Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Εφεύρηκα!

  • Βρήκα πως θα βγούμε από την κρίση σαν έθνος. Θα χρειαστεί συλλογική προσπάθεια και αγώνας ανυποχώρητος αλλά θα δικαιωθούμε στο τέλος.
  • Ιδού η Ρόδος.
  • Καταγγελίες. Πολλές καταγγελίες για το κάθε τι. Σου απλώνει το χέρι για φακελάκι? Καταγγελία. Σου αργεί την υπογραφή? Αγωγή για αποζημίωση και καταγγελία. Γρηγορόσημο? Καταγγελία. Έχτισε πάνω στο ποτάμι? Κακοτεχνία στο οδόστρωμα? Παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων? Σε κοίταξε κανείς στραβά? Ψυχική οδύνη!
  • Το αποτέλεσμα: Οι δικηγόροι που είναι όσοι και οι μύγες θα βρούν επικερδή απασχόληση, θα χτίσουν περισσότερα σπίτια, θα δουλέψουν οι οικοδόμοι και όλοι όσοι εμπλέκονται σε real estate, θα γίνουν προσλήψεις στους προαναφερθέντες τομείς (από καθαρίστριες μέχρι managers) . Παράλληλα, οι προαναφερθέντες δικηγόροι θα προβούν στην αγορά άλλων αγαθών, όπως αυτοκίνητα, μεταξωτά εσώρουχα και αυγοτάραχο για το ούζο τους, οπότε θα κυκλοφορήσει το χρήμα, θα κινηθεί η αγορά. Βουαλά!
  • Ιδού και το πήδημα.
  • Δεν πρέπει να λείψει κανείς από αυτή την προσπάθεια, για κανέναν λόγο και με καμμία δικαιολογία. Ούτε ακόμα κι αν πεθαίνει στο ράντζο δικός ή συγγενής να μην δώσεις φακελάκι. Ούτε κι αν κάθε μέρα που καθυστερεί η υπογραφή να μη λαδώσεις τον ηλίθιο που έτσι κι αλλιώς πληρώνεται αδρότατα. Ούτε ακόμα κι αν βαριέσαι πολύ και είναι ώρα για καφέ. Η συσπείρωση είναι η δύναμή μας! Συν ότι μπορεί στο τέλος να εφαρμοστούν οι νόμοι και να φοβηθούν οι απατεώνες αν ξέρουν ότι δεν θα τους καλύψει κανείς. Γιατί με τη συμμετοχή και την υποχώρηση, υποθάλπτουμε και καλύπτουμε και συντηρούμε τα κοπρόσκυλα.
  • Να γίνει εδώ της καταγγελίας.

30 σχόλια:

  1. ανατροπή χωρίς επανάσταση, χωρίς εκρήξεις ούτε βία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίστερ, συμφωνώ και επαυξάνω!Ειλικρινά, τελείως συμπτωματικά κάναμε σχεδόν ταυτόχρονα ανάρτηση με το ίδιο θέμα.
    Μόνο που η δική μου προσέγγιση είναι λίγο διαφορετική και την εκφράζω οπτικά.
    Ρίξε μια ματιά και πες μου γνώμη....
    http://xlevi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταγγελίες έ?????
    Χμ...έχω αρχίσει να προτιμώ το βρωμόξυλο.
    Κοστίζει λιγότερο από το δικηγόρο και τις ίδιες αγορές θα κάνουν και οι ταλαίπωροι οι μπράβοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ με τη μέθοδο του πατσιούρη αλλά επειδή κατά κανόνα αδικούνται οι φτωχοί, θα αναγκαστούμε να δώσουμε τη δουλειά σε αλβανούς (παίρνουν πιο λίγα και βαράνε πιο πρόστυχα).
    εκτός αν αναλάβουμε μόνοι μας τη δουλειά οπότε θα δώσουμε απασχόληση στους γυμναστές και σε αυτούς που πουλάνε "τουμπανόσκονη".έτσι ναι, μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμ

    Να κάτι για το οποίο δεν πιστεύω πάλι ότι θα εφαρμόσεις αν βρεθείς σε ανάγκη :)

    Πάντως επειδή δεν φημίζομαι για την νομολατρεία μου, θεωρώ πως η "εφαρμογή των νόμων" δεν αποτελεί λύση.

