καθώς ήμασταν τότε, τσιμπήσαμε και τον αφήσαμε να βγάλει τα σώψυχά του. Όπως αποδείχθηκε δεν ήταν απλά ένας ταξιτζής. Η αλήθεια ήταν σκοτεινή και ανομολόγητη. Αυτός που φαινομενικά έμοιαζε με απλό οδηγό ενός ταπεινού ταξί ήταν αστυνομικός σε κρυφή αποστολή. Ήταν της δίωξης ναρκωτικών και προσπαθούσε να εντοπίσει έναν πολύ επικίνδυνο έμπορο ναρκωτικών που όμως ήταν μεταμφιεσμένος και κανείς δεν τον είχε δεί ποτέ από κοντά . Κρυμμένα στο ταξί υπήρχαν όπλα για την περίπτωση που χρειαζόταν να αντιμετωπίσει τον κακοποιό.... Η αφήγησή του συνεχίστηκε με μεγαλύτερη έμφαση όταν δείξαμε γνήσιο ενδιαφέρον για τα ανδραγαθήματά του. Ήταν μία ερμηνεία ανεπανάληπτη.
  • Συνηθισμένη σε ταξιτζήδες που σου λένε για τα παιδιά τους που είναι φοιτητές ή για τη γυναίκα τους ή σου την πέφτουνε ξεδιάντροπα ( κάποτε ένας μου είχε προσφέρει σοκολάτα!) αυτό το συναπάντημα ήταν πραγματικά μία πρωτόγνωρη εμπειρία, με δεύτερο καλύτερο τότε που πήγαινα στο αεροδρόμιο (το Ελληνικό τότε) και ο τύπος στο πρώτο φανάρι που σταματήσαμε αποκοιμήθηκε. Μόλις πρασίνισε πάλι το φανάρι τον σκούντηξα στον ώμο και συνήρθε λέγοντας ζαλισμένος "Ναί, ναί!"
  • Να ένα παιχνίδι! Προσκαλώ όλους σας να μοιραστείτε μαζί μας ιστορίες με ταξιτζήδες.

10 σχόλια:

  1. Δε μου εχουν τυχει πολλα με ταριφες, αλλα αυτο με τον υπνο το θυμαμαι πολυ εντονα. Μονο που εγω τον ξυπνουσα σε καθε φαναρι.
    Το ταξι ειναι σαν το chat room, μονο που βλεπεις τον αλλο. Κατα τ' αλλα οι αρχες ειναι ιδιες. Μπορεις να παριστανεις οχι αυτον που εισαι, αλλα αυτον που θα ηθελες να εισαι. Και σε καθε κουρσα, μπορεις να εισαι διαφορετικος, αναλογα μ' αυτον που εχεις μεσα.
    Λιγη φαντασια να εχεις και το 12ωρο φευγει νερακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια φορα γυρναγα απο τη δουλεια και επειδη βιαζομουν πηρα ταξι.
    Καλοκαιρι ηταν. Το ταξι μεσα βρωμερο & τρισαθλιο. Ο οδηγος, κοντα στα 60, μεσα στο μεσημερι με 40 βαθμους θερμοκρασια επινε μπυρες ενω προσπαθουσε να οδηγησει. Ηπιε σε αποσταση 6 km 3 μεγαλα κουτακια.
    Περιττο να πω το πως οδηγουσε. Ζικ ζακ εκανε συνεχεια.

    Καλη Ανάσταση!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ από ταρίφα ήταν μια φορά που σταμάτησα ένα ταξί όπου μόλις μπήκα ανακάλυψα ότι ο ταξιτζής κρατούσε ένα μπουζούκι και έπαιζε ενώ οδηγούσε. Είχε ανοίξει μάλιστα και το παράθυρο και το μπουζούκι προεξείχε.
    Ντρίνκι ντρίνκι η πενιά και που και έριχνε και καμιά σολ δίεση με την κόρνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ !!!
    ΣΠΥΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ (aboutmylamia.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλά,κι αυτός ο αθεόφοβος,τόσο μυστικός ήταν που αποκάλυψε την αποστολή του στους πελάτες του;:))

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.
    ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 Ο ΤΑΡΙΦΑΣ ΗΤΑΝ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟΣ
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα καλά... και γιατί σας άφησε να ξεφύγετε τότες;;;;

    :ppp

    (Ντεν κρισιμοποιεί ταξί καρντιά μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Athinovio, χρόνια πολλά βρε!!!
    Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρόνια πολλά και χριστός ανέστη σε όλους!

    ταφταρ
    έτσι είναι. όρεξη να'χεις να ακούς.

    αντώνης
    είμαι σίγουρη ότι θα φοβήθηκες για τη ζωή σου και τη σωματική σου ακεραιότητα. Που καταγγέλλουν τέτοιε περιστατικά? Στο ΙΝΚΑ ίσως?

    μικροσέρφερ
    τέτοιες στιγμές εύχεσαι να είχες μία κάμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φουντας σπύρος
    ευχαριστώ για τις ευχές. να'σαι καλά και να περνάς καλά.

    vad
    έλα ντε! τρύπα στο σενάριο...

    σπύρος ο χιλιοστός
    τυχερός ήσουν.
    :)

    άμπανος
    ιδέα δεν έχω, ίσως να μην ήμασταν αρκετά υποχθόνιοι για το αταβιστικό του άλτερ έγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!