Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δεν είναι πράγματα αυτά

Όσον αφορά τη μουσική, άσχετα με το είδος (ακούω σχεδόν τα πάντα) οι απαιτήσεις μου είναι δύο: πρώτον, να είναι σωστά εκτελεσμένο το μουσικό κομμάτι που θα ακούσω και δεύτερον, να είναι αυθεντικό, δηλαδή να μην είναι απλά ένα προϊόν αλλά να εκφράζει κάτι.
Μαντέψτε λοιπόν την έκπληξή μου, όταν  δίχως κανένα προηγούμενο, έπιασα τον εαυτό μου να συγκινείται από ένα κομμάτι που δεν έχει ούτε αυτά τα δύο στοιχεία, αλλά του λείπουν και άλλα σημαντικά, όπως συνοχή, μελωδία και στίχο.
Πράγματι, ακούγοντας το κομμάτι αυτό έστω και χωρίς προσοχή, θα διαπιστώσετε ότι είναι εξ αρχής κακογραμμένο, με προχειρότητα και ανοησία στο στίχο, παιδιάστικη απλότητα, άτσαλες αλλαγές και μάλλον παιγμένο χωρίς να έχει δουλευτεί με πρόβες, μιας και αν δώσει κανείς προσοχή θα δεί ότι δεν ηχούν καλά τα όργανα, αν και είναι κατά μεγάλο μέρος ηλεκτροσυνθεσάηζερ, ή κι εγώ δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται, όπως όταν παίζουν στο τέλος του γάμου οι βιολιτζήδες όπως να'ναι κι όπως τους βγεί.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, το στύλ του είναι τρομερά παλιομοδίτικο, προσπαθεί να μιμηθεί ίσως πουλόπουλο (τον οποίο επίσης δεν συμπαθώ) και στην προσπάθεια αυτή έχει στερήσει από το κομμάτι το ένα στοιχείο που ίσως θα το έσωζε, αυτό της αυθεντικότητας που άλλα λαϊκά κομμάτια έχουν.
Απλά μου θυμίζει κάποιον.
Τί να κάνω εγώ τώρα;
Με αισχύνη και ντροπή, το παραδέχομαι, ότι όχι μόνο μου αρέσει, αλλά συγκινούμαι κιόλας στο σημείο να αποτελεί το ένα κομμάτι που έχω χρησιμοποιήσει τις περισσότερες φορές για να συνοδεύσω τις αναρτήσεις μου.
Κρίμα τα πιάνα και οι χορωδίες, κρίμα η ροκ και η τζάζ, κρίμα και οι πινκ φλόηντ και οι τα μπλούζ.
Κρίμα, πολύ κρίμα... 


6 σχόλια:

  1. Αυτά συμβαίνουν και εις τας καλυτέρας των οικογενειών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην στενοχωρείσθε,η ασθένειά σας ειναι θεραπευσιμος :),σκέψου να ειχες κολλήσει σε άριες και σερενάτες ως η κατωτέρω:)
    https://www.youtube.com/watch?v=b0ms7ECleoY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αθεόφοβε, μη μου πείς; Κι εσύ!;

    βαντ, αλπίζω να μου περάσει και όσο για το βίδεον, φτού σκόρδα μακριά από μας και κουνήσου από τη θέση σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=P1E058SUNXM Για να σου περάσει και μόνο... Φιλάκια από Κρήτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=PeuD1G89wUc εγώ πάλι ντρέπομαι που με αρέσει αυτό...
    Μου θυμίζει τότε που φορτωμένη πάνω στο τραχτερ που με πήγαινε στο χωράφι να σπάσω καπνά για το μεροκάματο και να μαζεψω λεφτά για να φύγω Θεσσαλονίκη, μετά της πανελλήνιες, ένιωθα σαν να είμαι το καράβι αυτό από την Κρήτη που πιάνει Ξάνθη Κομοτηνή!
    Ιωάννα λύσε την πιρόγα να φύγουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είμαι η μόνη!
    ΝΑΙ!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΊΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Βράζει το καζάνι!