    Άλλωστε, τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην "εφαρμογή των νόμων" στηρίχθηκαν!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. άσχετο : έχει κανείς πρόσκληση για το greek tracker να κατεβάζουμε κανα τζαμπέ παιδικό?
    Έλλειπα 4 μήνες και με πετάξαν έξω τα κοπρόσκυλα...
    αν έχετε : enikolo@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και σε ποιόν καλέ θα τα καταγγέλνουμε;
    Σούχει τύχει να κάνεις καταγγελία στην πολεοδομία γιά το γείτονα που έχει σηκώσει όροφο, και νάρθουνε να σε κάνουνε φύλλο και φτερό, και στο τέλος να σου βάλουνε πρόστιμο γιά την ψησταριά που έφκιασες στην άλλη άκρη απ το σπίτι σου;
    Μετά άμα σου κοτάει , ξανακάνε καταγγελία.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eσείς παίδες μπορεί να γελάτε και καλή η πλακίτσα δε λέω αλλά σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα άρχιζαν να συμβαίνουν αυτά που μονίμως συμβαίνουν στην ασόβαρη δική μας, η αντίδραση θα ήταν αυτη πού προτείνει η Άθενς. Καταγγελία, καταγγελία, καταγγελία. Για όλους και για όλα. Το λέμε όμως αλλά δε το κάνουμε. Πρώτος και καλύτερος εγω. Δεκέμβριο έδωσε ο γιός μου εξετασεις για δίπλωμα, προηγουμένως μάς πρότειναν να δώσουμε φακελάκι αλλιώς δε θα περνούσε με τίποτε. Έξαλλος εγώ και μόνο που το άκουσα. Αποτέλεσμα, για να τον κόψουν έβγαλαν μεζούρα και μέτρησαν ότι στο παρκάρισμα απείχε 4 πόντους παραπάνω απο ότι έπρεπε απο το κράσπεδο (έχουν μεγάλη ευαισθησία με το παρκάρισμα διότι εδω φαίνεται ότι σκοτωνονται οι δεκα χιλιαδες ελληνες οδηγοι κάθε χρόνο).Τελικά οι φίλοι του όλοι πέρασαν με το γκρήκ ουέη και ο δικός μου θα σκέφτεται τι ουφο πατερα έχει που προτιμαει να τα δινει στα μαθηματα και όχι σε ενα ...λαδωματακι. Και πειτε μου παρακαλώ τι πρέπει τωρα να κάνω εγω, να αρχίσω σταυροφορίες με αστυνομίες, ντετεκτιβ, καταγγελίες και δικαστηρια? Θα μου πείτε ότι αξίζει τον κόπο γιατί πλέον ο καθε χοντρομαλάκας δίνει ελευθερας στο κάθε παιδί να βγεί ελευθερο να σκοτώσει και να σκοτωθεί αλλά νομίζετε ότι κάποιες μεμονωμένες υγιεις αντιδράσεις έχουν αποτέλεσμα σε ενα τόσο σαπιο συστημα?
    Συγνώμη για την πολυλογία, αλλα και μόνο που το σκέφτομαι γίνομαι εκτος εαυτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή η σκέψη σου! Μ’ άρεσε!
    Το θέμα είναι ότι ξεχνάς ότι….ελλείψεις προσωπικού (λένε ότι ) έχουν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αυτής της χώρας.
    Οπότε…άμα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι καταγγελίες-δίκες…αυτοί θα κάνουν ακόμα περισσότερο χρόνο για να βγάλουν αποφάσεις…οπότε όλο το σκεπτικό πάει στράφι! Δε βγάζεις άκρη από πουθενά! Χαχα!
    Anyway!!
    Αθηνά σου εύχομαι να έχεις ένα πανέμορφο 3ήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής…για το θέμα που έθιξες.

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/02/2009_269154

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσον αφορά την αύξηση της κατανάλωσης για να βγούμε από την κρίση αυτή είναι οικονομική θεωρία και την υποστήριζε ένας καθηγητής οικονομικών που είχα στο σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καταρχάς να εξηγήσω την πολυήμερη (για μένα) απουσία. Το πισί χάλασε και βρίσκεται στο συνεργείο Σήμερα απήγαγα τη λαπτομηχανή του σύζυγου από το γραφείο και, να'μαι!

    πάμε τώρα.

    οι καταγγελλίες ως γνωστόν είναι περισσότερο μέσο άσκησης αθέμιτου ανταγωνισού παρά εφαρμογής νόμων. Ως τέτοιες, αν εφαρμοσθεί η τακτική που προτείνω, θα γίνει χαμός, οπωσδήποτε θα σημειωθεί ραγδαία αύξησις κρουσμάτων λαδώματος και μερικοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ίσως τελικά πληρώσουν τη νύφη, όπως σστη φορολογία που την καταβάλουν μόνο οι φτωχοί. Γιατί ακόμα κι αν καταγγείλεις πχ τον κόκκαλη, πάλι εσυ θα την πληρωσεις(μλιάμε για τη νύφη πάντα).

    καλό το βρωμόξυλο, πατσιούρι αλλά και πάλι αυτοί που πραγματικά το χρειάζονται βρίσκονται ψηλότερα απο το βεληνεκές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. άμπανος

    κάνεις λάθος σε αυτή την περίπτωση. Η καταγγελία και ειδικά η αανώνυμη είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

    ούτε κι εγω ειμαι νομολάτρις αλλά αν κάποιος παιζει παιχνίδι σε βάρος μας, τότε μα το καζάνι μου θα ακολουθήσει τους ίδιους του τους κανόνες!

    Ο τζαναμπέτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δήμητρα

    εχεις δίκιο αλλά αυτός είναι και ο τσαμπουκάς που πρέπει να σπάσει.

    curious

    τουλάχιστον δεν ήταν κατι σοβαρότερο αλλά και πάλι σε κάνει να βγαίνεις από τα ρουχα σου.

    δημητρα και curious
    όλοι τα ιδια περνάμε αλλά σκύβουμε το κεφάλι και για αυτό το πατάνε.

    εδω κολλάει το ότι αξίζουμε τους πολιτικούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ντίνος

    ο λόγος που καθυστερούν είναι γιατί όλη μέρα κάθονται. Αν πάρουν φωτιά τα μπατζάκια ους και αν μερικές από τις καταγγελίες αφορούν τους ίδιους,δε νομίζω να κάνουν το ίδιο.

    το άρθρο δεν έδινε λεπτομέρειες αλλά αν διάβασες τις αναρτήσεις για την περίφημη υπογραφή , τότε θα έβλεπες ότι είναι η ιδια περίπτωση.
    ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!

    Ιωάννηςκ
    με το μικρό μου το μυαλό, θα προτιμούσα ως λύση αυτό που έμαθα για την Αυστραλία. Δημόσια έργα υποδομής. 28 δις να επενδυθούν σε έργα, ωστε να καλυφθεί μέρος της ανεργίας και να μείνουν στο τέλος και οι υποδομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μμμμ μάλιστα.
    Κατ’ αρχάς έχουμε ξεκαθαρίσει πως οποιαδήποτε μορφή ανταγωνισμού για εμένα είναι κατακριτέα.
    Πέραν τούτου. Ανώνυμη καταγγελία. Αν μιλούσαμε για επώνυμη μπορεί και να έβρισκες λίγη συμπάθια απ εμού στην ιδέα σου. Αλλά ανώνυμη; Κοινώς δεν έχουμε καν το θάρρος της γνώμης μας και της υποστήριξης της θέσης μας!
    Ε όχι. Λυπάμαι αλλά το βρίσκω πολύ φτηνό.

    Η καταγγελία δεν αποτελεί τίποτε παραπάνω αό άλλη μια μορφή καταστολής. Αντί να επιλύει το πρόβλημα, αίροντας τις αιτίες του, απλά στραγγαλίζει την έκφανση του προβλήματος. Μαθηματικά θα ξαναεμφανιστεί και χειρότερα!

    Ειπώθηκε μάλιστα ότι αλλού, αν συνέβαιναν τα ίδια, θα τρελαινόταν ο κόσμος στις καταγγελίες.
    Εικασίες!
    Σκέτες, αστήρικτες και αναπόδεικτες εικασίες. Ενώ το λογικό είναι να μην καταγγείλει πάλι κανένας τίποτε. Γιατί απλά ούτε έχει συνηθίσει να καταγγέλλει, ούτε υπάρχει η πρότερη πείρα ή ο λόγος.

    Όχι, η καταγγελία αποτελεί πολύ κακή συνήθεια. Όποτε εφαρμόσθηκε, εφαρμόσθηκε με πολύ κακά αποτελέσματα. Το αποδεικνύει η ιστορία, μια ιστορία που καλό θα ήταν να μην ξαναζήσουμε

    Όχι, λυπάμαι, εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι κάνω λάθος, εγώ όμως πραγματικά λυπάμαι που οι άνθρωποι φτάνουν να σκέφτονται έτσι.

    Τώρα για τον υπόλοιπο «κύκλο γεγονότων»… εικασίες και πάλι. Και μάλιστα στηριζόμενες σε λάθος μηχανισμούς.

    Δεν πιστεύω στην δυνατότητα «αυτορύθμισης» της ανθρώπινης κοινωνίας. Είναι άτοπη για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ο εγκεφαλικός και στοχευόμενος μηχανισμός δραστηριοποίησης του ανθρώπου έναντι του αυθορμητισμού που απαιτεί η αυτορύθμιση…

    Οπότε… εσύ κάνεις λάθος :)

    Άκου ανώνυμη καταγγελία. Μα που ζούμε... Σε τί κόσμο ζω δηλαδή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. προτεινω την ανωνυμη καταγγελια ως μετρο προφυλαξης εκείνων που δεν βρισκονται σε θεση ισχύος. Ο curious πχ αν καταγγείλει επωνυμα τον εξεταστή θα βρει το μπελά του αν θελει να πάρει ποτε διπλωμα ο γιος του.

    αυτά τα υψηλά φρονήματα και τα ιδανικά ειναι εφαρμόσιμα μόνο για τους ήδη ισχυρους και αυτούς που έχουν την τσέπη γεμάτη, που όμως αν και εχουν τη δυνατότητα, δεν τα εφαρμόζουν, παρά μόνο τα χρησιμοποιούν για να εκμεταλλεύονται τις μαζες.

    αμα εχεις στοματα να θρέψεις με 3 κι 60 το μήνα και εχεις και τους καλοθρεμμένους να σου πουλάνε ιδανικές κοτσάνες τύπου "φτωχός πλην τίμιος" για να σε φορολογήσουν πιο χοντρα ενώ οι ιδιοι μασάνε τα πακέτα, τότε αργά ή γρήγορα θα τη χάσεις την αθωότητα και τα ευγενικά σου ήθη.

    τώρα όσο για την άρση των αιτίων.....δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ο απλός πολίτης να το κάνει αυτό και με ποιόν τρόπο, τη στιγμη που όσοι εχουν εξουσια αγνοουν τη βουληση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. όπως λέει και ο άμπαν:
    χμμμμμμμμ.
    Ας πω κι εγώ λοιπόν τη μ*****α μου.
    Καταλαβαίνω ότι το αθηνόβιο μιλάει για ένα σύγχρονο αντάρτικο που χρησιμοποιεί τα ίδια τα μέσα του συστήματος (κατεστημένου) εναντίον του.Ακριβώς όπως στο κλασσικό αντάρτικο χρησιμοποιούν τα καλάσνικοφ ή τις μποτίλιες ή τη βενζίνη (βλ μολότοφ).
    Χμμμμμμμμμ.
    Και η ανωνυμία , αν αναλύω σωστά το σκεπτικό της σις, αντιστοιχεί στην προστασία του αδυνάτου ενάντια στον σκληρό πυρήνα του κατεστημένου με σκοπό να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της δράσης καθώς το άτομο θα μπορεί να επαναλλάβει τη δράση του χωρίς να εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί από το κατεστημένο.
    Αυτό απαιτείται καθώς είναι δεδομένο (ιστορικά και όχι σαν εικασία) ότι δράση στα πλαίσια μιας "ανατροπής" , παρότι την ανάγκη της την καταλαβαίνουν πολλοί και τη σιγοψυθιρίζουν στα σοκάκια, λίγοι είναι αυτοί που αρχικά την αναλαμβάνουν (μέχρι να δουν οι υπόλοιποι, την επιτυχία της και να αναθαρρήσουν).
    Χμμμμμμμμ.
    Τα πάω καλά μέχρι τώρα?
    Έχουμε και λέμε λοιπόν :
    επειδή και εγώ , σαν τον άμπαν, δεν πιστεύω στην αυτορύθμιση της κενωνίας, τουλάχιστον με τρόπο που να προλαβαίνεις να τον δείς σε μια ζωή,ακριβώς για αυτό χρειάζεται ενός είδους δράση για να ανατραπεί ο εως τώρα ρους των εξελίξεων.
    Αυτό είναι και το θέμα μας σήμερα.
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ .
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ περιμένοντας όλοι μας τους υπόλοιπους να σκεφτούν και να κάνουν κάτι ώστε εμείς μετά να τους ακολουθήσουμε (εφ όσον αυτό δε θα αντίκειται στα προσωπικά ή οικογενειακά μας συμφέροντα).
    Έτσι ήταν πάντα (όπως με ενημερώνει ο άλλος μου εαυτός danlanmakloud που ζεί αιώνια :-)).
    Να γράφουμε στα μπλόγκ , καλά είναι.Παλιά τα λέγαν στα καφενεία μεταξύ καφέ και Μαρινέλλας....
    Ε, λοιπόν κάποιος θα ανακλάβει δράση, είναι θέμα χρόνου.
    Αυτό που πιστεύω εγώ όμως, είναι ότι όσο και αν εξελιχτεί η κοινωνία, θα χρειαστεί ΒΙΑ.
    Με τη φυσική έννοια.
    Με πορδές αυγά δεν βάφονται.
    Απλά , όσο καθόμαστε οι "σκεπτόμενοι Έλληνες" και τα λέμε στα μπλόγκ, τη δράση θα την αναλάβει ή κανένας στρατηγός ή κανας ανάρχας.
    Η δική μου πρόταση (χωρίς να είμαι ανάρχας, κουμούνι, αριστερός ή κάτι που να περιγράφεται και χωρίς να μπορώ να ακολουθήσω την ίδια μου την πρόταση γιατί είμαι στρατιωτικός και του λόγου μου) είναι....
    ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΚΑΙ το σημαντικότερο ΧΩΡΙΣ ΘΥΣΙΕΣ!
    (...καταγγελίες και μαλακίες )
    ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η θυσία της ανθρώπινης ζωής είναι αυτή που θέλω να αποφύγω. η διάλυση των οικογενειών και το δράμα του χαμού οποιουδήποτε ανθρώπου.

    γιατί να σκοτωθεί ο φτωχός (γιατί πάντα αυτός εξεγείρεται) τη στιγμή που μετά την επανάσταση ο πλούσιος θα την έχει βγάλει λάδι?

    και αυτό ειναι το μόνο σίγουρο γιατί ακόμα και οταν συμφωνει με την επανάσταση, ο πλούσιος θα κλειδαμπαρωθεί στον πύργο του ή θα πάει στο Παρίσι να "στηρίξει την επανάσταση" από μακρυά, ενώ ο φτωχός αγωνιστής θα αφήσει ορφανά τα παιδιά του ή θα ζητιανεύει μία σύνταξη αναπηρική και δε θα του τη δίνουνε κιόλας.

    και μετά πάλι τα ιδια σόγια θα κυβερνουν.

    πιο κορόιδο θα επαναστατήσει?
    από εμάς πάντως κανείς.

    κάτι άλλο που είχα σκεφτεί, χωρίς όμως να το προτείνω, ήταν η μη καταβολή φόρων ή εισφορών οιασδήποτε μορφής. αναρχία στην πράξη, αφού μόνο ως οικονομικά δεδομένα ερμηνεύονται πλέον οι ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάντως δεν μπορείς να πεις, εγώ έχω υποστηρίξει πολλάκις πως οι ανώνυμες καταγγελίες δεν πρέπει καν να ερευνώνται, αλλ’ αντιθέτως πρέπει να απορρίπτονται εν ριπή οφθαλμού.
    Άσε που εντείνουν και την απώλεια συνεκτικότητας της κοινωνίας.
    Ξέρεις αθηνόβια, παρότι κυκλοφορεί ευρέως, δεν είναι ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα αλλά τα μέσα τελικά δικαιώνουν το σκοπό. Άλλωστε, όποιος έχει το «θάρρος» να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα, έστω και για να κάνει καλό, με μαθηματική ακρίβεια θα τα χρησιμοποιήσει και για το κακό (άσε που ούτως ή άλλως, κακό κάνει κι όχι καλό).
    Αυτός είναι και ο λόγος που με τις μεθόδους αυτές θα πετύχεις ακριβώς αυτό που λες ότι επιδιώκεις να αποφύγεις.
    Και κάτι ακόμα: Να θυμάστε, τα πάντα ρει. Το πάντα είναι μια πολύ ουτοπική έννοια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ξέρεις πότε στράβωσα προς το αναρχικότερο? με αυτό που δήλωσε ο Βουλγαράκης, ότι το νόμιμο είναι και ηθικό, τη στιγμή που οι ίδιοι οι νόμοι είναι παράνομα περασμένοι και φωτογραφικά ευνοικρατικοί, υπέρ αυτών που τους ψήφισαν.

    το να επικαλείται κάποιος τόσο ξεδιάντροπα και δημοσίως κάτι τέτοιο, είναι απλά εμπαιγμός, είναι προκλητικό και ΚΑΘΟΛΟΥ δεν ενισχύει τη συνοχή. Αντιθέτως, αφήνει να εννοηθεί ότι ο καθένας για το τομάρι του, παρανομήστε όσο μπορείτε, και όλοι μαζί να κάνουμε μούγκα.

    έτσι λοιπόν έγινε εμμονή μου να σκεφτώ έναν τρόπο πως θα γίνει να ανατραπούν ορισμένα κακώς κείμενα χωρίς την απώλεια ζωής και χωρίς να διαλυθεί εντελώς ένα σύστημα που έχει και πολλά καλά.
    είναι κρίμα να χαθούν ζωές για τα λεφτά. Δεν έχουμε πόλεμο. Μερικά Καθάρματα μας εκμεταλλεύονται και θέλουμε να τους συνεφέρουμε στην ευθεία οδό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "γιατί να σκοτωθεί ο φτωχός (γιατί πάντα αυτός εξεγείρεται) τη στιγμή που μετά την επανάσταση ο πλούσιος θα την έχει βγάλει λάδι?"
    !ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ!
    Όντως ο ΙΣΧΥΡΟΣ σε κάθε κοινωνικό σύστημα είναι αυτός που δεν θέλει να αλλάξουν τα πράγματα (και είναι λογικό).
    Σε πληροφορώ ότι και το "πλούσιος " είναι μια ουτοπική έννοια.
    Δεν συμφωνώ περί "άκαμπτης ηθικής" του άμπαν.
    Πιστεύω ότι η επιτυχία (είτε στην επανάσταση, είτε στη δουλειά μας, είτε στην κοινωνική δρ4άση μας, είτε παντού) εξαρτάται άμεσα από τη δυνατότητα του καθενός να ελίσσεται, να δρα και να αλληλεπιδρά ΙΣΟΡΡΟΠΌΝΤΑΣ.
    Οι ρετσέτες είναι για χαζούς.
    Οι ενήλικες (διατηρώντας πάντα βέβαια την ηθική τους στην ΠΡΑΞΗ και στηνν ΟΥΣΙΑ και όχι στα λόγια) υποτίθεται ότι για να αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά την κοινωνία πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνουν σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζουν τους "κανόνες" και σε ποιές όχι.
    Και ίσως η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας αποτελεί και αυτό που λέμε ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εσύ πρότεινες επανάσταση και να βγει ο κοσμος στους δρόμους. και εγω εξηγω τις αντιρρήσεις μου σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. για τον ενικολο
    αδερφε εχω γραψει κι αυτο:

    http://athinovio.blogspot.com/2009/01/blog-post_05.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Xmmmmmm
    πολύ καλό το πόστ.
    Εγώ αυτό που σκέφτομαι, είναι ότι και επανάσταση χρειάζεται , και επανάσταση χωρίς βία δεν γίνεται (απλά γιατί οι δυνάμεις που αντιστέκονται σε αυτήν δεν διστάζουν να φτάσουν μέχρι αυτήν)
    και δουλειά με ηθικούς αφορισμούς και δοξασίες δεν γίνεται.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το ότι το νόμιμο δεν είναι apriori ηθικό είναι γνωστό.
    Το πρόβλημα είναι πως ο Βουλγαράκης θα ξαναπάρει ψήφους. Αυτό σημαίνει ακριβώς δημοκρατία όμως αθηνόβια. Ευτυχώς ή δυστυχώς.
    Αυτό όμως επίσης δεν σημαίνει πως θα μετατρέψουμε το ανήθικο σε ηθικό γιαα αντιμετωπίσουμε το νομιμοποιημένο ανήθικο. Αυτό θα μας οδηγήσει πάλι σε νομιμοποίηση ανηθικότητας.
    Τέλος, άλλο η ελαστικοποίηση των κανόνων και άλλο η υιοθέτηση ανήθικων μέσων. Με το πρώτο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν ήμουν «άκαμπτης ηθικής» πιθανών θα ήμουν κάτι σε ιεχωβάς – θα αρνούμουν ακόμα και την επανάσταση, την οποία έχω ζητήσει πολλάκις.

    Και μια παρατήρηση περί επανάστασης: Ηθικοπολιτικά δικαιολογημένη, δημοκρατικά παράνομη, η επανάσταση δεν είναι πράξη. Είναι αχρωμάτιστη ιδεολογία ήθους και τρόπος ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. άμπανε

    άσε τα βλογ και τρέχα σε καμμία ταβέρνα ή σε κανένα πάρτυ. πιες και κανενα ωραιο κρασάκι...

    μη βλέπεις εμένα, εγώ έχω τη μέση μου σήμερα και θα τη βγάλω στον καναπέ.

    καλά να περάσετε όλοι και ακλή σαρακοστή!

    σας αγαπώ όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. όπως και ναχει, επανάσταση, ξεεπανάσταση η ζωή συνεχίζεται.
    πάμε για άλλο ποστ.
    αντε, περιμένουμε για να πούμε και μεις οι μικρομπλόγκερς τη γνωμη μας.
    να τοποθετηθούμε βρε αδερφέ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Δημόσια έργα υποδομής. 28 δις να επενδυθούν σε έργα, ωστε να καλυφθεί μέρος της ανεργίας και να μείνουν στο τέλος και οι υποδομές."
    Διαφωνώ, θα μείνουν τα έργα αλλά και μερικές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!